Начало / Екскурзии / Екскурзии - Болоня

Екскурзия до Болоня със самолет + Флоренция и Равена

Номер на оферта

/

237902

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София-Болоня-София на АК Уиз Ер с включени летищни такси
*Багаж: 1 брой салонен багаж с размери 40/30/20 см
*3 нощувки със закуски в хотел *** в Болоня, централно разположен
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

*Трансфери летище – хотел – летище с такси/автобус
*Приоритетно качване на борда и салонен багаж до 10 кг. с размери 55/45/23 см: цената се определя при закупуването на самолетния билет, ако клиентът заяви такъв
*Градска такса за хотела в Болоня: около 2-3 евро на нощувка /заплаща се на рецепция при настаняването/
*Билети за влак до Равена и Флоренция: около 50 евро общо /заплащат се на място/
*Местен екскурзовод за обиколка на Флоренция + слушалки: около 20 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства
- *NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Каним ви на екскурзия до една не толкова популярна, но изключително привлекателна област на Италия – Емилия Романя, родината на етруските.

Болоня и Равена ще ви очароват с исторически забележителности и вкусна кухня. А Флоренция – колкото пъти да я посетите, ще ви кани отново и отново….

ДАТИ:
05.10.2023 - няма места

4 ДНИ/3 НОЩУВКИ

ЦЕНИ:
*Възрастен в двойна и тройна стая: 699 лв.
*Доплащане за единична стая: 240 лв.
*Дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 599 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:
Ден 1 Полет до Болоня
Среща с екскурзовода на летище София, Терминал 1 за полет в 14.30 часа. Кацане на летището на Болоня в 15.30 часа. Трансфер и настаняване в хотел, централно разположен. Вечерна разходка и възможност да опитаме вкусната храна и чудесните вина от област Емилия Романя. Нощувка.

Ден 2 Равена
Закуска. Целодневна екскурзия до Равена /Използва се влак, за който си закупувате билет/, някогашната западна столица на Византия. Заради голямото разнообразие от исторически и културни сгради, осем от които са включени в списъка на ЮНЕСКО, градът се радва на голям посетителски интерес. Една от популярните забележителности в града е базиликата „Св. Виталий” – осмоъгълна сграда, считана за архитектурен шедьовър. Мозайките, които покриват стените й, изобразяват дворцовата свита на император Юстиниян и на неговата съпруга Теодора. Разходка до площад „Пополо” с кафенета и интересни старинни сгради. Свободно време. Връщане в Болоня. Нощувка.

Ден 3 Флоренция
Закуска. Целодневна екскурзия до Флоренция - люлката на Ренесанса. /Използва се влак, за който си закупувате билет/. Свободно време по интереси или срещу доплащане пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на български език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата ""Санта Мария дел Фиоре"" с купола на Брунелески, Баптистерия със златните врати, площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио и двореца „Пити”. Време за разглеждане на музеи или разходка. Привечер връщане в Болоня. Нощувка.

Ден 4 Болоня, полет до София
Закуска. Освобождаване на хотела около 10.30 часа. Туристическа програма в Болоня, един от най-богатите градове на Италия, който ще ви очарова със своята автентичност. Разходка от площадите “Маджоре” с църквата „Св. Петроний” и „Нетуно” с прочутия фонтан до наклонените кули Гаризенда и Азинели. По желание разглеждане на най-стария Университет в Европа (вход 3 евро). Свободно време за шопинг в многобройните магазини в центъра на града. Около 19.00 часа трансфер до летището за полет до София в 21.45 часа, пристигане на Терминал 1 в 00.35 часа местно време.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
*Екскурзията ще се проведе при минимум 10 записани туристи.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.

Условия за резеравции:
- Депозит: 50% от цената при записване
- Доплащане: до 21 дни преди датата на заминаване.

Срокове за анулации и неустойки:
1. За автобусни програми:
*До 24 часа след резервация - без такса за анулация
*До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация
*До 21 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация
*Под 21 дни 100% - като такса анулация

2 .За самолетни програми:
*До 24 часа след резервация - без такса за анулация
*До 30 дни преди тръгване – заплаща се стойността на самолетния билет
*До 21 дни преди тръгване - 80% от стойността, като такса анулация
*Под 21 дни 100% - като такса анулация


==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Болоня |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Болоня |  Пролет 2024 - Италия |  Пролет 2024 - Болоня

Избрани оферти