Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сараево

Екскурзия до Хърватия, Черна Гора, Босна и Херцеговина от София

Номер на оферта

/

230967

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

Транспорт София - Сараево - София с лицензиран туристически автобус;
4 нощувки с 4 закуски в хотели 3*, разпределени съответно;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Сараево;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Требине;
2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Будва;
БОНУС! Посещение на Андричград (Каменград);
БОНУС! Посещение на Дървенград (Мечавник)
БОНУС! Посещение на Вишеград;
Посещение на Мостар – главният град на регион Херцеговина;
Посещение на Требине;
Посещение на Дубровник;
Бонус: Следобед - Пешеходна обиколка в старата част на Будва;
Фото пауза на острова на милионерите "Свети Стефан";
Фото пауза край Шкодренското езеро;
Водач представител по време на пътуването;

Цената не включва

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

Медицинска застраховка за 10 000 евро с Асистанс - заплаща се при резервация;
Градска такса ( city tax) за 2*/ 3* хотел 1.50 евро на човек на ден ( 6.00 евро / 11.73 лв. за целия престой) по маршрута;
Медицинска застраховка за всички възрасти с покритие 5 000 евро с Асистанс - 12 лева / доплащане при резервация и сключване на договор;
Панорамна - Пешеходна обиколка на Сараево известен като Малкия Йерусалим - 20 лева на човек при мин 20 човека;
Пешеходна разходка в старата част Дубровник - 20 лева на човек при мин 20 човека;
Разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града - Локрум / 40 лева на човек при мин 20 човека;
Полудневна екскурзия до стария град Пераст, Которския залив и Котор при мин 20 човека;
Разходка с лодка по Которския залив/при минимум 25 човека/
Входни такси и билети за музеи и обекти, градски транспорт;
Допълнителни екскурзии и услуги;

Програма на пътуването

Ден 1
Отпътуване от София в 22:00 ч. от Трафик Маркет (Автогара сердика) по маршрут София - Ниш - Кралево - Вишеград - Сараево. Транзитно преминаване през Сърбия.

Ден 2
Пристигане във Вишеград. Разходка по един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина". Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО.
БОНУС! Посещение на Андричград. Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино. Свободно време.
Отпътуване към Сараево, градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Настаняване в периферно разположен хотел в столицата на Босна и ХерцеговинаСараево. Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзия по желание.
Eкскурзия по желание: Късния следобед. Панорамна - Пешеходна разходка на Сараево - Кметството, къщата на ината, Баш чаршия, символа на града – чешмата Сибил, Националният театър, Синагогата,Катедралата, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Мостар – главният град на регион Херцеговина. След края на войната от миналия век, Мостар става под патронажа на Европейския съюз, от където идват и голяма част от средствата за неговото възстановяване. Разглеждане на града, разположен в долината на р. Неретва, където се издига старият каменен мост – символ на града. Мостът е построен през 16 век и е още символ на мира и съжителството на различни общности в града и страната. По време на престоя се виждат още джамията Караджос Бей, построена през 1577 г.; къщата на Бишчевич – традиционна стара къща в турски стил; католическата църква Дева Мария и часовниковата кула. Свободно време. Отпътуване за Требине. Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време за разглеждане на града. Нощувка.

Ден 4 - Закуска.
Отпътуване за Дубровник. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Eкскурзия по желание: Пешеходна разходка в старата част Дубровник: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири, фонтана на Онофри, статуята на Орландо и др.
Eкскурзия по желание: Разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града - Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, „Мъртво море”. Отпътуване за перлата на Черна гораБудва. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

Ден 5 - Закуска.
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Eкскурзия по желание: Полудневна екскурзия до стария град Пераст, Которския залив и Котор (вписани в листата на UNESCO) – един от най-добре запазените средновековни градове в тази част на Средиземноморието. Пешеходна обиколка на Стария град - църквата Св. Николай Чудотворец, църквата Св. Лука, Св. Мария, Католическата катедрала Свети Трифон, Часовниковата кула.
По желание и при възможност: /предвид метеорологичните условия/, разходка с лодка по Которския залив. Свободно време. Завръщане в Будва.
Бонус: Следобед - Пешеходна обиколка в старата част на Будва: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, епископския дворец, католически и православни църкви. Свободно време за разходки и вечеря. Нощувка.

Ден 6 - Закуска.
Отпътуване за България. По пътя фотопауза на острова на милионерите "Свети Стефан" и на най-голямото езеро на Балканския полуостров - Шкодренското /Скадарското/. Около/след полунощ пристигане в България.

Допълнителна информация

Цените за ранни записвания са валидни до 19.01.2020г. и включват до 22% отстъпка

Тагове

Оферти - Босна и Херцеговина |  Оферти - Сараево |  Екскурзии - Босна и Херцеговина |  Екскурзии - Сараево |  Ранни записвания 2024 - Босна и Херцеговина |  Ранни записвания 2024 - Сараево

Избрани оферти