Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Потвърдена група за Златен триъгълник на Индия, с Варанаси, 14.04.24г.

Номер на оферта

/

177190

Дати & цени

Цената включва

• 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*/ 4* по програмата ( 2 - в Джайпур, 2 - в Делхи, 1 - в Агра, 1 - във Варанаси)
• самолетен билет София - Делхи - София
• самолетни билети Делхи - Варанаси - Делхи с вкл. багаж до 15 кг. Всеки допълнителен кг. се заплаща на място на летище по 7 щ.д. ( на посока)
• летищни такси
• всички трансфери по програмата
• цялата описана туристическа програма с входни такси
• местен екскурзовод на английски /руски език
• изкачване до крепостта Амбър Форт в Джайпур
• разходка с лодка по свещените води на река Ганг
• разходка с рикша в Джайпур и във Варанаси
• медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро.
• водач от България

Цената не включва

• виза за Индия онлайн - 25 щ.д. на човек + 30 лв. такса за обработка и подаване на документите от страна на туроператора
• обеди
• бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори
• разходи от личен характер, разходи за телефони, интернет и т.н.

Програма на пътуването

8 дни/ 6 нощувки ( 2 нощувки в Джайпур, 2 - в Делхи, 1 - в Агра, 1 - във Варанаси) и богата туристическа програма

Цени: от 2999 лв.

Дати:
14-21.04.2024 - ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА


София-Истанбул-Делхи-Агра-Джайпур-Варанаси-Делхи-Истанбул-София

=============================================================
ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================



Маршрутът по Златния триъгълник е перлата в Короната на Индия и е един от най-утъпканите туристически маршрути, за да се направи поне плах опит за разбирането на това хармонично противоречащо си многообразие. А за да стане преживяването още по - впечатляващо и запомнящо, пътят прекомерно утъпканите туристически маршрути. Като първа и голяма крачка в тази посока предлагаме посещение на свещения град Варанаси - притегателен духовен център за хиндуистите, където вярващите отиват, за да напуснат материалния свят. Напускайки завинаги, те се завръщат към дома си в духовните божествени измерения.
Първа и голяма крачка към разбирането на Индия.


Програма:
I ДЕН/ СофияИстанбул - Делхи,
Отпътуване от Летище София, Т2, за Делхи с редовен полет на турски авиолинии през Истанбул. Багажът се чекира директно до Делхи.

II ДЕН/ Делхи - Джайпур ( 248 км, 5 ч.)
Пристигане в Делхи рано сутринта. Получаване на багажа. След визовите формалности - посрещане от местния партньор. Трансфер до един от хотелите на летището за закуска и кратка пауза за освежаване.
Следва посещение на световно - известната колона Кутаб Минар ( Qutab Minar), построена през 1199 г.
Отпътуване за Джайпур - Розовият град. При пристигане - настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


III ДЕН/ Джайпур
Закуска. Посещение на старата столица Амбър с крепостта Амбър. Изкачване до върха на крепостта с джип, според наличностите. Разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал.
Следобед - обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. Кратка разходка с рикша.
Вечерта - посещение на храма Birla Temple, за присъствое на свещена Аарти церемония.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

IV ДЕН/ Джайпур – Агра /240 км., 5-6 ч/
Закуска. Отпътуване до Агра. По път се посещава Fatehpur Sikri, намиращ се на 40 км от Агра. Изключително запазеният град е построен през 1569 г. от мугълския император Акбар Велики. Червеният пустинен пясъчно-каменен град е столицата на императора, където се намира и неговия дворец.
При пристигане в Агра - настаняване в хотелa. Следва посещение на емблематичния Red Fort ( Червения Форт). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

V ДЕН / Агра - Делхи / 205 км, 5 ч./
Ранно отпътуване за Тадж Махал за посрещане на изгрева. В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския император Шах Джахан, като израз на безкрайната му любов към съпругата му Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор.
Връщане в хотела за закуска и кратка почивка. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи.
При пристигане - Туристическа обиколка на Стария град с неговата хилядолетна история - посещение на Джама Масджид, най-голямата джамия в Азия, в която едновременно могат да се молят 20 000 души; Червената крепост, построена от Шах Джахан /който е построил и Тадж Махал/ в рамките на 10 г. и завършена през 1648 г.; посещение на мемориала на Махатма Ганди Raj Ghat. Разходка с рикши по Чанди Чоук - главната улица на стария град с нейната характерна за ориента атмосфера. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

VI ДЕН / Делхи - Варанаси / полет
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Варанаси (около 1,30 ч.). Варанаси е най-старият жив град в света. Напускането на земния свят във Варанаси гарантира на вярващите Мокша - освобождение от самсара, кръгът на преражданията, включващ всичките страдания и ограничения на светското съществуване. Посрещане на летището във Варанаси от представител на фирмата – партньор. Директно посещение на Сарнат (10км.), където Будха за първи път е проповядвал.
Вечерта - Аарти церемония на свещената река Ганг и разходка с рикши из Варанаси.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

VII ДЕН / Варанаси - Делхи / полет
Рано сутринта - посрещане на изгрева и тур на Варанаси с лодка по водите на река Ганг. Кратко време за шопинг. Връщане в хотела. Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Делхи ( около обяд). Пристигане в Делхи следобед. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря.

VIII ДЕН/ ДелхиИстанбул - София
Ранен трансфер (около 02.00 ч) до летището в Делхи за полет ДелхиИстанбул - София. Пристигане в София Т2 според разписанието.
Край на програмата

Цена: 2999 лв.

• Цената е в лева на човек при двойно/тройно настаняване.
• Доплащане за единично настаняване : 350 лв.

Отстъпка от 300 лв. на човек за последни 4 места.

Условия:
• Депозит: 900 лв. на човек при резервация
• Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване.

Полетно разписание:

Ден 1, ТК1032, София 15:55 - Истанбул 18:25
Ден 1 ТК0716, Истанбул 20:50 - Делхи 04:40 (+1)
Ден 6, 6E2631, Делхи 11:20 - Варанаси 12:35
Ден 7, 6E6263, Варанаси 13:05 - Делхи 14:40
Ден 8, ТК0717, Делхи 06:20 - Истанбул 10:40
Ден 8, ТК1031, Истанбул 13:20 - София 14:35

Превозвачи: Турски авиолинии и Индиго или друга местна авиокомпания.
Часовете са в местно време и подлежат на препотвърждение до 3 дни преди отпътуване.

Забележки:
• При събран минимум от 14 човека - с групата пътува водач от България
• Възможно е организирането на допълнителни посещения на обекти и програми, по желание на участващите
• Възможна е промяна на разписанията от страна на авиопревозвачите
• Преди отпътуването за Индия се провежда задължителен инструктаж

Изисквания:
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 12 туристи.

Паспортен и визов режим, санитарни изисквания:
• Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането. Паспортът следва да има 2 празни страници.
• Сканирана 1 стр. на паспорта в PDF формат, до 300 KB.
• Снимка в JPEG формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял или светъл фон.
• Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.
• Няма изиквания за ковид-19

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• До 90 работни дни от датата на заминаване – такса резервация 100 лв.
• От 89 работни дни до 30 дни – размера на депозита
• От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 60 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използвани транспорти: Самолет, бус/ автомобил

Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,88 лв. за щатски долар към 20.10.2023 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със Застрахователно дружество "ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издаденa на 04.11.2023г. застрахователна полица № 065 0000263/002/04.11.2023, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2023г. до 23:59 часа на 03.11.2024г. (вижте тук).

Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на Застрахователно дружество " ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, варира около 3-5% от стойността на пътуването.

Допълнителна информация

Отстъпка от 300 лв за последни 4 места.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Пролет 2024 - Индия |  Пролет 2024 - Делхи

Избрани оферти