Начало / Екскурзии / Екскурзии - Екс-ан-Прованс

Лавандулов романс в слънчев Прованс!

Номер на оферта

/

228586

Дати & цени

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Милано
* 2 нощувки със закуски в хотели 3* в района на Лигурска ривиера
* 4 нощувки със закуски в хотели 3* в района на Прованс
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Венеция
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

* доплащане за самолетен билет София – Милано (с вкл. пренос на багаж) – цената е на заявка според тарифите на авиокомпанията
* екскурзия на български език до Каркасон – 25 евро (при минимум 20 души)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* медицинска застраховка с асистънс и по-висок лимит на отговорност – 15 лв., за туристи над 65 год. – 25 лв.
* доплащане за единична стая 200 евро / 392 лв.
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* застраховка Отмяна на пътуване

Програма на пътуването

Екскурзия до Италия и Южна Франция: Прованс и Лазурен бряг
СофияМиланоГенуаМонако – Сен Реми – Ле Бо – Понт дьо Гар – НимАрл – Русийон – Горд – АвиньонКаркасон – Екс ан Прованс – Сен ТропеКанБергамоСофия

ДАТИ:
10.07.2019 – 19.07.2019
15.08.2019 – 24.08.2019

ХИТ цена: 795 лв.

Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро/ 60 лв. (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)
* сити такси в хотелите които се заплащат лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК

Обща цена на пътуването: 855 лв /осн.пакет+пътни такси/

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 20:00 ч. по маршрут СофияБелградЗагребВенецияМилано.

2 ден: Пристигане в района на Милано късния следобед. Настаняване в хотел 4* в района. Почивка от дългия преход. Нощувка.

3 ден: Закуска. Туристическа програма с екскурзовод на български език в Милано – индустриална и модна столица на Италия: Площада и Катедралата „Дуомо“ – една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” – отвън сградата изглежда малка и обикновена, но залата е обширна, събира 3600 зрители, с шест балкона и отлична акустика. На голямата сцена са изнасяли представления всички прочути оперни певци вкл. Елена Николай, Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска и др. Северозападно от катедралния площад се намира големият средновековен замък Сфорца. Той е издигнат през ХV в.от Франческо Сфорца, на мястото на стария замък Висконти. В тази грандиозна постройка от тухли някога са живеели владетелите на Милано и на името на един от тях - херцог Сфорца е кръстен замъкът. Свободно време. Отпътуване за Генуа. Туристическа програма на български език в Генуа: Старото пристанище; катедралата “Сан Лоренцо”, в която се съхранява прахта на св. Йоан Баптист - покровителят на Генуа; Двореца на дожите; площад "Ферари". Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. По желание посещение на Аквариума – един от най-големите в Европа. Отпътуване за Лигурската ривиера. Настаняване в хотел 3* в района. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Монако – втората най-малка държава в света, разположена едва на 2 кв. км. Туристическа програма на български език. Посещение на Екзотичната градина. Разглеждат се още (отвън) Океанографският музей, дворецът на принцовете на Монако, кварталът Монте Карло – Казиното, Отел дьо Пари, кафе дьо Пари, Японската градина. Отпътуване за Прованс. Настаняване в хотел 3* в района. Нощувка.

5 ден: Закуска. Разходка в Сен Реми дьо Прованс, родно място на Нострадамус. В местната психиатрична клиника Ван Гог се е лекувал по собствена воля. През този период тай създава едни от най-големите си шедьоври, сред които и „Звездна нощ”. Кратка спирка в Ле Бо дьо Прованс, разположено върху 245-метрова скала, член на асоциацията на най-красивите селца във Франция. По данни от 2007 г. селцето има 369 жители, въпреки че в по-ранни години населението му е достигало до 4000 души. Историческият център е пешеходна зона, около която могат да се видят красиви сгради от 16 век, църквата Св. Винсент, доста романски сгради. По желание посещение на музея на Фигурите за коледните ясли. Отпътуване за Понт дьо Гар, където може да се види Аквадуктът (построен през 1 в. От н.е.), който снабдявал Ним с вода. Издига се на три нива. На първото може да се премине и с кола. Второто е за пешеходци. А третото ниво е покритият с каменни плочи тунел, през който с векове е текла водата. Дебели наслоения от варовик показват до къде е било нивото. Търсачите на силни усещания преминават моста именно по тия плочи. Гледката, която се разкрива от височината е невероятна. Туристическа програма на български език в Ним: Амфитеатърът, Квадратната къща (la Maison carr?e, бивш римски храм), Храмът на богинята Диана, Голямата кула (la tour Magne). Спирка в Арл: Амфитеатъра; църквата „Сен Трофим”, която преди е катедрала, важен представител на римската архитектура. Изображението на Страшния съд на главния вход е типичен представител на римското скулптурно изкуство, както и колоните на близко стоящия манастир. По желание посещение на Историческия музей, в който е представена интересна колекция от саркофази. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден: Закуска. Първа спирка в Русийон: също едно от най-красивите села във Франция, известно с неговите жълто-червени скали: необичаен природен пейзаж! Следва Горд и неговият средновековен замък: построен преди 500 години на мястото на средновековна крепост от 12 век. Замъкът има прекрасна ренесансова порта и камина – една от най-големите във Франция. В момента функционира като Музея на Пол Мара – съвременен фламандски художник, живял в Горд. В покрайнините на Горд се намира средновековен манастир, който може би е най-сниманият манастир в света. Причината е, че през юни и юли, нацъфтелите наоколо лавандулови полета са толкова впечатляващи, че не можете да ги подминете без да спрете за снимки. Самият манастир също е много интересен. Той е действащ такъв и можете да видите монасите, които се занимават с производството на мед, масла, ликьори и отглеждат лавандула. По желание посещение на Музея на Лавандулата, в който можете да проследите историята на дестилацията на това древно растение и неговото използване в лекарствени продукти и парфюми в продължение на повече от 4000 години. Представена е разкошна колекция от медни казани, датиращи от 16 век до днес. Туристическа програма на български език в Авиньон: градът достига най-голям разцвет между 1309 и 1377 г., когато е седалище на католическите папи. Папският дворец в Авиньон е една от най–големите готически сгради във Франция. Недалеч от двореца е разположена катедралата „Нотр-Дам-де-Дом”, която е реконструирана през 15 в. и е в романски стил. В нея се намира и мавзолеят на папа Йоан XXII, който е с наистина прецизна и изящна изработка. Съвсем близо преди векове са се намирали и папските жилища, където религиозните водачи са спали заедно с антуража си, преди дворцовият комплекс да бъде готов. Днес на това място в Авиньон, наричано Пти Пале, може да се види изящното произведение на изкуството – Богородица с Младенеца на Ботичели. Безспорно най-популярната забележителност на Авиньон е и каменният мост Св. Бенезет. Днес от неговите 22 арки са останали само 4, но легендата за овчарчето Беноа още е жива... Връщане в хотела. Нощувка.

7 ден: Закуска. Отпътуване за Каркасон и туристическа програма на български език: Стария град, разположен върху високия 450 м. хълм, където величествено се откроява Замъкът на графовете и двойната крепостна стена - най-дългата в Европа (дължината й е 3 км). Старият град днес се състои от 12 улички и 7 площада, а да живеят в него имат привилегията само 120 души; базиликата Св. Назер, запазена в автентичния си вид от XII век; хотел Сите, построен върху мястото на бивш епископски дворец - единственият хотел вътре в древните укрепления. Връщане в хотела в Прованс. Нощувка.

8 ден: Закуска: Отпътуване за Екс ан Прованс: френски университетски град и родно място на художника Пол Сезан. Разходка по Авеню Мирабо, засадено с двойни редове от дървета, граничещи с красиви къщи и украсена с фонтани. Улицата следва линията на старата градска стена и разделя града на две части: Новата част и Стария град. Старият град, със своите широки и нестандартни улици и стари постройки, датиращи от 16 - 18 век се намира в северната част. Тук можете да откриете най-известната пивоварна в Екс - Deux Garcons, построена през 1792 г. и любимо място на Пол Сезан, Емил Зола, Ърнест Хемингуей. Друга интересна забележителност е катедралата Saint Sauveur (Св. Спас), която е построена на мястото на бивш римски форум. В нея са съчетани различни стилове от 5-ти до 17-ти век, като най-интересен е един богато украсен портал в готически стил с врати, издълбани от орех. Градът често е споменаван като Градът на хилядата фонтана. Всеки един с различна история и от различно време. Сред най-забележителните е Fontaine des Quatre dauphins (фонтанът на четирите делфина) от 17 век. Кратка спирка в Сен Тропе – любимо място за почивка на световни знаменитости. Отпътуване и разходка в Кан: крайбрежния булевард Кроазет с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата и музикалната индустрия. Настаняване в хотел 3* в района на Лигурска ривиера. Нощувка.

9 ден: Закуска. Отпътуване туристичека програма на български език в Бергамо: Красивата старинна част на Бергамо е разположена на върха на хълм със стръмни склонове, опасан от висока крепостна стена. Разходка по Виа Гомбито до Страия площад, около който са разположени Старото кметство, Новият дворец, църквата Санта Мария Маджоре, параклисът Колеоне, Баптистерията, Катедралата. Свободно време. Настаняване в хотел 3* в района на Венеция. Нощувка.

10 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София през нощта.

Депозит: 250 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – данни от документа се предоставят в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия

Ориентировъчни входни такси за обекти по програмата:
МИЛАНО
* Музеят към операта Ла Скала: 9 евро възрастни; 3.50 евро ученици
* Катедралата Дуомо с изкачване на терасата: 13 евро /с лифт/, 9 евро /стълби/
ГЕНУА
* Аквариума – 25 евро
МОНАКО
* Екзотичната градина – 7.20 евро възрастни; 3.80 деца до 18 г.
ПРОВАНС
* Музея на Нострадамус: 5 евро
* Манастира Сен пол дьо Музол: 5 евро
* Посещение на скалите от охра в Русийон – 2 евро
* Музея на лавандулата: 6 евро
* Папския дворец в Авиньон: 12 евро възрастни; 6.50 евро ученици
* Моста Беназет: 5 евро възрастни; 3.50 евро ученици
(Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията)

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Екс-ан-Прованс |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Екс-ан-Прованс |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Екс-ан-Прованс

Избрани оферти