Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мелник

Екскурзия до МЕЛНИК и РУПИТЕ с посещение на РИЛСКИ и РОЖЕНСКИ МАНАСТИР

Номер на оферта

/

232231

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Мелник;
Посещение на Рилския манастир;
Посещение на гроба на Св. Иван Рилски;
Посещение на Стобските пирамиди;
Туристическа обиколка на Мелник;
Посещение на Кордопуловата къща с възможност за дегустация на вино;
Посещение на Роженския манастир;
Посещение на местността Рупите-домът на Баба Ванга;
Екскурзоводско обслужване;
Застраховка за лица до 64.99 г

Цената не включва

Цената не включва:

Разходи от личен характер;
Входни такси на посещаваните обекти;
Застраховка за лица над 65 г-4 лв


Допълнителна информация

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 25
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване.

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕЛНИК И РУПИТЕ
ПОСЕЩЕНИЕ НА РИЛСКИ И РОЖЕНСКИ МАНАСТИР

УИКЕНД ПРОГРАМА ДО НАЙ-СВЯТИТЕ МЕСТА В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

2 ДНИ/ 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА

БОГАТА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА

!!! ТОП ЦЕНА 99 ЛВ НА ЧОВЕК !!!
ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
10.10.20/14.11.20
ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Програма
1-ви ден
Отпътуване от гр. Пловдив в 06:00ч. Срещу паркинга на хотел Тримонциум и от София в 08:00 от НС Васил Левски. Отпътуване за Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” – най – внушителният паметник на българската архитектура и най – големият духовен център по българските земи (престой около 3 часа за разглеждане на манастира). В Рилския манастир се пазят ръкописи, старопечатни книги, документи от 14 век – 19 век, а в музея – много старинни предмети, като черковна утвар, жезли, икони, оръжия, монетна колекция и др. Рилският манастир е сред Стоте национални туристически обекта на БТС. Сред много зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета.
Отпътуване към Стобските пирамиди – едни от най-популярните сред туристите скални пирамиди в България. Намират се над село Стоб, в западния дял на Рила планина. Средната височина на пирамидите е между 7 и 10 метра, някои отделни пирамиди достигат до височина 12 метра. Отпътуване за Мелник. Настаняване в хотела. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Обзорна разходка в гр. Мелник с екскурзово- град музей, град история, най-малкото градче в България. Влизаш в града и сякаш попадаш в миналото – живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, каменни пътища и каруци, теглени от тъжни коне, извозващи бъчви с вино. Посещение на църквата Свети Антоний, наричана от местните хора още Свети Андон е единствената с подобно име черква в България, а и на Балканския полуостров. Посещение на една от винарните в града-Кордопуловата къща. Тя е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, построена през 1754г. от богатата мелнишка фамилия Кордопулови. В приземния етаж на къщата има вкопани изби за вино, в тях се е произвеждало и съхранявало прочутото мелнишко вино. Впечатляваща е вътрешната архитектура на къщата с украси от стенописи, резби и стъклописи.Ще имате възможност за дегустация на вино. Следва посещение на Роженски манастир в близост до Мелник, където се намира най-известната манастирска Чудотворна икона. Възможност за обяд в китните ресторантчета до манастира.
Отпътуване за Рупите и храма „Света Петка Българска“, в близост до къщичката, в която е живяла Ванга. Местността около Рупите е много живописна, тук се намира планината Кожух, която е резултат от изригнал вулкан. В района има много растителни и животински видове, които са включени в червената книга на България. Късния следобед отпътуване за София и Пловдив

Детайли
Цени:

Цена на човек в двойна стая- 99 лв
Доплащане за единично настаняване-39 лв
Цена за дете до 11.99 при двама пълноплащащи-79 лв
Ползване на допълнителна седалка-50 лв

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Мелник |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Мелник |  Есен 2023 - България |  Есен 2023 - Мелник

Избрани оферти