Начало / Екскурзии / Екскурзии - Неапол

Екскурзия до Неапол и Амалфийското крайбрежие със самолет

Номер на оферта

/

236339

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Неапол - София на АК Уиз Ер с включени летищни такси
- Ръчен багаж 40/30/20 см
- 3 нощувки със закуски в хотел *** в Неапол, централно разположен
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

- Трансфери летище – хотел – летище: около 25 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/
- Приоритетно качване на борда и салонен багаж до 10 кг. с размери 55/45/23 см: цената се определя при закупуването на самолетния билет
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро: 2 лв. на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
- Градска такса за хотела в Неапол: около 2-3 евро на нощувка /заплаща се на рецепция при настаняването/
- Билети за влак до Помпей и Соренто: около 15 евро /заплащат се на място/
- Посещение на Помпей с местен екскурзовод на български език /включва входна такса, екскурзоводско обслужване и слушалки/: 30 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/
- Билети за влак до Казерта: около 9 евро общо /заплащат се на място/
- Билет за двореца и парка Казерта: 14 евро
- Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства
- NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Каним ви на екскурзия до Неапол, столица на региона Кампания. Разположен на невероятен залив, на характерния фон на вулкана Везувий, градът е възпяван още от дълбока древност от поети и живописци като едно от най-красивите и благословени места по земята.

ДАТИ:
28.10.2023-31.10.2023

4 дни/3 нощувки

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна и тройна стая: 699 лв.
- Доплащане за единична стая: 240 лв.
- Дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 599 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Неапол
Среща с екскурзовода на летище София, Терминал 1 за полет в 14.20 часа. Кацане на летището в Неапол в 15.00 часа. Трансфер с шатъл /заплаща се на място/ и настаняване в хотел, централно разположен. Туристическа програма в Неапол: Кралският дворец и операта „Сан Карло”, площад “ Плебишчито“ с църквата „Сан Франческо ди Паола”, построена по подобие на Пантеона в Рим. Свободно време за шопинг в многобройните магазини в центъра на града, където по това време има огромни намаления. Нощувка.

Ден 2: Помпей и Соренто
Закуска. Свободно време в Неапол или целодневна екскурзия до Помпей и Соренто /използва се влак/. Неизменна част от неаполитанския пейзаж е Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването му през 79 г. погребва величествените градове Помпей и Херкулан, превръщайки ги днес в най-посещаваните забележителности на района. След това разходка в Соренто, градче, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови и лимонови гори, както и множество лозя. Свободно време за разглеждане на Пиаца „Тасо”, Кметството, романтичните улички с магазинчета. Връщане в Неапол. Нощувка.

Ден 3: Капри или Казерта
Закуска. Свободно време в Неапол или:
1. Екскурзия до остров Капри /използва се катамаран или кораб на цена от около 25 евро в посока, билети се закупуват на място/. Капри със своята непринуденост и чар, привлича световния елит както днес, така и преди хилядолетия, по времето на римляните. Природата на острова е съчетание от гъста растителност и морска шир с неустоимо красиви заливи и интересни скални образувания. Качвайки се на Анакапри, имате възможност да се повозите на лифта и така да стигнете най-високата точка на острова, от където ще се насладите на уникални гледки.
2. Екскурзия и посещение на кралския дворец „Казерта“, един от най-внушителните дворцови комплекси в Европа, по-голям от Версай и с великолепен парк, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Връщане в Неапол. Нощувка.

Ден 4: Неапол - София
Закуска. Освобождаване на хотела около 10.30 часа. Трансфер до летището за полет до София в 15.40 часа. Пристигане на Терминал 1 в 18.20 часа местно време.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
- Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
- За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
- Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
- Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
- Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата.
- Туроператорът не носи отговорност при промяната им. - Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Условия за резеравции:
- Депозит: 30% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Неапол |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Неапол |  Пролет 2024 - Италия |  Пролет 2024 - Неапол

Избрани оферти