Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бари

Екскурзия до Пулия – близка и непозната

Номер на оферта

/

234317

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
*Самолетен билет София – Бари – София на АК Уиз Ер с включени летищни такси
*1 малък салонен багаж с размери 40 см/30 см/20 см
*3 нощувки със закуски в хотел 3* в Бари, централно разположен: http://www.bostonhotelbari.com
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут


=========================================================================================

Цената не включва

*Трансфер летище-хотел-летище с градски автобус, влак или такси: от 1,50 до 5 евро в посока /заплаща се на място/
*Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 6 лв. /заплаща се по желание/
*Чекиран багаж до 20 кг. или приоритетно качване на борда и ръчен багаж до 10 кг. с размери 55/45/23 см.: /цената се определя при закупуването на самолетния билет/
*Градски такси за хотела: около 6 евро за целия престой /заплащат се задължително на рецепцията/
*Целодневна екскурзия до Лече и Монополи с влак /заплащат се цената на билета и екскурзоводското обслужване/
*Целодневна екскурзия до Алберобело с влак /заплащат се цената на билета и екскурзоводското обслужване/
*Полудневна екскурзия до Полиняно А‘Маре с влак /заплащат се цената на билета и екскурзоводското обслужване/
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Програма на пътуването

Пулия е регион в Югоизточна Италия, който граничи с Йонийско и Адриатическо море. Това е място, където слънцето грее около 300 дни в годината. На територията на Пулия има приказни малки градчета, из които си заслужава да се разходите. Вкусно похапване, морски гледки, посещение на исторически и културни забележителности – нищо няма да ви липсва.

=========================================================================================


1 ден: (събота)
Среща на летище София, Терминал 1 за полет до Бари в 06.25 часа. Кацане в 06.50 часа. Трансфер с автобус или влак. Пешеходна обиколка в столицата на област Пулия. Разглеждане на всички известни забележителности – крепостта Свево, Катедралата „Сан Сабино“, базиликата „Св. Николай“, съхраняваща мощите на покровителя на моретата. Разходка из стария град, където плетениците от улици и пресечки носят свой особен дух. Настаняване в хотел 3* в Бари, централно разположен след 14.00 часа. Свободно време или възможност за посещение на красивото крайбрежно градче Полиняно А‘Маре (пътува се с влак). Нощувка.
Бари е бил римски, по-късно византийски град, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. до 1558 г. е независим и след това е присъединен към Неаполитанското кралство. Понастоящем с център на област Пулия.

2 ден: (неделя)
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Лече и Монополи (пътува се с влак).
Лече е град с история от над 2000 години. Разположен е на „тока на ботуша“. Днес е административен център на провинция Лече в район Пулия. Благодарение на запазената си барокова архитектура, градът е наричан „Южната Флоренция“. Неговото очарование се допълва и от богатото му минало и присъствието на различни култури.
Обграден от крепостна стена и пазещ замък от 16 век, град Монополи предлага много преживявания в едно. Можете да се разходите из историческите забележителности, да се изкъпете в морето или да пробвате прясна риба в някое ресторантче на пристанището.
Връщане в Бари. Нощувка.

3 ден: (понеделник)
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Алберобело (пътува се с влак). Алберобело със своите трули, е една от най-впечатляващите туристически атракции на Пулия. Къщичките са обявени за част от културното наследство на ЮНЕСКО. Покривите на всяка трула са съставени от няколко конуса. Чудноватите постройки датират от XVI век, когато местните фермери били принудени да се установят в тази част на Италия, за да обработват земята. Трулите се срещат и на други места, но именно в Алберобело очарователните махали от къщурки създават една необикновена и запомняща се гледка.
Връщане в Бари. Нощувка.

4 ден: (вторник)
Закуска. Свободно време. Около 10.00 часа трансфер до летището за полет до София в 12.05 часа. Кацане на Терминал 1 в 14.25 часа.

=========================================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=========================================================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Бари |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Бари

Избрани оферти