Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 232584

Екскурзия до Русе, пещерата Орлова

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Русе и Екскурзии в България.

Дати и цена
Цената включва
*Транспорт с туристически автобус по описаната програма

*2 нощувки със закуски в хотел *** в Русе

*Туристическа програма в Русе, Търново и Плевен

*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Цената не включва
*Входните такси на посещаваните туристически обекти

*Разходи от личен характерВходни такси за посещаваните обекти:

*Крепостта Царевец: 4 лв.

*Храм Св. 40 мъченици: 4 лв.

*Ивановските скални църкви : 3 лв.

*Пещера Орлова чука – 6 лв.

*Крепост Червен – 3 лв.

*Басарбовски манастир – 4 лв.

*Корабче по р. Дунав – 15 лв.
1 ден

Отпътуване от София в 07:00 ч. Пристигане във Велико Търново. Обиколка в центъра на старопрестолния град: хълмовете Царевец и Трапезица, Самоводската чаршия. Свободно време за обяд. Продължаваме към Русе, най – голямото българско пристанище на река Дунав. Градът е наричан още „Малката Виена”, тъй като архитектурата е силно повлияна от стиловете барок и рококо. Настаняване в хотела. Туристическа програма – „Площадът на Свободата” с паметника на Свободата и Къщата с часовника, в която се е помещавала първата банка в града, сградите на Русенската Опера, Библиотеката и Историческият музей, храма „Света Троица”. Свободно време. Нощувка.2 ден

Закуска. По желание посещение на пещерата „Орлова Чука. Това е втората по дължина пещера в България - повече от 13 км. Тя представлява сложен лабиринт от преплитащи се галерии, тунели, пропасти, големи и малки зали с красиви пещерни образувания. След това се отправяме към руините на Средновековния град - крепост от XIV в. – „Червен”. Разположен на висок скален рид, ограден от река Русенски Лом, той и до днес е запазил част от сложната си укрепителната система. Изкачването до крепостта става по еко-пътека. От този славен български Средновековен град произхожда и родът на Баба Тонка Обретенова. Връщане в Русе. Свободно време. Възможност за разходка с корабче по река Дунав - срещу допълнително заплащане. Нощувка.3 ден

Закуска. Отпътуване за с. Басарбово и разглеждане на единствения действащ скален манастир в България – „Св. Димитър Басарбовски”. Тук е скалната църква с дърворезбован иконостас и икона в цял ръст на Св. Димитър Бесарбовски. Мощите на светеца днес се пазят в Патриаршеската Катедрала в Букурещ. Продължаваме към село Иваново и Ивановските скални църкви, включени в списъка на ЮНЕСКО още през 1979 г. Накацали в скалите на 40 – 50 м. височина из живописния каньон на Русенски Лом, те са средновековни църкви, параклиси и килии, обединени от манастира „Св. Архангел Михаил”. Неговите красиви стенописи са добре запазени и имат световна известност. Отпътуване. Попътна спирка в Плевен за обяд и разходка в центъра с чудесните фонтани. Пристигане в София вечерта.

Дати: 19.09-21.09.2020 г.

Цена:

*Възрастен в двойна стая: 169 лв.

*Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 99 лв.


Допълнителна информация:

*Екскурзията ще се проведе при минимум 30 записани туриста

*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.

*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.

Условия за резервация:

*Депозит: 50% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание. Цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Русе
Транспорт - Русе Заведения - Русе Хотели - Русе Пазаруване - Русе Събития - Русе Забележителности - Русе
Дунав - реката с най-много имена в света
Орлова чука - втората по дължина пещера в България
Сяновски манастир Св. Марина