Начало / Екскурзии / Екскурзии - Любляна

Екскурзия до Словения

Номер на оферта

/

235652

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни пътувания
*3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Любляна
*Пешеходна обиколка на Любляна
*Екскурзии до Постойна, Блед, Марибор, Птуй и Жалец
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:

*Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 8 лева /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Туристическа такса за хотела: по 3,15 евро на ден на човек /заплаща се задължително на рецепция/
*Входна такса за пещерата Постойна: 28 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Разходка с корабче по езерото Блед до острова: около 9 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Допълнителна информация:

*Екскурзията ще се проведе при минимум 35 записани туриста
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Необходими документи:

*Валидни лична карта или международен паспорт
*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/

Програма на пътуването

Програмата съчетава най-доброто от Словения – малкото бижу на северозападните Балкани. Освен прекрасното езеро Блед и пещерата Постойна, очарователните Марибор и Птуй. Ще посетим и единствения в света бирен фонтан в град Жалец.

=========================================================
1 ден: София- Любляна
Отпътуване в 06.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Словенската столица привечер. Кратка разходка из центъра на Любляна: Люблянския замък, катедралата „Св. Николай“, моста на Драконите, Трите моста, площад Прешернов с францисканската църква „Благовещение”. Настаняване в хотел *** в района на Любляна. Нощувка.

2 ден: Любляна – Блед – Клагенфурт ам дер Вьортерзее
Закуска. Отпътуване към Национален парк „Триглав“. Спирка в гр. Блед разположен край едноименното езеро. Свободно време за разглеждане на града и по желание разходка с корабче до острова, който впечатлява със своята мистичност и чар. Продължаваме към Австрия. Посещение на град Клагенфурт ам дер Вьортерзее в провинция Каринтия. Възможност за разглеждане на парка с миниатюри „Минимундус“. Там за около час и половина ще „посетите“ повече от 150 световни архитектурни забележителности, включително и Рилския манастир. Връщане в хотела в Словения. Нощувка.

3 ден: Любляна – Жалец – Птуй – Марибор
Закуска. Отпътуване за Марибор, вторият по – големина град в Словения, разположен на река Драва. Пешеходна обиколка из Стария град. Кратък престой и в очарователния Птуй, най-старият град на Словения. Продължаваме към Жалец, известен с огромните си насаждения с хмел. Там през 2016 г. е открит първият в света фонтан от бира. Ако очаквате бирата да се лее безспирно и вие да гребете безкрайно от фонтана, не е така. Купува се халба, на дъното на която има чип и според цената има опции да се опитат три, шест или 10 вида бира. След това халбата остава като сувенир. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Любляна - пещерата Постойна - София
Закуска. Отпътуване за България. Транзитно пътуване. Пристигане в София вечерта.
=======================================================

Цени: Възрастен в двойна и тройна стая - 429 лв.
Доплащане за единична стая - 90 лв.
Дете до 12 год, настанено с двама възрастни в стая - 269лв.
=======================================================

Депозит: 50% при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=======================================================

За информация относно свободни места и резервации, може да се свържете с нас, като натиснете бутона "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ".

Тагове

Оферти - Словения |  Оферти - Любляна |  Екскурзии - Словения |  Екскурзии - Любляна |  Уикенд почивка - Словения |  Уикенд почивка - Любляна

Избрани оферти