Начало / Екскурзии / Екскурзии - Талин

Екскурзия до Талин, Естония 3 нощувки - самолет - без водач от България

Номер на оферта

/

237832

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Талин – София /с прекачване / с редовни авиолинии;
летищни такси;
3 нощувки със закуски в хотел Olevi Residents 3* / Rixwell Old Town 3*/ Santa Barbara 3* или подобен;
голям салонен багаж до 8 кг с размери 55х40х23 см;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" /включително COVID-19/с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва

трансфер летище- хотел- летище – 25 евро на човек при минимум 2 ма;
пешеходен тур с екскурзовод на български език /3 часа/ – 30 евро на човек при минимум 2 ма;
Tallinn card – 25 евро за 24 часа / 14 евро за дете до 17г./ ; 37 евро за 48 часа /19 евро за дете до 17 г./; 45 евро за 72 часа / 23 евро за дете до 17 г./;
картата дава свободен достъп до над 40 топ атракции и музеи и безплатно пътуване в градския транспорт;
вечеря в традиционен средновековен естонски ресторант;
карта за градския транспорт – тридневна 5 евро; петдневна 6 евро;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 5 лв./10 лв.;
Застраховка "Отмяна на пътуване" на застрахователна компания Армеец(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

----------------------------------------

Програмата е ИНДИВИДУАЛНА и не включва водач от България! Не е необходим минимален брой туристи!

----------------------------------------

ДАТИ и ЦЕНИ:

10.12.2022 г. 1470 лв.
21.01.2023 г. 1350 лв.
11.02.2023 г. 1350 лв.
25.02.2023 г. 1350 лв.
04.03.2023 г. 1350 лв.
18.03.2023 г. 1350 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

Първи ден:
Полет София Талин /с прекачване/. Пристигане в Талин и придвижване до хотела. Настаняване. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Пешеходен тур с екскурзовод на български език /срещу заплащане/. По време на тура ще видите: Стария град, включен в списъка на Юнеско, заради много добре запазените останки от Средновековието. Площадът на кметството (Raekoja plats), където традиционно се провеждат празненства и панаири. Там се намира и една от най-старите аптеки в Европа, която не е прекъсвала своята дейност от 1422 г.; църквата „Свети Никола” (Niguliste kirik), датираща от 1230 г., в която сега се помещава и музей. Основните атракции в църквата-музей са светците, танцуващите скелети, изработките от сребро, бароковите полилеи, както и провеждащите се концерти на орган. Църквата с кула Св.Олаф; хълмът Тоомпеа със замъка Тоомпеа, където се намира парламентът. Турът продължава към руската православна катедрала „Александър Невски”, там има 11 камбани, изляни в Санкт Петербург, най-тежката от които е 16 тона; църквата на Дева Мария, наричана също и Куполната църква, основана през 13 ти век, може да се изкачите до върха на висока 69 м. кула по 139 спирални стъпала, за да се насладите на гледката отгоре. Крепостната стена, някога дълга 2.4 км, днес от нея са останали цели 1.9 км. и половината от някогашните кули. Най-известната част от стената е градината на датския крал, която води до Девичата кула. Можете да посетите и някоя от кулите, които са превърнати в музеи, ако искате да научите повече за историята на региона, като например Кийк ин де Кьок (Kiek in de K?k), споменатата вече Девическа кула или Дебелата Маргарет, където пък има естонски морски музей. След тура свободно време. По желание вечеря в традиционен средновековен естонски ресторант/с предварителна резервация/. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да разгледате:Телевизионната кула, с височината си от 175м. Талинската телевизионна кула представлява най-високата платформа за наблюдение в Северна Европа, от която се разкрива гледка към целият Талин, а при ясно време можете да видите дори и Хелзинки през финския залив.
В кулата на първият етаж винаги има и изложба, която също можете да разгледате, както и да запишете ваше собствено кратко телевизионно предаване с професионална техника.
На връщане от телевизионната кула си струва да слезете в центъра и да посетите паркът Кадриорг, чиято перла е намиращият се в средата замък Кадриорг в бароков стил.
Замъкът, построен от Петър I Велики за неговата съпруга Екатерина, е вече на 300 години, а паркът е най-големият в целия Талин. За феновете на изкуството има възможност да разгледат изложбата в замъка и да се насладят на историческия интериор, който наскоро бе основно реновиран. В създадения от Петър I парк, освен впечатляващия замък, се намира и езерце с лебеди, до което има уютно кафене, изобилие от скулптури и прекрасна цветна градина. Тъй като в парка се намира и президентския замък, можете на всеки кръгъл час да наблюдавате смяната на караулите, или пък да зърнете президента на Естония Керсти Калюлайд.
Интерес представляват също Естонският исторически музей, КУМУ Музеят на изкуството, Естонският филмов музей, Природонаучният музей и Пристанището на Хидропланите.
Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и придвижване до летището. Полет ТалинСофия /с прекачване/.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Естония |  Оферти - Талин |  Екскурзии - Естония |  Екскурзии - Талин |  Индивидуално пътуване - Естония |  Индивидуално пътуване - Талин

Избрани оферти