Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Екскурзия до мистична Кападокия

Номер на оферта

/

238227

Дати & цени

04 октомври 2022 г. - Цена от 520 лв.

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус
1 нощувка в Анкара в хотел 3* със закуска и вечеря
2 нощувки в Кападокия в хотел 3* със закуска и вечеря
1 нощувка в Коня в хотел 3* със закуска и вечеря
1 нощувка в Бурса в хотел 3* със закуска и вечеря
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г.
Пътни и гранични такси
Водач от агенцията

Цената не включва

Медицинска застраховка с асистанс на база 2000 евро за лица от 65 до 74г. -9 лв.
Разходи от личен характер
Входни такси на музейните обекти и допълнителни мероприятия:
Разходка с балон над Кападокия - около 160 евро (заплаща се предварително)
Разходка с камила – около 40 евро (заплаща се предварително)
Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара - 45 турски лири
Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара - 45 турски лири
Кападокия - Каймаклъ - 55 турски лири
Гьореме - Музей на открито - 100 турски лири
Ючхисар крепостта - 20 турски лири
Зелве - вход за комплекса - 25 турски лири
Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки, местно производство без лимит) – около 25 евро (заплаща се предварително)

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Маршрут: София - Анкара - Соленото езеро - Кападокия - Юргюп - Зелве - Аванос - Гьореме - Ючхисар - Каймакль - Коня - Бурса - София

Кападокия е едно от чудесата на Турция, което изумява посетителите от стотици години. Хора и природа са творили тази приказка, в която пейзажите не са от тази планета.
Вълшебните комини рисуват контурите на Кападокия благодарение на хилядите години, в които природата е творила тук с размах на въображението.
Подземните градове, издълбаните лабиринти в скалите, църквите и манастирите, за които казват, че тук са над 1000 на брой и месеци няма да ви стигнат да ги избродите всичките...

ПРОГРАМА:

Първи ден: София - Анкара
Отпътуване от София в 05.00 ч. от пл. Александър Невски през Капъкуле кам Анкара. Пристигане в турската столица вечерта.
Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Анкара – Соленото езеро - Кападокия
Закуска.
Обиколка на Анкара с местен екскурзовод - мавзолея на Ататюрк, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Цитаделата на Анкара, с прекрасна панорамна гледка към града, музея на Анадолските цивилизации.
Отпътуване за Кападокия. По пътя фото пауза на Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина.
Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: КападокияЮргюпАванос – Гьореме
Закуска
По желание – възможност за Разходка с балон над Кападокия, едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота на човек. /Тръгване от хотела към 5:00, на разсъмване издигане с балона на височина 800 м. - разходката продължава около 1 час.
Целодневна екскурзия в Кападокия. Екскурзията започва с посещение на долината Дервент известна още като Розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на долината Зелве (долината е осеяна със скални църкви и „вълшебни комини”, тя е една от най-ранното заселените и най-късно изоставени монашески долини. Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Посещение на градчето Аванос, известно с грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Свободно време и възможност за обяд. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в Национален парк Долината Гьореме. Разглеждат се скалните светилища.
Възможност за Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват прекрасни гледки.
Завръщане в хотела. Вечеря. По желание – Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство - без лимит.
Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: КападокияКаймаклъ - Коня
Закуска.
Отпътуване за Коня – религиозен център на Турция. По пътя се разглежда един от най-интересните подземни градове в района – Каймаклъ - датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м. дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели.
Пристигане в Коня и посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря. Нощувка.

Пети ден: Коня - Бурса
Закуска.
Отпътуване за Бурса. По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир.
Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Разглеждане на забележителностите на Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван във вътрешната и част.
Настаняване в хотел. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Шести ден: Бурса - София
Закуска.
Свободно време при една от забележителностите на Бурса - Стария чинар Инкая. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей.
Отпътуване за България.
Пристигане в София късно вечерта на пл. Александър Невски.
Край на програмата.

Пакетна цена на човек, настанен в двойна стая - 520 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Есен 2022 - Турция |  Есен 2022 - Кападокия

Избрани оферти