Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Екскурзия до най-красивите кътчета на Перу

Номер на оферта

/

230259

Дати & цени

Цената включва

- Международни и вътрешни полети;
- 3 нощувки със закуски в хотел Casa Andina Premium Miraflores 4* ;
- 3 нощувки със закуски в хотел Casa Andina Premium Cusco 4*;
- 1 нощувка със закуска в хотел Casa Andina Premium Puno 4* ;
- 1 нощувка със закуска в хотел Ritz Apart Hotel 5* в Копакабана;
- 1 нощувка със закуска в хотел Casa Andina Premium Valle Sagrado 4* ;
- 1 нощувка със закуска в хотел Rosario del Lago 3* в Копакабана;
- Местен екскурзовод на английски език;
- Всички входни такси на обектите включени в програмата;
- Трансфери летище - хотел - летище и транспорт по включените екскурзии;
- Екскурзии, посочени в груповото обслужване;
- Билет за влак по маршрута Куско - Мачу Пикчу;
- Посочените в програмата хранения;
- Медицинска застраховка с покритие на полицата 10 000 евро.

Цената не включва

- Летищни такси в размер на 472 евро;
- Хранения извън посочените;
- Лични разходи като телефонни сметки, разходи за пране, напитки и други подобни;
- Бакшиши, пренасяне на багаж и други.

Примерни полетни детайли:

Ноември

01.11 София-Амстердам
01.11 Амстердам- Лима
11.11 Ла Пас-Лима
11.11 Лима-Амстердам
13.11 Амстердам-София
04.11 Лима-Куско

Февруари:

01.02 София-Амстердам
01.02 Амстердам- Лима
11.02 Ла Пас-Лима
11.02 Лима-Амстердам
13.02 Амстердам-София
04.02 Лима-Куско

Цена на самолетен билет с включен вътрешен полет: 3360 лв. с багаж към 27/03/2019.

Пакетна цена през ноември на човек при групово пътуване и включен самолетен билет: 9271 лв.

Пакетна цена през ноември на човек с включен самолетен билет при двойно настаняване: 9919 лв.

Пакетна цена на човек през февруари при групово пътуване и включен самолетен билет: 9798 лв.

Пакетна цена на човек прeз февруари с включен самолетен билет и двойно настаняване: 10 446 лв.

Програма на пътуването

11 дни/ 10 нощувки

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: СОФИЯ- ЛИМА

Пристигане в Лима, посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка в Casa Andina Premium Miraflores 4* .

ДЕН 2: ЛИМА

След закуска ще започнем 3-часова обиколка на Лима, която ще стартира с посещение на историческия център на града и най- известните исторически места отколо него. След това ще се върнем в хотел Casa Andina Premium Miraflores 4* за обяд. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3: ЛИМА- ЗНАЦИТЕ В НАСКА

В 4 сутринта (закуска-сух пакет) ще бъдем взети от хотела. По пътя ще минем през големи долини като Мала, Каниете, Чинча, Сан Клементе и накрая ще пристигнем на летище Maria Reiche Neuman Nazca (около 10 сутринта), откъдето ще направим лек полет, който преминава през южната долина на Иса и Наска, Рио Гранде и долината Палпа, Сан Хосе. Накрая ще пристигнем до платото на Пампас Сан Хосе. Полетът, за да видите мистериозните и загадъчни фигури и линии на Наската циливизация, отнема 35 минути. След обратния полет, хващаме бусът обратно до хотела в Лима.

ДЕН 4: ЛИМА- КУСКО

След закуска ни предстои трансфер до летище Лима за полет до Куско. Пристигаме в Пуерто Куско, където ще бъдем посрещнати и съпроводени до хотела, в когото ще бъдем настанени. През остатъка от деня ще имаме свободно време да се климатизираме към надморската височина. Нощувка в Casa Andina Premium Cusco 4*.

ДЕН 5 : КУСКО

Закуска. Свободно вереме. Следобяд ще започне нашата туристическа обиколка на главните забележителности в центъра на града и четирите руини намиращи се в близост до Куско. Турът ще започне от Катедралата, след това ще продължи с храма на слънцето „Кориканча“, след което ще посетим крепостта Саксайхуаман, която е с изглед към града и е архитектурен шедьовър на Пре- Инките. Ще посетим и Куенко, който представлява скално светилище, чийто монолитен олтар представлява пума, а също така и червената крепост на Пука-пукара и Тамбомачаи, красив фонтан, захранван от извор, образуващ редица басейни. Връщане в центъра на Куско и нощувка в Casa Andina Premium Cusco 4*.

ДЕН 6: КУСКО- СВЕЩЕНАТА ДОЛИНА

Закуска.След това ( в 7:30) ще се отправим към Свещената долина, като по пътя ще посетим пазара на занаятчиите в Писак, ще спрем за обяд в долината Урубамба и ще продължим до Олантайтамбо, чието наименование произхожда от езика на древното племе аймара и означава „наблюдателница“. Следва връщане в хотела и нощувка в хотел Casa Andina Premim Valle Sagrado 4*.

ДЕН 7: КУСКО- МАЧУ ПИКЧУ- КУСКО

Рано сутринта, след закуска, ще се отправим към жп гарата, където ще се качим на влак за нашето пътуване до Агус Калиентес. Когато пристигнем там ще се качим на автобус за Мачу Пикчу. Това е място с уникална енергия, което ще ни въздейства със своята история,култура и хармония. Включен обяд. По-късно ще се върнем в градчето Агус Калиентес, от където ще се отправим обратно към Куско и ще се върнем в хотел Casa Andina Premium Cusco 4* за нощувка.

ДЕН 8: КУСКО- ПУНО

Закуска. После (7:00) ще отпътуваме от хотела до aвтогарата, откъдето ще направим трип до езерото Титикака. В туристическият маршрут е включено всичко- билети за вход, екскурзовод и обяд на първата спирка от маршрута, която ще бъде Андахуайлилас, очарователно колониално селце, в чиято църква се съхраняват няколко творби от училището по изкуства в Куско. Поради това църквата е известна като Куската Сикстинска капела. Следваща спирка е Рачи или Сан Педро, разположен в основата на вулкана „Куимсачата". Районът е известен с останките на храма „Уиракоча", великолепен пример за архитектурата на инките. Следва Ла Раяна, която е демаркационната линия между департаментите на Пуно и Куско и най-високата точка в областта. След това ще се отправим към град Пукара, известен със своите керамични произведения „Торитос де Пукара“-малки керамични бикове. Ще преминем през Джулиака, бързоразвиващ се индустриален град, разположен на 351км от Куско и 43км от Пуно. Около 17:00 ще пристигнем в Пуно, където се намира езерото разположено на най-голяма височина в света. В Пуно ще бъдем посрещнати и съпроводени до хотел Casa Andina Premium Puno 4* за нощувка.

ДЕН 9: ПУНО- СЛЪНЧЕВИЯТ ОСТРОВ- КОПАКАБАНА

Закуска и отпътуване от хотела в Пуно до Автогарата, за да се качим на туристически автобус до границата на Боливия и Перу- Copacabana Crossing Kasani и да се придвижим до хотела, в който ще бъдем настанени. Пътуването отнема приблизително 4 часа и половина. Когато пристигнем в Копакабана ще отпътуваме до пристанището, за да се качим на скоростна лодка (50 минути) до Слънчевия остров. Там ще посетим дворецът „Пилкокаина" е ще се насладим на вкусен обяд наречен Apthapi. Приготвя се с картоф, сушен картоф, боб, олющена пшеница, студено сирене, банан, варени или пържени яйца и други. След това ще направим панорамна обиколка до Общността на Юмани, където ще посетим известната Градина на Инките, Свещеният фонтан на Инките и Стълбището. След това ще се завърнем в Копакабана, с кратка спирка при Плаващите острови, където ще можем да се насладим на прочутата ръчна изработка на Андските тръстики. Пристигане в Копакабана. Нощувка в хотел Ritz Apart Hotel 5*.

ДЕН 10: КОПАКАБАНА- ЛА ПАС

Ще закусим и ще посетим Католическата църква и местния пазар. След това ще продължим с Ла Пас. По маршрут ще пресечем протока на Тихина с моторна лодка (20 минути). Това е най- тясната част на езерото, разделяща малкото езеро и голямото езеро. Следва пристигане и настаняване в хотел Rosario del Lago Hotel 3*.

ДЕН 11: ЛА ПАС- ЛИМА- СОФИЯ

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Ла Пас-Лима- София.

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Луксозно пътуване - Перу |  Луксозно пътуване - Лима

Избрани оферти