Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сoкoтра

Екскурзия до о-в Сокотра - най-странното място на земята според ЮНЕСКО

Номер на оферта

/

237031

Дати & цени

30 януари 2022 г. - Цена от 4668 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Абу Даби – София
Транзитна нощувка в Абу Даби
Самолетен билет Абу Даби – Сокотра – Абу Даби
2 нощувки в хотел в Хадибо
5 нощувки на къмпингови лагери
Екипировка за къмпингите
Закуски, обяди и вечери с включена вода и безалкохолни напитки
Всички турове описани по програмата
Транспорт с джипове по време на цялото пътуване
Местен гид на английски език
Визи и разрешителни за Сокотра
Всички къмпингови и местни такси
Водач при 10 туриста
Медицинска застраховка

Цената не включва

Разходи от личен характер и бакшиши
Екипировка за сноркелинг и гмуркане ( могат да се наемат на място, но препоръчваме всеки да си носи)
Доплащане за единично настаняване 220 лева
Застраховка Отмяна на пътуване
Цената е валидна при 10 записани туриста. При 6-10 записани туриста, следва доплащане от 370 лева на човек
PCR тест направен не повече от 48 часа преди отпътуване

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПОТВЪРДЕНА!
10 дни / 8 нощувки
Дата на пътуване: 30.01.2021 г.

Цена на човек в двойна стая: 4668 лв.
Цена на човек при единично настаняване: 4888 лв.

ПРОГРАМА

Ден 1: СофияАбу Даби

Излитане за Абу Даби. Кацане и трансфер за хотела. Настаняване и нощувка в хотел.Ден 2: Хадибо - Делиша

След кратка почивка, трансфер за летището и следва полет за остров Сокотра. Посрещане в Сокотра и трансфер за Хадибо, където ще имаме обяд и потегляме за плажа Делиша, където сред белите пясъци ще видим множество раци. Ще може да се отпуснете и насладите на красивата лагуна, а ако имате достатъчно енергия, бихте могли да изкачите огромната пясъчна дюна, от където да видите целия залив. По-късно вечеря и нощувка.Ден 3: Хадибу – Хомхил - Арар

В днешният ден целта ни е Хомхил – защитена територия с усещане за праисторически период и невероятна гледка. Пътьом ще спрем в лагуната Кария, която е най-голямата на острова, където се наблюдават фламингота, чапли и зелонокрак водобегач. Веднъж стигнали в Хомхил, можем да изберем измежду няколко пешеходни пътеки. Ще бъдете изумени от праисторическата атмосфера на пейзажа, богат на дървета от драконова кръв и бутилкови дървета. Тук ще срещнем много местни деца, които продават драконова кървава стафида и тамян. Една от пътеките води до гледка с естествен басейн, с почти замръзваща зелена и синя вода, а след обяд ще шофираме до Арар, където извира немного голяма рекичка и от където гранитен масив се врязва в морската вода на плажа. Можете да се отпуснете на тревата около реката, да плувате в морето или ако се чувствате добре, може да се изкачите на огромна пясъчна дюна, за да наблюдавате фантастичната гледка над това очарователно място. Вечеря и нощувка.

Ден 4: Арар – Пещерата Хок – Ди Хамри – Хадибу

Днес ще започнем много рано, с шофиране до базата на пещерата Хок в село Тербак. Преди слънцето да стане твърде силно, ще се изкачим до входа на пещерата. Пещерата е дълга повече от три километра и е с воден басейн в края. Съдържа богата история на Сокотрите, като вътре ще видим сталактити, сталагмити и различни кристални образувания, древни надписи по стените, както и стенопис на стар търговски кораб. Останалата част от деня ще прекараме в морската защитена зона Ди-Хамри, където се намира един от най-богатите коралови рифове на архипелага. Можете да се отпуснете на плажа в колиби с палмови листа, да плувате и да се гмуркате с шнорхел в залива Дихамри. За желаещите ще може да се наеме оборудване за гмуркане с шнорхел, заедно със скуба оборудване и организирани частни гмуркания. Може да се наблюдават под водата риба папагал, морена, лъчи, морски таралежи, а ако имате късмет, ще срещнете дори и костенурки. Привечер вечеря и нощувка.

Ден 5: Хадибу – Вади Дфарху – Нугед

Днес отпътуваме от южната част на острова на север, пресичайки каньона Дфарху , където ще посетим пътьом малки селца. Ще можем да видим естествени водни басейни в дъното на каньона, където по стените му има множество от необичайното дърво Пустинната роза. Растителността тук е буйна зеленина и се наблюдават множество птици. Обяд в каньона и продължаваме към колосалните пясъчни дюни Хайф и Захек, избутани почти до планината от сезонните ветрове на Сокотра. Вечерта ще се срещнем с местни рибари, а по-късно ще можем да плуваме в кристално чистите води на Индийския океан и да се излежаваме на красив бял пясъчен плаж. Нощувка на къмпинг на плажа в Амея.

Ден 6: Амея – Пещерата Дагуб - Диксам

След закуска тръгваме за пещерата Дагуб, от която се открива гледка към разпръснати традиционни села, а след това ще се отправим към платото Диксам и дефилето, което с варовиковия си пейзаж, определено е едно от най-зрелищните забележителности на острова. Ждрелото се спуска на 700 м (2295 фута) вертикално до дъното на долината. Ще се разходим по ръба, за да видим атрактивни видове на Драконовите кървави дървета и обширната варовикова настилка. Части от платото са се плъзнали в дефилето, оставяйки „изгубените светове“ достъпни само за мишеловите и лешоядите. Платото е дом на номадски пастири бедуини, които се движат от едно място на друго със своите стада от кози. Ще бъдем посрещнати от тях с чаша чай, като на това място ще можем да наблюдаваме множество традиционни местни къщи. Гората тук в Диксам е последната гора от Дървета драконова кръв и никъде другаде по света не могат да се намерят с такава плътност, както растат тук. Местните хора ще ни покажат как са събирали - и все още събират в по-малък мащаб - скъпоценната червена смола на дърветата. След платото Диксам пътят се потапя на 400 м (1312 фута) в дълбока пропаст, прорязваща гранита, придавайки напълно различна атмосфера от въздушните височини на платото. Подът на буйния каньон е засаден с палми, в сянката на които лежат Зелените гълъби на Брус и Смеещите се гълъби. Привечер ще можем да се освежим, като плуваме в дълбокия басейн на каньона, избягвайки обедната жега. Вечеря и нощувка.

Ден 7: Каланзия – Лагуната Детва

Закусваме и се отправяме на запад, до малкото рибарско селище, наречено Калансия. Състои се от традиционни къщи за Сокотри, с тесни улички и плаж, пълен с рибарски лодки, готови да потеглят за поредният си улов. Ще продължим към лагуната Детва, защитена морска зона, известна със своя магически пейзаж. Ще бъдем очаровани от белия пясъчен полуостров, стърчащ в морето, заобиколен от тюркоазени води, където можем да поплуваме. В лагуната може да се видят и множество морски птици. Вечеря и нощувка в Детва. Вечеря и нощувка.

Ден 8: Шу‘аб – Хадибо

След закуска ще наемем рибарска лодка, която да ни отведе до плажа Шу‘аб. По пътя е много вероятно да срещнем делфини и в зависимост от условията можем да влезем във водата и да плуваме с тях (носете свои собствени маска и шнорхел). Този район е известен и с големите си птици корморани, които не е изключено да видим как летят над тях. Веднъж достигнали Шу‘аб, ще посетим мангровото блато и ще си направим пикник на белия пясъчен плаж. Следобед, преди да се върнем с лодка до Калансия, може да поплуваме. По пътя ще отидем на риболов с въдици с местните рибари и да се надяваме да хванем нещо. Привечер отиваме в Хадибо и ще разгледаме базара, може да накупим сувенири или просто да се разходим. Вечеря и нощувка.

Ден 9: Хадибу – Абу ДабиСофия

Закуска и свободно време, докато ни вземат за трансфера за летището. Нашето приключение на Сокотра завърши и е време да се отправим към дома. Кацане късният следобяд в Абу Даби и изчакване на полета ни за София.

Ден 10: София

Кацане в София по обяд. Добре дошли у дома!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Йемен |  Оферти - Сoкoтра |  Екскурзии - Йемен |  Екскурзии - Сoкoтра |  Екзотична почивка 2022 - Йемен |  Екзотична почивка 2022 - Сoкoтра

Избрани оферти

2595 лв.

ШРИ ЛАНКА

ШРИ ЛАНКА