Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сoкoтра

Екскурзия до о-в Сокотра - най-странното място на земята според ЮНЕСКО

Номер на оферта

/

237031

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Абу Даби – Сокотра – Абу Даби
7 нощувки на къмпингови лагери
Екипировка за къмпингите
Закуски, обяди и вечери с включена вода и безалкохолни напитки
Всички турове описани по програмата
Транспорт с джипове по време на цялото пътуване
Местен гид на английски език
Визи и разрешителни за Сокотра
Всички къмпингови и местни такси
Водач при 10 туриста
Медицинска застраховка

Цената не включва

Самолетен билет София – Абу Даби – София
Транзитна нощувка в Абу Даби
Разходи от личен характер и бакшиши
Екипировка за сноркелинг и гмуркане ( могат да се наемат на място, но препоръчваме всеки да си носи)
Доплащане за единично настаняване 120 лева
Застраховка Отмяна на пътуване
Цената е валидна при 10 записани туриста. При 6-10 записани туриста, следва доплащане от 370 лева на човек
PCR тест направен не повече от 48 часа преди отпътуване

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Ден 1: СофияАбу Даби

Излитане за Абу Даби. Кацане и трансфер за хотела. Настаняване и нощувка в хотел.

Ден 2: Хадибо – лагуната Детва

След кратка почивка, трансфер за летището и следва полет за остров Сокотра. Посрещане в Сокотра и се отправяме на запад, до малкото рибарско селище, наречено Калансия. Състои се от традиционни къщи за Сокотри, с тесни улички и плаж, пълен с рибарски лодки, готови да потеглят за поредният си улов. Ще продължим към лагуната Детва, защитена морска зона, известна със своя магически пейзаж. Ще бъдем очаровани от белия пясъчен полуостров, стърчащ в морето, заобиколен от тюркоазени води, където можем да поплуваме. В лагуната може да се видят и множество морски птици. Вечеря и нощувка на къмпинг в Калансия.

Ден 3: Калансия – плажа Шу‘аб - Калансия.

След закуска ще наемем рибарска лодка, която да ни отведе до плажа Шу‘аб. По пътя е много вероятно да срещнем делфини и в зависимост от условията можем да влезем във водата и да плуваме с тях (носете свои собствени маска и шнорхел). Този район е известен и с големите си птици корморани, които не е изключено да видим как летят над тях. Веднъж достигнали Шу‘аб, ще посетим мангровото блато и ще си направим пикник на белия пясъчен плаж. Следобед, завръщане в Калансия и разходка из района ан лахуната, където живеят пещерняци и ще могат да ни покажат как ловят октоподи, раци и омари. Вечеря и нощувка на къмпинг в Калансия.

Ден 4: Калансия – Диксан – Хаиф/Заек - Омак

След закуска ще се отправим към платото Диксам и дефилето, което с варовиковия си пейзаж, определено е едно от най-зрелищните забележителности на острова. Ждрелото се спуска на 700 м (2295 фута) вертикално до дъното на долината. Ще се разходим по ръба, за да видим атрактивни видове на Драконовите кървави дървета и обширната варовикова настилка. Части от платото са се плъзнали в дефилето, оставяйки „изгубените светове“ достъпни само за мишеловите и лешоядите. Платото е дом на номадски пастири бедуини, които се движат от едно място на друго със своите стада от кози. Ще бъдем посрещнати от тях с чаша чай, като на това място ще можем да наблюдаваме множество традиционни местни къщи. Гората тук в Диксам е последната гора от Дървета драконова кръв и никъде другаде по света не могат да се намерят с такава плътност, както растат тук. Местните хора ще ни покажат как са събирали - и все още събират в по-малък мащаб - скъпоценната червена смола на дърветата. След платото Диксам пътят се потапя на 400 м (1312 фута) в дълбока пропаст, прорязваща гранита, придавайки напълно различна атмосфера от въздушните височини на платото. Подът на буйния каньон е засаден с палми, в сянката на които лежат Зелените гълъби на Брус и Смеещите се гълъби. Обяд и продължаваме за южната част на острова и индийският океан. И точно тук на безкрайните дюни в Хаиф и Заек ще посрещнем приказен залез. Вечеря и нощувка на къмпинг в Омак.

Ден 5: Омак – каньона Дфарху - Хомхил

Днес отпътуваме от южната част на острова на север, пресичайки каньона Дфарху , където ще посетим пътьом малки селца. Ще можем да видим естествени водни басейни в дъното на каньона, където по стените му има множество от необичайното дърво Пустинната роза. Растителността тук е буйна зеленина и се наблюдават множество птици. Обяд в каньона и продължаваме към Хомхил. Едно от най-очарователните места, където усещането е, че сме на друга планета. Това е защитена територия с усещане за праисторически период и невероятна гледка.Веднъж стигнали в Хомхил, можем да изберем измежду няколко пешеходни пътеки. Тук ще срещнем много местни деца, които продават драконова кървава стафида и тамян. А една от пътеките води до гледка с естествен басейн, с почти замръзваща зелена и синя вода. Вечеря и нощувка в Хомхил.

Ден 6: - Хомхил – Ди Хамри - Арар

Закуска и отпътуване за Ди Хамри, където се намира един от най-богатите коралови рифове на архипелага. Можете да се отпуснете на плажа в колиби с палмови листа, да плувате и да се гмуркате с шнорхел в залива. Обяд и продължаваме към Арар, където извира немного голяма рекичка и от където гранитен масив се врязва в морската вода на плажа. Можете да се отпуснете на тревата около реката, да плувате в морето или ако се чувствате добре, може да се изкачите на огромна пясъчна дюна, за да наблюдавате фантастичната гледка над това очарователно място. Вечеря и нощувка.

Ден 7: Арар - Пещерата Хок – Арар

Днес ще започнем много рано, с шофиране до базата на пещерата Хок в село Тербак. Преди слънцето да стане твърде силно, ще се изкачим до входа на пещерата. Пещерата е дълга повече от три километра и е с воден басейн в края. Съдържа богата история на Сокотрите, като вътре ще видим сталактити, сталагмити и различни кристални образувания, древни надписи по стените, както и стенопис на стар търговски кораб. Останалата част от деня ще прекараме в Арар, любувайки се на красивата природа. Вечеря и нощувка.

Ден 8: Арар – Хадибу – Делиша – Хадибу

Закуска и отпътуване за Хадибу. Настаняване в хотела, разходка из местният пазар, обяд и отправяне към плажът Делиша за прощална вечеря. Вечеря и нощувка в Хадибу.

Ден 9: Хадибу – Абу ДабиСофия

Закуска и свободно време, докато ни вземат за трансфера за летището. Нашето приключение на Сокотра завърши и е време да се отправим към дома. Кацане късният следобяд в Абу Даби и изчакване на полета ни за София.

Ден 10: София

Кацане в София по обяд. Добре дошли у дома!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Йемен |  Оферти - Сoкoтра |  Екскурзии - Йемен |  Екскурзии - Сoкoтра |  Екзотична почивка 2024 - Йемен |  Екзотична почивка 2024 - Сoкoтра

Избрани оферти