Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Екскурзия до приказната Тоскана

Номер на оферта

/

234359

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с лицензиран за международни превози автобус
*5 нощувки в хотели *** както следва:
1 нощувка със закуска в района на Загреб
3 нощуви със закуски и вечери в района на Флоренция /Монтекатини Терме/
1 нощувка със закуска в Словения
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
*Разглеждане на Загреб, Болоня, Пиза, Лука, Сиена, Сан Джиминяно
*Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция, Сиена, Сан Джиминяно

Цената не включва

*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро: 9 лева /по желание; заявява се и се заплаща предварително/
*Входни Туристически такси /Check point/ за Флоренция, Пиза, Лука, Сан Джиминяно и Сиена: 20 евро на човек /задължителни, заплащат се предварително/
*Слушалки за Сиена, Сан Джиминяно и Флоренция: 4 евро /заплащат се по желание/
*Градска такса по 2 евро на вечер за хотели***: 10 евро на човек /задължителни, заплащат се предварително/
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Програма на пътуването

Тоскана - името говори само за себе си. Неповторимо съчетание от история, култура и най-качествените вина. Посещение на люлката на Ренесанса Флоренция и Пиза, както и на прекрасните градчета Сиена, Лука и Сан Джиминяно - приказка, в която да се изгубиш.

=========================================================================================

1 ден: СофияЗагреб (800 км)
Отпътуване от София в 5.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия. Привечер пристигане в Загреб. Кратка туристическа програма в столицата на Хърватия - Площад ""Бан Йосип Йелачич"", Градец и църквата ""Св. Марко"", Хълмът Каптол с Катедралата ""Св. Богородица"". Настаняване в хотел*** в района на Загреб. Нощувка.

2 ден: ЗагребБолоня – Монтекатини (615 км)
Закуска. Отпътуване за Италия. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емилия Романя – регион с културни центрове и живописни планински пейзажи. Посещение на Болоня: площад “Маджоре” с църквата „Св. Петроний” и площад „Нетуно” с прочутия фонтан, наклонените кули Гаризенда и Азинели. Свободно време. Продължаване за област Тоскана. Настаняване в хотел в Монеткатини Терме на 70 км от Флоренция.
Вечеря. Нощувка.

3 ден: Монтекатини – ПизаЛука (150 км)
Закуска. Отпътуване за Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерия. Продължаваме към Лука, средновековен град в Западна Тоскана. Разходка в Стария град с крепостните стени, Катедралата Сан Мартино, Овалния площад, многобройните църкви и очарователни улички. Връщане в Монтекатини Терме. Сред СПА курортите на Тоскана, градчето е интересно с минералните си извори и басейни, красиво оформени градини и бани. Вечеря. Възможност за посещение на Монтекатини Алто с най-стария фуникуляр в Италия. Нощувка.

4 ден: СиенаСан Джиминяно (300 км)
Закуска. Целодневна туристическа програма в сърцето на Тоскана с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на Сиена: площад „Кампо”, Градския дворец, Катедралата - шедьовър на Джовани Пизано, една от най-красивите готически сгради в Италия. Продължаваме с посещение на Сан Джиминяно, живописно селище с множество стари каменни кули. Разходка до Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Свободно време за разходка и посещение на музеи.
Връщане в хотела в Монтекатини. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Монтекатини – ФлоренцияСловения (530 км)
Закуска. Отпътуване за Флоренция - люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на български език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата ""Санта Мария дел Фиоре"" с купола на Брунелески, Баптистерия със златните врати, площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио до двореца „Пити”. Свободно време по интереси. Отпътуване за
Словения. Настаняване в хотел*** в района на Любляна. Нощувка.

6 ден: СловенияСофия (900 км)
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

=========================================================================================

Цена:
Възрастен в двойна и тройна стая: 620 лв.
Доплащане за единична стая: 180 лв.
Дете до 12 год, настанено с двама възрастни в стая: 540 лв.

=========================================================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Великден 2024 - Италия |  Великден 2024 - Флоренция

Избрани оферти