Начало / Екскурзии / Екскурзии - Милано

Екскурзия до приказните езера на Италия със самолет

Номер на оферта

/

238423

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София-Бергамо-София с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 40/25/20 см
- Трансфер летище-хотел-летище и всички екскурзии в Италия с автобус
- 4 нощувки със закуски в Airport Hotel**** в района на Бергамо
- Туристически обиколки според описаната програма
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

- Приоритетно качване на борда и две чанти ръчен багаж: доплаща се около 20 лв. в посока /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България по цена към момента на закупуване на самолетния билет/
- Градски такси за хотелите в Италия: 12 евро/23 лева /задължителни, заплащат се предварително от България/
- Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
- Туристическа програма в Бергамо с екскурзовод на български език – 30 евро/59 лева по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Екскурзия с корабче до Боромеовите острови и вход за дворците и градините на Изола Белла и Изола Мадре: възрастен – 45 евро/88 лв.; дете до 14 г. - 28 евро/54 лв. /по желание, заплаща се на място/
- Фуникуляр до Брунате – 7 евро/14 лв. /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Туристическа програма в Милано с екскурзовод на български език – 40 евро/79 лева /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Програма на пътуването

УНИКАЛНО! Със самолет, настаняване в Бергамо/Милано. Ще посетите езерата Комо, Гарда, Маджоре, Орта. Ще разгледате Бергамо, Милано, Стреза, Орта Сан Джулио, Комо, Лугано, Сирмионе. Екскурзовод на български по целия маршрут.

Дати: 04.05.2023 - 08.05.2023 - ограничени места

5 дни / 4 нощувки

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна и тройна стая: 880 лв.
- Доплащане за единична стая: 250 лв.
- Дете до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 680 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА
Ден 1: СофияБергамоМилано
Отпътуване от София, Терминал 1 в 06.35 часа с полет на Уиз Ер за Бергамо. Пристигане в 07.45 часа. Свободно време или туристическа програма в стария град на Бергамо срещу доплащане - пиаца Векия с Палацо дела Раджионе и Торе Чивика, Катедралата „Дуомо“ и храмът „Санта Мария Маджоре“, Баптистерият и капела „Колеони“, крепостта „Ла Рока“. Настаняване в хотел**** в района. Около 15.30 часа присъединяване към групата с автобуса. Отпътуване за Милано, където ще разгледаме Кастело Сфорцеско, площад Дуомо с Миланската катедрала, галерията Виктор Емануил, прочутия театър Ла Скала. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 2: Стреза – Боромеови острови - Орта Сан Джулио
Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Боромеовите острови - Изола Белла с един от най-красивите дворци в Италия, Изола Мадре с прекрасната ботаническа градина и Изола дей Пескатори – островът на рибарите. Кратка разходка в Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Продължаваме към Лаго Д‘Орта. Разглеждане на градчето Орта Сан Джулио с неговата неповторима атмосфера, фотопауза към островчето Сан Джулио. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: Комо - Лугано
Закуска. Отпътуване за Швейцария към Лаго ди Лугано, свободно време в град Лугано. Връщане в Италия, за да посетим Лаго ди Комо – третото по големина езеро в Италия. Разглеждане на историческия градски център на Комо: Пиаца дел Дуомо с катедралата от XIV век, Бролето – Кметството. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане изкачване с фуникуляр до Брунате, мястото, където през 1912 г. умира Пенчо Славейков, за да се поклоним пред паметта на поета и да се насладим на едни от най-красивите гледки към езерото Комо. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: Изео – Гарда
Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда. Попътна спирка в района на Лаго Изео, където е разположен най-големият и гъстонаселен езерен остров Монте Изола. Фотопауза и обиколка на град Изео. Продължаваме към Сирмионе. Разглеждане на градчето – Рока Скалиджера, живописните улици, Термите на Катул. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5: МиланоСофия
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Възможност за туристическа програма в Милано срещу доплащане с частен автобус. Около 16.00 часа трансфер до летището в Бергамо за полет на Райън Ер в 19.50 часа. Пристигане в София, на Терминал 2 в 22.45 часа местно време.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
- Необходими документи: валидни лична карта или задграничен паспорт
- За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
- Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
- Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.

Условия за резервации:
Депозит: 30% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Милано |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Милано

Избрани оферти