Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Екскурзия в Истанбул с 3 нощувки

Номер на оферта

/

238208

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус с с включени пътни и магистрални такси.
3 нощувки със закуски в хотел 3*.
Представител на фирмата по време на пътуването.
Посещение на град Одрин.
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 2000 евро.

Цената не включва

Посещение на Принцовите острови – 30 лева / 15 евро.
Вечеря в рибен ресторант на Златния рог – 50 лева / 25 евро.
Панорамна обиколка на Истанбул - 30 лева /15 евро.
В царството на шопинга – 50 лева / 25 евро.
Обиколка на Истанбул с посещение на МОЛ Watergarden и МОЛ EMAR – 15 лева / 8 евро.
Разходка с корабче по Босфора – 40 лева / 20 евро.
Посещение на новия султански дворец Долмабахче – 15 лева / 8 евро.
Програма "Нощен Босфор" – 90 лева / 45 евро.
Лични разходи.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Маршрут: София - Пазарджик - Пловдив - Хасково - Истанбул - Одрин - Хасково - Пловдив - Пазарджик - София

ВАЖНО!!! От 02.03.2022 г. при влизане в Турция през сухоземни или морски гранични пунктове НЕ се изискват никакви документи, свързани с ковид, като PCR, сертификат за ваксинация или преболедуване.

ПРОГРАМА


Първи ден: София-Истанбул
20:30 ч. Отпътуване от София, площад Александър Невски, по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-Истанбул.
Нощен преход.

Втори ден: Истанбул
Рано сутринта пристигане в Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14.00 ч.
Свободно време или допълнителни екскурзии:

07:45 ч. Посещение на Принцовите острови (срещу допълнително заплащане) - архипелаг от 9 острова, от които само 4 са обитаеми. След половин час път с ферибот ще пристигнем на Буюкада - най-големият и най- красивия от всички острови. Там няма други превозни средства освен велосипеди и файтони, с които можете да обиколите една част от острова и да се насладите на невероятно красивите големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Днес някои от тях са превърнати в бутикови хотели.
Свободно време. Завръщане в Истанбул.

19:00 ч. Вечеря в рибен ресторант на Златния рог (срещу допълнително заплащане)

Нощувка в хотела.

Трети ден: Истанбул
Закуска.

08:00 ч. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане): с посещение на Желязната църква "Свети Стефан", Джамията Чамлъджа и лятната резиденция на султаните Бейлярбейе (с включена входна такса за обекта). Екскурзията се провежда при минимум записани 15 човека.

11.00 ч. В царството на шопинга пакет 2 в 1 - Панорамна обиколка на Азиатската част на Истанбул и трансфер до двата най нови Мола на Азиатския континент Mall Viaport Azia Pendik и Viaport Marina Tuzla. Посещение на аквариума и зоологическата градина /входната такса не е включена в цената и се заплаща на място/.

16:00 ч. Обиколка на Истанбул с посещение на МОЛ Watergarden и МОЛ EMMAR (срещу допълнително заплащане) - МОЛ Watergarden е мястото, където може да се наблюдава светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големия" басейн в Европа. След посещението на Мол Watergarden продължаваме към най-новия Мол Емаар в Истанбул. В Мол Емаар можете да посетите новия аквариум с подводна зоологическа градина /входната такса не е включена в цената и се заплаща на място/. Ще имате възможност да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводния стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, острова на пингвините. Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи животни.

Нощувка в хотела.

Четвърти ден: Истанбул
Закуска.

08:30 ч. Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане) - вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили „Ялъ“.

09.30 ч. Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора /входната такса не е включена в цената и се заплаща място/. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.

19:30 ч. Програма "Нощен Босфор" (срещу допълнително заплащане) – вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.

Нощувка в хотела.

Пети ден: ИстанбулОдрин - София
Закуска. Освобождаване на хотела.

09:00 ч. отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на прочутата джамия Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции. Възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.

Отпътуване за България по маршрут ОдринХасковоПловдивПазарджик - София. Пристигане в София вечерта.
Край на програмата.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  6 септември 2023 - Турция |  6 септември 2023 - Истанбул

Избрани оферти