Начало / Екскурзии / Екскурзии - Богота

Екскурзия в Колумбия надлъж и нашир

Номер на оферта

/

238238

Дати & цени

Цената включва

11 нощувки със закуски в посочените места ( или подобни хотели)
Всички трансфери описани в програмата
Всички турове описани в програмата
3 обяда и 2 вечери
Всички входни такси на посещаваните обекти
Всички необходими вътрешни полети с чекиран до 20кг. багаж и летищни такси ( Богота – Ла Макарена – Богота, Богота – Маделин, Маделин – Санта Марта)
Английско говорящи гидове по време на туровете
Водач от България при 10 записани туриста
Медицинска застраховка с КОВИД покритие

Цената не включва

Самолетни билети София – Богота// Картахена – София ( около 750-850 евро към дата 20.07.2022г.)
Всичко неупоменато в програмата
Бакшиши ( около 50 щ.д.)
Разходи от личен характер
Застраховка Отмяна на пътуване

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Ден 1: 07.10.2022г. БОГОТА
Излитане от летище София през Европа за Колумбия. Привечер кацане в Богота. Градът е разположен на 2650 метра надморска височина и е разположен в сърцето на страната и непосредствено да Андите. Посрещане на летището и трансфер за хотела. Настаняване и свободно време за почивка и нощувка.
Настаняване: Hotel BH Bicentenario ( или подобен) www.bhbicentenario.com

Ден 2: 08.10.2022 БОГОТА – сити тур ( закуска)
Закуска и се отправяме за полудневен сити тур. Градът е осеян с колониални сгради, в които се помещават театри и галерии, библиотеки и музеи. На големият площад Plaza de Bolivar ще открием важни държавни сгради. Ще преминем и Carrera Septima, оживената пешеходна зона на Богота, за да стигнем до църквата в Сан Франциско, най-старата църква в града, както и до известния музей на златото (затворен в понеделник). Завършваме пешеходната си обиколка с живописна кабинков лифт до Монсерат, поклонническата планина на Богота, за да разгледаме деветмилионния метрополис и околните високи равнини отгоре. Ранният следобед всеки може да поеме самостоятелно по уличките на Богота и да се наслади максимално на този град.
Настаняване: Hotel BH Bicentenario ( или подобен) www.bhbicentenario.com

Ден 3: 09.10.2022г. БОГОТА – ЛА МАКАРЕНА ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска и трансфер за летището. Ще потеглим към едно невероятно място в провинция Серания де ла Макарена, което е едно от бижутата в програмата, където ще прекараме следващите два дни. Тук ще видим едно невероятно чудо на природата, което е било открито съвсем случайно през 1969г. и се нарича „Река на петте цвята“ или „Течната дъга“. Явлението се дължи на цъфтежа и съдържанието на водата на реката Каньо Кристалес и може да се наблюдава от август до края на ноември. През останалото време на годината, ако отидете, дори няма и да заподозрете, с какви багри може да бъде окъпана тази река. Обяд и следобеден тур, привечер вечеря и нощувка. Имайте предвид, че поради ограничените опции в района, настаняването ще е в скромна хасиенда, но преживяването ще си заслужава.

Ден 4: КАНО КРИСТАЛЕС ( закуска, обяд, вечеря)
Закусваме и се отправяме по река Гаяхеро. Ще наблюдаваме множество птици и диви обитатели и после ще се придвижим с джипове до Каньо Кристалес, ще имаме и трек, за да достигнем до най-красивата точка за наблюдение, ще обядваме типичен местен обяд сред дивата природа, а в късният следобяд ще посетим и Ла Макарена. Привечер завръщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 5: 11.10.2022г. ЛА МАКАРЕНА – МЕДЕЛИН ( закуска)
Много ранна закуска и се отправяме да наблюдаваме изгрева при Каньо Кристалес или Каньо Пиедро, а по-късно трансфер за летището и с полет през Богота ще кацнем в Меделин.
Градът се намира в северозапдна Колумбия, разположен на река Меделин и се характеризира целогодишно с топли температури. Известен е още като „Градът на вечната пролет”. Населението му е около 3 милиона, което го прави вторият по големина град в страната. А в допълнение можем да кажем, че градът се откроява като един от големите културни центрове в Колумбия. Той е домакин на множество национални и международно признати събития като Панаира на цветята и Международния фестивал на поезията. След кацане, трансфер за хотела и свободно време. Нощувка.
Настаняване: La Campana Hotel Boutique ( или подобен) www.lacampanahotelboutique.com

Ден 6: 12.10.2022г. МЕДЕЛИН – ГУАТЕПЕ – МЕДЕЛИН ( закуска)
След закуската в днешният ден ще се отправим към една изключителна природна забележителност намираща се недалеч от Меделин, а именно скалният масив Penol. Той може да бъде изкачен по 740 стъпала, а гледката която се разкрива от върха е спираща дъха. По-късно ще се разходим и из малкото градче Гуатепе. Късният следобяд завръщане в хотела в Меделин. Свободно време и нощувка.
Настаняване: La Campana Hotel Boutique ( или подобен) www.lacampanahotelboutique.com

Ден 7: 13.10.2022г. МЕДЕЛИН - САНТА МАРТА (закуска)
Закуска и тръгваме да опознаем града. Преди малко повече от 20 години Меделин е бил един от най-опасните градове в света. В началото на деветдесетте години, властването на наркоборанът Пабло Ескобар, ръководителят на картела Меделин, достига своя връх. Застрелян на покрив от сили за специални операции, царуването на „Ел Патрон“ приключва. До началото на хилядолетието, борбите с наследника на Ескобар продължават и от 2002 г. Меделин постепенно започва да се променя към по-добро. Местни политици успешно започват да инвестират сериозно в инфраструктурата и общественото образование. Днес, „Градът на вечната пролет” се счита за един от най-иновативните мегаполиси в света. Следояд трансфер за летището и се отправяме към Санта Марта. Това е първият град в Колумбия, основан 1525 година от Родриго Де Бастидас. Намира се в близост до най-високата планинска крайбрежна верига Сиера Невада Де Санта Марта. Високопланинският масив е обсипан по върховете със снегове, а надолу по склоновете с джунгли, врязващи се в красиви плажове по протежението на океана. Санта Марта е красив колониален и в същото време модерен град, перфектен за отправна точка за Национален Парк Тайрона.
Настаняване: Hotel Boutique Casa Mia ( или подобен) www.hotelboutiquecasamia.com

Ден 8: 14.10.2022г. НАЦИОНАЛЕН ПАРК ТАЙРОНА КАБО САН ХУАН ( закуска)
Отпътуваме сутринта след закуска от Санта Марта за близо десет часов тур и се отправяме на изток по крайбрежието на Карибите към Ел Заино, главният вход на Национален парк Тайрона на около час път с бус от Санта Марта). След кратка разходка стигаме до плажа Каняверал, едно от най-красивите места в парка. От върха на малък хълм ще можем да се насладим на невероятната гледка към Атлантическия океан. Обиколката продължава с едночасов преход през тропическата гора до Аресифе, друг зашеметяващ плаж на Националеният парк. Поради силното течение и вятъра е забранено плуването на плажа Аресифе! Но пък ще имаме достатъчно време да му се полюбуваме и да обядваме в близост в местен ресторант (обяд не е включен в цената), както и за почивка. Продължаваме похода си още един час, минавайки покрай плажове като Аренилас Бийч, Ла Пишина и Кабо Сан Хуан Бийч - може би най-зрелищното място в парка - където вече ще имаме време за заслужено къпане и релакс на плажа сред множество палми. Продължителност: приблизително 10 часа, включително преход от около 3-4 часа. В деншният ден не забравяйте да вземете подходящи обувки (спортни обувки), тъй като преходите ще са от лека до средна трудност, слънцезащитен крем, бански, плажна кърпа и шапка. Поради силното течение и подуването е забранено плуването на плажа Аресифе!
Настаняване: Hotel Boutique Casa Mia ( или подобен) www.hotelboutiquecasamia.com

Ден 9: 15.10.2022г. САНТА МАРТА – КАРТАХЕНА ( закуска)
Закусваме и отпътуваме за Картахена, който се намира на около 4-5 часа път с бус ( 235км). Последните три дни от нашето пътуване ще прекараме тук, сред колониалният шик, където се среща карибския привкус, старите градски стени и крепости, и които свидетелстват за златни съкровища и пирати, а калдъръмените алеи, зелени площади и цветно боядисани фасади ще ни пренесат като в романите на Габриел Гарсия Маркес. Перфектно реставрираният исторически град, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, се разглежда най-добре пеша, с конска карета или с велосипед – във всеки случай бавно и възхитително. От върха на градските стени, погледът ви може да се рее с часове над морето от теракотени покриви от едната страна и Карибско море от друга. Близките острови Росарио изглежда като от пощенска картичка. Техните бели пясъчни плажове и кристално чисти води предлагат идеалния фон за почивка и ние със сигурност ще отидем и до там. Настаняване в хотела и свободно време.
Настаняване: Hotel 3 Banderas ( или подобен) www.hotel3banderas.com

Ден 10: 16.10.2022г. КАРТАХЕНА ( закуска)
Закуска в хотела и следва полудневен сити тур на Картахена. Ще посетим най-голямата военна постройка, правена някога от испанските завоеватели в техните колонии, а именно Форт Сан Фелипе де Барахас, както и старинната част на Картахена, която е защитена под егидата на ЮНЕСКО. Следобеда ви го оставяме да се насладите самостоятелно на този приказен град.
Настаняване: Hotel 3 Banderas ( или подобен) www.hotel3banderas.com



Ден 11: 17.10.2022г. ОСТРОВ РОСАРИО ( закуска, обяд)
Днешният ден ще отпътуваме рано за групова екскурзия до остров Росарио. Намира се на около 50 минути с бърза лодка от сушата. Цял ден ще се наслаждаваме на кристално чистите води и белите пясъчни плажове. Привечер завръщане в хотела и нощувка.
Настаняване: Hotel 3 Banderas ( или подобен) www.hotel3banderas.com

Ден 12: 18.10.2022г. КАРТАХЕНА - СОФИЯ
Закуска и свободно време заплаж и развлечения преди обяд. По обяд освобождаване на хотела и трансфер за летището, откъдето ще отпътуваме за София.


УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

Депозит от 350 щ.д. ( невъзвръщаем)
До 60 дена преди отпътуване – 1000 щ.д.
До 35 дни преди отпътуване – доплащане до пълната стойност на пакета

УСЛОВИЯ НА АНУЛАЦИЯ:
До 35 дни преди отпътуване – 350 щ.д.
От 35 до 15 дни преди отпътуване 50% от пакетната цена
От 14 дни и по-малко преди отпътуване – 100 % от пакетната цена

ЗАБЕЛЕЖКА:
Цената е валидна при минимум 10 записани. При по-малко следва преизчисление.
Безвизов режим за български граждани
Деца до 18г. пътуващи с един родител е необходимо на излизане от България да представят Декларация за съгласие от двамата родители за напускане на територията на РБългария. Декларацията трябва да е в оригинал и копие, придружени с копие от акт за раждане.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Колумбия |  Оферти - Богота |  Екскурзии - Колумбия |  Екскурзии - Богота |  Екзотична почивка 2024 - Колумбия |  Екзотична почивка 2024 - Богота

Избрани оферти