Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Екскурзия в Русия: Санкт Петербург и Москва 2020 - по време на белите нощи

Номер на оферта

/

231268

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Москва - Санкт Петербург, Москва - София с полети на АК Lufthansa с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг;
Летищни такси 359 лв към 05.12.2019 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
Билет за скоростния влак „Sapsan” Петербург- Москва (продължителност 4 ч);
Трансфери и транспорт с туристически автобуси;
4 нощувки със закуски на блок маса в хотел хотел "Vera" 3+* в Санкт Петербург в стаи стандарт или подобен;
3 нощувки със закуски на блок маса в хотел "Gamma" 3* в Москва в стандартни стаи или подобен
Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост
Екскурзии до Петерхоф и Царско село;
Посещение на Ермитаж;
Панорамна обиколка на Москва с посещение на катедралата "Василий Блажени "и храма "Христос Спасител"
Посещение на Третяковската галерия;
Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Архангелската, Успенската и Благовещенската църкви и Оръжейна палата”;
Обработка на документи за руска виза;
Екскурзоводско обслужване на български език;
Водач от България по време на пътуването

Цената не включва

Туристическа руска виза - 120 лв. за български граждани
Круиз по река Нева "Белите нощи" - 80 лв. на човек при минимум 15 души
Посещение на балет в Петербург (информация при запитването)
Посещение на фолкорно шоу в Санкт Петербург
Посещение на традиционен ресторант в Москва или Санкт Петербург
Входни такси
Входна такса за Юсуповския дворец с аудиогид - 700 рубли, деца до 18 г. и студенти - 500 рубли
Входна такса за музея на Фаберже - 450 рубли (аудиогид - 150 рубли)
Входна такса за Спас на Крови - 250 рубли, деца до 18 г. и студенти - 50 рубли
Входна такса за църквата "Св.Петър и Павел" - 450 рубли, деца до 18 г. и студенти - 250 рубли
Круиз по река Москва
Посещение на спектакъл в Болшой театър
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. - 25 лв.
Разходи за лични нужди.

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА ПО ВРЕМЕ НА БЕЛИТЕ НОЩИ

Маршрут:
София - Санкт Петербург/ Петерхоф, Царское село/ - Москва - София

Период на пътуване:
14.07 -21.07.2020

8 дни / 7 нощувки
самолетна програма с група и водач

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.12.2019 - Бонус „Нощен круиз по Нева“

ПЪРВИ ДЕН: 14.07.2020 СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Излитане от София, Терминал 2 в 06:30ч. с АК Lufthansa за Франкфурт, кацане на летището във Франкфурт 07:55 ч. Полетът за Санкт Петербург е в 09:20ч. Пристигане на летище Пулково в 13:00ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 15.07.2020САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. Нощувка.

Вечерта по желание: Посещение на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург или Посещение на фолклорно шоу.

ТРЕТИ ДЕН: 15.07.2020 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ЦАРСКОЕ СЕЛО - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език. Забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург. Нощувка.

По желание: Посещение на музея на „Фаберже” в Шуваловския дворец. Музеят „Фаберже“ в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва 9 от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.

По желание: Разглеждане на Юсуповски дворец - едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.

По желание: Нощен тур „Белите нощи” с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и цветовете на феноменалното полярно сияние.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 17.07.2020 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЕТЕРХОФ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език. Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 18.07.2020 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - МОСКВА

Закуска. Отпътуване за Москва със скоростния влак “Sapsan”, пътуването е около 4 часа. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език: Червения площад с мавзолея на Ленин, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а - известния търговски дом в Русия, храма на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа). Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:19.07.2020 МОСКВА

Закуска. Екскурзия в Кремъл/ на български език/- архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата. Свободно време за разходка в района на „Стария Арбат”. Нощувка.
По желание: Посещение на оперна постановка или концерт в Болшой театър
или Посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма.

СЕДМИ ДЕН: 20.07.2020 МОСКВА

Закуска. Свободно време. Нощувка.

По желание : Екскурзия до Царицино - дворец с голям парк, построен от Екатерина II през 1776-1796г. Намира се в южната част на Москва. Смята се за образец на стила ”руска псевдоготика”. През 1984г. е включен в музей-резерват Царицино, който включва и някои съседни местности, като Царицински езера. Следва посещение на Коломенское - бивша царска резиденция, огромен лабиринт от заплетени коридори и 250 стаи, любимата на цар Алексей I. Бъдещата императрица Елизабет Петровна е родена в двореца през 1709 г., а цар Петър Велики прекарал част от младостта си тук. Връщане в хотела.

По желание: Разходка в района на ВДНХ – уникален архитектурно – парков ансамбъл,който е построен за достиженията на селското стопанство по време социализма. Има палати на всички бивши републики в традиционния стил, най-забележителни са двата фонтана – „Дружба на народите” и „Каменното цвете”,които са реконструирани през миналата година.Тук се намира и музея на космонавтиката.

По желание: Разходка с кораб по Москва река, която продължава около 1 час и половина и се вижда Кремъл, Храма на Христос Спасител, Новодевичий манастир и др.
ОСМИ ДЕН: 21.07.2020 МОСКВА - СОФИЯ

Закуска . Посещение на Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Следва пешеходна разходка в историческата част на Москва. Разказ за московското метро и за неговите великолепни станции - “Площадът на революцията”, „Киевска“, „Комсомолска“, „Новослободска“, „Беларуска“ и др. Свободно време.

Трансфер до летище Шереметиево. Отпътуване за България с АК Lufthansa в 16:00 ч. от Москва. Кацане в Мюнхен в 18:15 ч., излитане в 20:05 ч. кацане на летище София, Терминал 2 в 22:55 ч.

Допълнителна информация

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.12.2019 - Бонус „Нощен круиз по Нева“

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти