Начало / Екскурзии / Екскурзии - Единбург

Екскурзия в Шотландия |Пролет 2020| ПРОМО ОФЕРТА

Номер на оферта

/

230938

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Франкфурт – Единбург/Мюнхен - София на АК Lufthansa с включени летищни такси и регистриран багаж до 23 кг./човек
2 нощувки със закуски в хотел Ibis Edinburgh Centre South Bridge 3* в Единбург;
1 Нощувка със закуска в Ibis Aberdeen Centre 3* в Абърдийн;
1 Нощувка със закуска в Ben Wyvis Hotel 3* в Инвърнес
2 нощувки със закуски в Muthu Fort William Hotel 3* във Форт Уилям;
1 Нощувка със закуска в в Holiday Inn Express Glasgow City Riverside 5*
7 вечери в посочените хотели (3-степенно фиксирано меню с хляб, вода, чай и кафе)
Трансфери летище-хотел-летище с частен микробус;
Посещение с дегустация на дестилационна на уиски в Шотландия
Следните турове и посещения, описани в програмата, с местни екскурзоводи и превод на български език:
Edinburgh Castle (4 часов тур)
Glasgow city tour (4 часов тур)
St Andrews (4 часов тур)
Наземен транспорт с частен туристически автобус по време на туристическите обиколки;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
Застраховка „Отговорност на туроператора”
Водач на групата от България - при група от минимум 15 души
Такса-обслужване за местни екскурзоводи и шофьори

Цената не включва

Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "цената включва"
Обеди
Посещения и входни такси, указани в програмата като опция По желание:
40GBP/човек: Вечеря в Ghillie Dhu(вкл.чай/кафе).
Входни такси както следва:
Loch Ness cruise - ?15 на човек
Urquhart Castle / Edinburgh Castle/ St Andrews Caste / St Andrews Cathedral - Pass - ?35 на човек
Brodie Castle - ?15 на човек
Тур с дегустация в Glenfiddich Distillery - ?15 на човек
Highland Beef farm - ? 25 на човек
V & A Museun Dundee - безплатно
The Royal Yacht Britannia - ?17 на човек
St Giles Cathedral - безплатно
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител.

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ В ШОТЛАНДИЯ
КЕЛТИ, УИСКИ И ШОТЛАНДСКИ ГАЙДИ

СТАРА ЦЕНА: 3132 ЛВ.
НОВА ЦЕНА: 3032 ЛВ.

ПРОМО ОФЕРТА: 100лв. ОТСТЪПКА
*Промоцията е валидна за резервации от 22.11. до 30.11.2019г., при 50% плащане.

====================================================
за информация относно свободни места и резервация, моля, изпратете запитване чрез бутона "изпрати запитване"!
====================================================

Единбург – Сейнт Андрюс – Дъндии - АбърдийнИнвърнес – Лох Нес - Форт Уилям - Лох Ломохд - Глазгоу

11 - 18 АПРИЛ 2020

8 дни / 7 нощувки
самолетна програма, водач на български език

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 23 ДЕКЕМВРИ 2019

ПЪРВИ ДЕН: 11 Април 2020 София - Единбург
Полет София-Франкфурт на АК Lufthansa. Излита в 06:30ч. Каца в 07:55ч. във Франкфурт. Полет Франкфурт-Единбург. Излита в 11:05ч. Каца в Единбург в 12:00ч. Настаняване за 2 нощувки в хотел Ibis Edinburgh Centre South Bridge 3* - разположен в самия център на Единбург, с гледка към историческия център. Панорамна и туристическа обиколка на Единбург - историческа столица и духовен център на Шотландия: Замъка Holy Rood и църквата St. Giles. Продължаваме с Параклиса Рослин, една от най-красивите, но и мистериозни църкви в Европа, добила известност най-вече с филма „Шифърът на Леонардо”, в който се твърди, че именно тук е погребана Мария Магдалена и първите крале от династията на Меровингите. Наистина каменните барелефи изобразяват библейски сцени и символи, нетипични и непознати в никоя друга църква в Европа. Параклисът от Средновековието привлича свободните масони и хората, интересуващи се от мистерии и загадки. Свободно време за разходка в Стария „нов” Град от 18 век (UNESCO - Georgian New Town). Вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 12 Април 2020 Единбург
Шотландска Закуска.
По желание: Посещение на Замъка Единбург (UNESCO), датиращ от 11-ти век, свидетел на славна и бурна история като резиденция на шотландските крале и кралици. Крепостта, доминираща над града и негова безспорна емблема, има над 30–вековна история. Построен на Касъл Рок, върха на изстинал вулкан, със секваща дъха гледка над цял Единбург, Замъкът е бил ням свидетел на всички повратни момента в бурната шотландска история. Свободно вречме в някое от кафенетата и сувенирните магазинчета в Замъка. Следобед: Посещение на The Royal Yahct Britannia
По желание: Вечеря в Ghillie Dhu
(40GBP/човек, вкл.чай/кафе).
Някогашната епископална църква, сега превърната в традиционен шотландски бар - ресторант с перфектна локация в самия исторически център на града, Ghillie Dhu Ви пренася в героичното минало на рицари и принцеси, докато се наслаждавате на вечеря с автентична шотландска музика и танци.
Вечеря и нощувка в хотела.

ТРЕТИ ДЕН: 13 Април 2020 Единбург - Сейнт Андрюс - Дъндии - Абърдийн
Шотландска Закуска.
Отпътуване към сейнт Андрюс: Посещение на Замъка Сейнт Андрюс и Катедралата, построена през 12ти век и превърнала се в център на Католицизма в Шотландия. Със своите 119 м е най-високата църква в Шотландия. Продължаваме към Дъндий: посещение на музея D & A (по дизайн на гениалния японски арх. Кенго Кума, проектирал и стадиона за олимпийските игри в токио 2020). Сградата (1650 кв.м) няма прави външни стени. Следва посещение на шотландска ферма Aberdeenshire Highland Beef Farm/ще добиете представа от първа ръка за прочутата шотландска вълна и ще пробвате шотландски бифтеци/Вечеря в Абърдийн.
Нощувка в Ibis Aberdeen Centre 3*

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 14 Април 2020 АбърдийнИнвърнес
Шотландска Закуска.
По желание: Посещение на най-старата в Шотландия дестилационна на уиски Glenfiddich Distillery(Тур 1,30ч.), където ще опитате някои от най-известните марки малцово уиски (blended whisky), наричано още шеговито „нектарът амбър”. Ще Ви се разкаже за техниката на дестилиране и производство на една от най-известните напитки в света. Ще има награди за тези, които могат да познаят съставките на уискито (след няколко дегустации). Следва посещение на център за преработка на сурова вълна в най-фин кашмир - Elgin Cashmere (1ч). След като сте видяли процеса по изпреждане, боядисване и най-общо превръщането на суровата шотландска вълна в прекрасни дизайнерски изделия, ще имате свободно време да се разходите из 2-етажният магазин за кашмирен трикотаж и плетени аксесоари на Johnstons of Elgin’s. Програмата приключва с посещение на замъкът Brodie (1ч)очарователен средновековен замък, в който ще се докоснете до автентична мебелировка от 16ти век, стенописи...и истории за духове. Всъщност това е един от замъците в Шотландия, който си има собствен такъв.
Вечеря в Инвърнес. Нощувка в Ben Wyvis Hotel 3*.

ПЕТИ ДЕН: 15 Април 2020 Лох Нес
Шотландска Закуска.
Денят започва с панорамна обиколка на Инвърнес. Свободно време. Инвърнес е голям университетски град, в него са се разиграли 2 от историческите битки на Шотландия, а според скорошни социологически проучвания, градчето е с най-голям брой щастливи жители в Обединеното Кралство. Продължаваме към Лох Нес. Круиз по прочутото езеро Лох Нес (1ч), но не гарантираме, че ще видите Неси – прочутото с Чудовище. Круизът спира за фото стоп
По желание: Посещение на Средновековния Замък Urquhart (1ч), разположен на самите брегове на езерото Лох Нес. Замъкът е строен в интервала 13ти – 16ти век и е един от най-впечатляващи Замъци в Шотландия.
Настаняване Muthu Fort William Hotel 3* във Форт Уилям. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 16 Април 2020 Форт Уилям - Isle of Skye - Форт Уилям.
Шотландска Закуска.
Ферибот от Малейг до Армадейл (35мин). Посещение на приказния о-в Isle of Skye, който предлага уникални пейзажи на скали и хълмове. Островът е най-големият и най-северен от пръстенът на Вътрешните Хибриди, западно от бреговете на Шотландия. Това е брулен от вятъра, но красив планиски и скалист остров. Прекосяваме моста Kyle of Lochalsh и спираме за фотостоп под замъка Eilean Donan - един от най-живописните и най-често фотографирани замъци в Шотландия, декор на много филми и тв предавания.
Вечеря и нощувка във Форт Уилям.

СЕДМИ ДЕН: 17 Април 2020 Лох Ломонд - Глазгоу
Шотландска Закуска.
Фотостоп в долината Glencoe –част от Национален Парк Loch Lomond & the Trossachs National Park(1,865 km? обхващащ 20 планински възвишения и множество езера,вкл. Най-популярната за трекинг планина в Шотландия - Ben Lomond). Отпътуваме на юг към Глазгоу – най-големият град в Шотландия и 3-ти по големина град в Обединеното Кралство след Лондон и Бирмингам. Фотостоп на Loch Lomond, едно от най-големите езера в Британия. Целодневна екскурзия с панорамна и пешеходна обиколка на Глазгоу - столицата и най-големият град на Шотландия, разположен на бреговете на река Клайд: Площад Свети Андрю, Мърчънт Скуеър, площад Джордж Скуеър, сградата на кметството “City Chambers”, Катедралата, строена между 13-ти и 15-ти век, посветена на Св.Мънго - покровител на Глазгоу, е единствената катедрала на шотландска територия, оцеляла по време на протестантската Реформация. Свободно време - не пропускайте да изпиете едно уиски и да хапнете стек пай в някой пъб. Продължаваме обиколката с Келвингроув Парк, Макинтош Хаус и пешеходната улица “Sauchiehall St” с много пъбове и ресторанти. Свободно време. Вечеря в Глазгоу. Настаняване в Holiday Inn Express Glasgow City Riverside за 1 нощувка.

ОСМИ ДЕН: 18 Април 2020 Глазгоу - София
Шотландска Закуска. Трансфер до летището. Полет Глазгоу -Мюнхен с АК Lufthansa. Излита в 10:30ч. Каца в 13:40ч. в Мюнхен. Полет Мюнхен-София. Излита в 20:05ч. Каца в София в 22:55ч.

Допълнителна информация

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 23 ДЕКЕМВРИ 2019

СТАРА ЦЕНА: 3132 ЛВ.
НОВА ЦЕНА: 3032 ЛВ.

ПРОМО ОФЕРТА: 100лв. ОТСТЪПКА
*Промоцията е валидна за резервации от 22.11. до 30.11.2019г., при 50% плащане.

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Единбург |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Единбург |  Пролет 2024 - Шотландия |  Пролет 2024 - Единбург

Избрани оферти