Начало / Екскурзии / Екскурзии - Додома

Елевана - Луксозно въздушно сафари в Танзания

Номер на оферта

/

231424

Дати & цени

Цената включва

•Посрещане на летището, асистанс, тансфер летище-хотел-летище в Аруша и съдействие при настаняване;
•1 нощувка на база FB (закуска, обяд, вечеря) в Аруша;
•6 нощувки на база FB (закуска, обяд, вечеря) в лоджи и лагери в националните паркове по програмата;
•Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата;
•Членство в Flying Doctor’s Society of Africa – бонус от туроператора (за повече подробности погледнете по-долу)

Цената не включва

•Входни такси и еко такси за националните паркове и резервати – 650 щатски долара към 19.12.2018. Заплащат се задължително!!!
•Други хранения, освен описаните в програмата
•Други услуги, освен описаните в програмата
•Пране, телефон и други разходи от личен характер
•Бакшиши, застраховки
•Виза за Танзания

ВАЖНО!!! Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетниите билети включени в цената за целия маршрут с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг: 1316 лв. на човек (към 08.01.2020). При разлика в цената към момента на резервацията агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.

Програма на пътуването

Гарантирани турове при мин. 2 участника с присъединяване към сборни групи!

Дни на отпътуване: през ден

Цена за пътуване на човек, мин 2 туриста (за 1 pax на запитване)


От 02.01.2020 до 29.03.2020: 12700 лв.
От 30.03.2020 до 31.05.2020: 11409 лв.
От 01.06.2020 до 28.06.2020: 12700 лв.
От 29.06.2020 до 27.10.2020: 13848 лв.
От 28.10.2020 до 15.12.2020: 12700 лв.
От 16.12.2020 до 31.12.2020: 13848 лв.


*От декември до средата на май настаняването в Национален парк Серенгети ще се осъществява в Serengeti Pioneer Camp вместо в Serengeti Migration Camp. Промяната е във връзка с това, че Serengeti Pioneer Camp се намира в сърцето на южен Серенгети и оттам достъпът за наблюдение на голямата миграция е много по-удобен.

=====================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=====================================================

8 дни/7 нощувки

От обширните открити равнини на Серенгети, през неповторимата екосистема на кратера Нгоронгоро, с това въздушно сафари ще посетите три от най-живописните райони в Танзания, достигайки бреговете на езерото Маняра. Ексклузивно сафари за ценители с изтънчен вкус!

Маршрут: Аруша – Таранжир (Tarangire Treetops) - Езерото Маняра (The Manor) – Нгоронгоро - Серенгети (Serengeti Migration Camp)



Това елегантно приключение е предназначено за любителите на Африка и ценители на лукса, предлагайки настаняване в четири от най-луксозните сафари лоджи и лагери в Танзания.
Активнонастроените пътници ще имат възможност да се насладят на невероятни разходки в африканския буш, а тези които търсят релакс и спокойствие ще могат да се възползват от невероятните условия, които предлага локсозната лоджа The Manor, разположена в кратера Нгоронгоро. А какво е Африка без спиращия дъха залез на слънцето, на който ще може да се любувате с коктейл в ръка. По време на пътуването ще посетите четирите най-популярни национални парка в Танзания – Таранжир, езерото Маняра, боисферния резерват-кратера Нгоронгоро и разбира се могъщият Серенгети.

Пътуването между националните паркове се осъществява с луксозен частен самолет Cesna 208B Grand Caravan с ескпресен чек ин по летищата.
Cessna 208B Grand Caravan е самолет от най-ново поколение, оборудван с най-модерната техника на борда, като цифров метеорологичен радар, Garmin 3D навигационна система и климатик. Вашият частен самолет има 8 много удобни и луксозни първокласни места. Мека кожа, накланящи се седалки с възможност да се движат във всички посоки, за да се осигури достатъчно пространство и удобство за Вас - това позволява да пътувате наистина лускозно и със стил. По време на полетите, Вашият пилот ще Ви даде информация за дивата природа и живописния пейзаж в парковете. Всяка седалка има своя голям прозорец. Наблюдавайте преминаващите стада слонове, хипопотами в близост до реки и кипящата от живот кенийската савана от непосредствена близост. Цялото това удоволствие ще се превърне в наистина уникално преживяване.

Ден 01: Аруша
Пристигане на международното летище в Аруша, където ще бъдете посрещнати от представител на фирмата парньор. Трансфер до Arusha Coffee Lodge. Настаняване в един от 12-те луксозни апартамента с изглед към кафяните плантации.
Нощувка в Arusha Coffee Lodge (AI)

Ден 02: Аруша - Таранжир
След приятната закуска ще имате възможност да направите разходка из кафяната плантация Бурка и да обядвате в градината. След обяд индивидуален трансфер до летището в Аруша, откъдето ще отпътувте с Вашият Grand Caravan до пистата на национален парк Таранжир. На пистаще бъдете посрещнати и ще започне първото Ви сафари в Национален парк Таранжир по пътя за частния резерват Триитопс. Тук ще се настаните в луксозната лоджа Tarangire Treetops.
Нощувка в Tarangire Treetops (AI).

Ден 03: Таранжир
След закуска в Treetops ще имате на разположение цял ден изпълнен с незабравими преживявания - Ви сафари в резрвата, разходка в буша, посещение на автентично село на местно племе Масаи, наблюдение на залеза от върха на Сънсет Хил и накрая нощно сафари.
Обядът и вечерята ще се сервират в Tarangire Treetops.
Нощувка в Tarangire Treetops (AI).

Ден 04: Таранжир - езерото Маняра
След закуска ще направите още едно сутрешно сафари през Национален парк Таранжир. По пътя за пистата ще спрете и ще направите обяд-пикник в саваната. Отпътуване с Вашия самолет за езерото Маняра. Посрещане и отпътуване за лоджата The Manor. По пътя ще посетите един от най-колоритните африкански пазари в района на Карату. Пристигане в имението за следобедния чай. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания.
Нощувка в The Manor (AI).

Ден 05: Езерото Маняра
След закуска, ще се отправите на целодневно пътешествие из кратера Нгоронгоро. За обяд ще направите пикник сред дивата природа. След това ще можете да направите обзорна разходка и обиколка сред кратера, за да се запознаете с неговите обитатели и тази невероятна екосистема. След това ще се върнете обратно в Tha Manor за да отпуснете и релаксирате с коктейл в ръка и вечеря.
Нощувка в The Manor (AI).

Ден 06: Езерото Маняра - Серенгети
След закуска сафари в Национален Парк Езерото Маниара. А за тези, които предпочитат почивката ще може да останат в лоджата и да изберат едно от допълнителните занимания – езда, колоездене, разходка в района или СПА процедури. Обяд в лоджата. Следобед трансфер до пистата за полет до Серенгети, където ще Ви бъдете посрещнати от представители на Serengeti Migration Camp. По пътя за лагера ще направите Вашето първо сафари в Серенгери. В лагера ще пристигнете по залез слънце, където ще прекарате и следващите 2 дни.
Нощувка в Serengeti Migration Camp или Serengeti Pioneer Camp (AI)*.

Ден 07: Серенгети
След закуска ще се отправите към безкрайните полета на Серенгети за сафари в африканската савана. Ще направите обяд-пикник, като след това ще имате следобедно сафари. Ще се върнете в лагера по залез слънце. Вечеря и нощувка.
Нощувка в Serengeti Migration Camp (AI)*.


Ден 08: Серенгети - Аруша - отпътуване
След закуска ще направите сафари-разходка по протежението на река Грумети. След това ще имате възможност да се насладете на приятен обяд-пикник и сафари по пътя до пистата. Пристигане в Аруша, където ще Ви посрещнат представители на Arusha Coffee Lodge. Трансфер до лоджата и настанаяване в стая, където ще можете да се освежите и отпочинете. Следобед трансфер до летището за полет за Европа или следваща дестинация.


*****Край на тура*****

Това сафари е от поредицата турове, които предлагаме в нашето сафари-портфолио в Африка; всеки ваканционен пакет, включва внимателно избрани хотели, сафари лоджии или сафари лагери. При нас може да резервирате Вашето мечтано пътуване до Африка – сафари в в Кения и Танзания, почивка в Занзибар и Мозамбик, сафари и наблюдение на горили в Уганда и Руанда, турове и сафарита в ЮАР, Ботсвана, Намибия, Зимбабве, Етиопия. Ако този тур не отговарят на Вашите изисквания, ние ще се радваме да направим индивидуален тур с маршрут, който в най-голяма степен да удовлетворява Вашите специфични изисквания.

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. Препоръчваме и удължение по програмата с плажна ваканция в Момбаса и Занзибар. За повече информация, моля да се свържете с нас!

Забележка
Цените на вътрешните полети, летищните такси или парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомяване. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните цени или такси.

Информация за пътуващите
Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари.
Това е програма за гарантирани пътувания и е възможно други клиенти да се присъединяват или напускат по всяко време, в зависимост от техните собствени програми.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
•Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

Допълнителна информация

За деца на запитване.

Тагове

Оферти - Танзания |  Оферти - Додома |  Екскурзии - Танзания |  Екскурзии - Додома |  Екзотична почивка 2024 - Танзания |  Екзотична почивка 2024 - Додома

Избрани оферти