Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Есен в Амстердам (самолетна екскурзия 19.09-22.09.20)

Номер на оферта

/

232563

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер;
Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.;
3 нощувки със закуски в хотел ibis Amsterdam Centre Stopera 3* (или подобен);
Трансфери летище- хотел – летище;
Туристическа програма в историческия център на Амстердам с местен екскурзовод на български език;
Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;
Водач от България

Цената не включва

Цената не включва:

Сити такса за престоя и ползване на слушалки по време на пешеходния тур - 20 €/ 39 лв на човек (задължително доплащане (начислява се с резервацията);
Разходи за градски транспорт: карта - 19 € на човек, валидна 72 часа след първата валидация или билет за еднократно ползване - 3,20 € (купуват се на място)
Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни причини според условията на застрахователя. Може да се сключи САМО до 5 календарни дни след направено депозитно плащане по резервацаията.
Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/

Екскурзии по желание:
==>"ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" с автобус и екскурзовод на български език: 69 лв на турист
==>"ЛАЙДЕН - ГРАДЪТ НА РЕМБРАНД" - с влак и екскурзовод на български език: 69 лв на турист
==>"БИЖУТАТА НА ЮЖНА ХОЛАНДИЯ - РОТЕРДАМ И ХАГА" - автобусна екскурзия: 129 лв на турист

Програма на пътуването

ЦВЕТНА ЕСЕН В АМСТЕРДАМ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В АМСТЕРДАМ

Самолетна програма с обслужване на български език

4 дни/ 3 нощувки
Дата: 19.09.–22.09.2020

Срокове за плащане:
Депозит в размер на 100 лв на турист - 19.08.2020
Доплащане до крайна цена: 01.09.2020
Срокът за заявка заплащане за допълнителни услуги: до 10.09.2020

Хотел ibis Amsterdam Centre Stopera 3* е разположен в центъра на Амстердам, на около 15 минути пеша от централния площад Дам. Предлага настаняване в модерно обзаведени стаи за двама възсатни или за двама възрастни с едно дете до 12 г. със самостоятелна баня, климатик и телевизор. Всички стаи са за непушачи!


ПРОГРАМА:
Първи ден
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч. Трансфер и свободно време до настаняването (след 15:00 ч.) или
Екскурзия по желание (заплаща се допълнително):
==>"ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:
Ще се отправим на едно незабравимо "пътуване назад във времето", до селцето Заансе Сханс (само на 16 км. от Амстердам), където в китните занаятчийници и магазинчета, запазили духа и атмосферата от 17-ти и 18-ти век, продавачи в традиционни носии ще ви изкушат с вкусни сладкиши, какао и сладолед, току-що изпечени вафли, домашни бонбони и най-различни холандски деликатеси. Автентичните работещи вятърни мелници, пренесени тук от най-различни райони на страната, ще ни покажат как холандците използват вятъра за производство на електричество и цветни бои, на олио и горчица, за смилане на житни култури и, разбира се, за традиционното обезводняване на блатисти местности. Ще посетим ферма за кашкавал (с кратка демонстрация и възможност за дегустация на различните видове холандски сирена) и работилница за производство на дървени обувки (пред очите ни само за няколко минути майсторите ще оформят традиционни "кломпи" от суров дървен материал, а в магазинчето ще ги видим вече и в завършен вид - оцветени и лакирани, наред с най-различните модели модерно дървено сабо). През свободното време може да надникнете и в някои от останалите изрядно подредени зелени къщички-занаятчийници - за производство на бъчви, на корабни платна, на хляб, шоколад и ликьор по запазени старинни рецепти или да се качите на покрива на някоя от музейните вятърни мелници, откъдето се открива чудна пасторална гледка към река Заан и отсрещното градче Заандайк.
Трансфер до хотела и настаняване (след 15:00 ч.).
Информационна среща и по желание - Разходка до историческия център. Идеи за свободното време - ще може да се "пошляете" из Амстердам, да се качите на лодка за 1-часова обиколка по живописните каналите или да се разходите по мостовете и из малките улички, да опитате свежи рибни деликатеси, картофки в книжна кесийка или ябълков пай, да се насладите на неповторимата атмосфера на вечерен Амстердам.
Нощувка.

Втори ден
Закуска.
"В СЪРЦЕТО НА АМСТЕРДАМ" - богата туристическа програма с разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език (Ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): историческите канали и мостове на Амстердам, централна гара, река Амстел с малките круизни пристанища, търговските улици Дамрак и Рокин, централния площад Дам, Кралския дворец, Новата църква, музея на мадам Тюсо, плаващия пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони и др.
Ще научим как от малко рибарско селище през 13-ти век Амстердам се превръща в един от най-значимите европейски градове - ще видим къде е започнало възникването му и как се е развивало строителството около река Амстел, ще разгледаме основните забележителности в историческия център, ще научим най-интересното за традиционната холандска архитектура - какво символизират изрядно подредените малки тухлички, за какво служат стърчащите куки на фасадите на историческите къщи и защо жителите на града обичайно не поставят пердета зад прозорците си. Ще ви разкажем и за най-популярния квартал на Амстердам - на „Червените фенери“ и ще надникнем зад тайните му, ще научим какво се продава в традиционния "кофишоп" и в традиционния холандски ресторант и още много за музеите, за традициите и за хората...

По желание (заплаща се допълнително ), следобяд:
==>"ЛАЙДЕН - ГРАДЪТ НА РЕМБРАНД" - туристическа програма с разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език (Пътуването се осъществява с влак - продължителност около 30 минути в посока):
Чаровният Лайден се намира само на 40 км. от Амстердам. Градът притежава забележителен исторически център с почти непроменена инфраструктура още от 17-ти век, когато е един от най-богатите градове в Холандия. Тук през 1606 г. е роден Рембранд ван Рейн и запазените исторически сгради ще ни "разкажат" любопитни истории за живота и творчеството на великия холандски художник. Лайден успява да съчетае по забележителен начин прекрасната си старинна архитектура и живописните канали с обаятелни мостчета с авангардни проекти за модерна визия на града - един от тях стартира през 1992 г. и се нарича „Стихове по стените“. На поетичните стени на Лайден са изписани над 100 стихотворения на различни езици, включително и на български. Разходката в историческия център включва панорамно разглеждане на централната гара, старото пристанище, площад Рембранд с родната къща на художника, канала с най-представителните къщи - в които са живели и членове на холандското кралско семейство, университета на Лайден и най-старата в Холандия ботаническа градина (която е и първи дом на прочутото холандско лале; посещение е възможно през свободното време), църквата Св. Петър, латинското училище, общината от 1574 г., отбранителната крепост между двата ръкава на река Рейн, откъдето се открива прекрасна гледка към целия град и др.
Нощувка.

Трети ден
Закуска.
Свободно време.
По желание (заплаща се допълнително):
==>Автобусна екскурзия "РОТЕРДАМ И ХАГА - БИЖУТАТА НА ЮЖНА ХОЛАНДИЯ" с екскурзоводско обслужване на български език. Освен като най-голямо пристанище на Европа, Ротердам е известен и като град на архитектурата. По време на разходката ще видим забележителни архитектурни стилове от различни периоди: общината /една от малкото сгради, останала почти незасегната след Втората световна война/, пощата, мостът Еразмус /настоящият символ на Ротердам/; “небостъргачите” на Ротердам, църквата “Свети Лаурeнс” /най-старата запазена постройка от 15-ти век/, Markthal Rotterdam – зашеметяващата сграда на новия закрит пазар с размери на футболно игрище и стенопис, покриващ тавана на футуристичната постройка като огромна мозайка; един от символите на Ротердам - жилищата с форма на куб и старото пристанище. Хага е политическият и административен център на Холандия. Разходката в историческия център включва панорамно разглеждане на кралската галерия Маурицхойс, готическият комплекс Биненхоф с най-старата в света действаща сграда на парламент, Рицарската зала, "Кулата на министрите" - работното място на министър-председателя на Холандия, старата Църква, средновековната порта и бивш затвор на площад Буитенхоф, Кралския дворец Ноордейнде, търговската улица Hoogstraat, Хагския закрит пасаж и др. На път обратно към Амстердам ще направим кратка фотопауза пред впечатляващата сграда на Двореца на мира - седалище на две международни институции - Постоянния арбитражен съд и Международния съд на ООН.
Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за директен полет за София на България Ер. Пристигане на летище София, Терминал 2 в 14:20 ч.

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.
Препоръка: Добре е да започнете пътуването отпочинали! Имайте предвид, че полетът за Амстердам е ранен и трябва да сте на летището в София най-късно в 05:30 ч. сутринта. Настаняването в хотелите в Амстердам е възможно след 15:00 ч. При възможност НЕ планирайте пътуване до София в нощта преди деня на заминаване!




Екскурзии по желание (заявяват се и се предплащат от България):

==>"ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" с автобус и екскурзовод на български език: 69 лв на турист при мин. 15 записани туристи (Продължителност: около 4 ч.; Маршрут: Амстердам-Заансе Сханс: ~21 км.);
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, посещение на мадра за кашкавал и/или за дървени обувки.
Цената не включва: входни такси за обекти, които могат по желание да се посетят самостоятелно през свободното време.

==>"ЛАЙДЕН - ГРАДЪТ НА РЕМБРАНД" - с влак и екскурзовод на български език: 69 лв на турист при мин. 10 записани туристи; (Продължителност: около 6 ч.; Маршрут: Амстердам-Лайден: ~40 км.; Пътуване с влак: около 30 минути)
Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език.

==>"БИЖУТАТА НА ЮЖНА ХОЛАНДИЯ - РОТЕРДАМ И ХАГА" - автобусна екскурзия при мин. 15 записани туристи*: 129 лв на турист;
Маршрут: Амстердам-Ротердам ~65 км; Ротердам-Хага ~10 км.; Продължителност: около 6 часа;
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език

__________________________________________________________
ВАЖНО!
!!!В седмицата преди заминаването туристите ще получат травел пакет, в който освен всички необходими документи за пътуването си и телефона за връзка с водача на групата, те ще намерят и подробни указания по отношение на мерките за безопасност, както и за всичко важно, с което трябва да бъдат запознати по време на пътуването си!
!!!Превозвачът ни - България Ер, спазва най-строги противоепидемични мерки по време на полетите си до Амстердам. Въздухът в самолетите се обновява напълно и непрестанно през двигателите - на всеки 2-3 минути, което на практика означава, че в самолета въздухът е същият като този в открити пространства. Качеството на въздуха в самолетите на България Еър се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.
!!!Хотелите под бранда ibis - част от веригата хотели Accor, спазват отговорни мерки за безопасност и хигиена, с които можете да се запознаете се следния ЛИНК: https://all.accor.com/event/allsafe.en.shtml
!!!Автобусите, които осъществяват трансферите и вътрешните ни турове, са сертифицирани по SKTB (the Dutch foundation for coach quality control) и спазват всички противоепидемични мерки.

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Ранни записвания 2024 - Холандия |  Ранни записвания 2024 - Амстердам

Избрани оферти