Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Екскурзия до мистична Кападокия - автобус

Номер на оферта

/

239340

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с климатизиран туристически автобус;
1 нощувка на база закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*;
2 нощувки на база закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*;
1 нощувка на база закуска и вечеря в Коня в хотел 3*;
1 нощувка на база закуска и вечеря в Бурса в хотел 3*;
Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
Туристическа програма в Коня;
Посещение на гроба на Настрадин Ходжа в Акшехир;
Обзорна обиколка на Бурса;
Лицензиран местен екскурзовод на български език по време на пътуването;
Водач-придружител от страна на Туроператора;
Медицинска застраховка на стойност 5000 EUR за лица до 64.99 год.
Гранични и пътни такси.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Напитки по време на храненията;
Входни такси за туристическите обекти по програмата (заплащат се задължително в турски лири):
Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – ориенталски танци, турски напитки, ядки и плодове - 50 лв;
Посещение на подземна кападокийска туфа за наблюдение ритуала на дервишите с традиционния танц сема - 50 лв;
Полет с балон над Кападокия – 500 лева на човек (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини);
Джип сафари в Кападокия - 60 лева на човек при минимум 4 записани;
Доплащане за мед. застраховка на стойност 5000 EUR за лица от 65 г до 69.99 г. – 15 лв.; за лица от 70 г до 84.99 г. – 30 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание, съгласно условията и тарифите на застрахователната компания
ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при актуализация и промяна на цените на входните такси на посещаваните обекти;

Програма на пътуването

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Маршрут: София - Анкара - Соленото езеро - Кападокия - Юргюп - Зелве - Аванос - Гьореме - Ючхисар - Каймакль - Коня - Бурса - София

ПРОГРАМА:

Първи ден: София-Анкара
06:00 ч. Отпътуване от София – автогара Сердика (бивш Трафик Маркет) по маршрут СофияПловдивХасково – Капитан Андреево - Анкара. Дневен преход.
Късния следобед пристигане в Анкара и настаняване в Хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: АнкараКападокия
07:30 ч. Закуска и освобождаване на хотела.
08:30 ч. Обзорна автобусна екскурзия на Анкара с лицензиран местен екскурзовод на български език (включена в цената): посещение на музея на Анатолийските цивилизации (не включва входни такси) – един от най-богатите на древни находки и артефакти музеи в света, Мавзолея на Ататюрк (не включва входни такси), Анкарската крепост – смятана за един от най-запазените и най-добри примери на Византийско укрепление в наши дни. Свободно време за обяд.
Следобед отпътуване за Кападокия – земята на приказните комини, образували се преди милиони години вследствие на вулканичната дейност в региона. Причудливите земни форми и образувания, наречени туфи, превръщат пейзажа в сюрреалистична, приказна картина.
Почивка по пътя и фото-пауза при второто по големина езеро в Турция - Туз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м надморска височина, от което се извлича около 70% от солта, консумирана в страната.
Пристигане в Кападокия и настаняване в Хотел 3*. Вечеря.
Възможност за посещение на подземен ресторант с традиционен ритуал на дервишите (по желание, срещу доплащане).
Нощувка.

Трети ден: Кападокия
05:00 ч. Полет с балон над областта Кападокия (по желание срещу доп. заплащане) – ще имате възможност да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми + сертификат – около 500 лева / на човек. Заплаща се на място. Полетите с балони се реализират при подходящи климатични условия.
07:00 ч. Закуска.
08:30 ч. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език с разглеждане на природните феномени в областта Кападокия (не включва входни такси за обектите): Долината Соджанлъ, осеяна със скални църкви, най-значимата от които е "Църквата с черните глави", получила своето име от "почернелите" лица на светците от иконите вследствие окислението на съставките на боята; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р. Казълърмак, прочут като център на грънчарство. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини, Посещение на открития музей Гьореме със скалните църкви от 8 век; фото-пауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите, посещение на крепостта Юч Хисар.
Късен следобед завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря.
След вечеря възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма –ориенталски танци, турски напитки, ядки и плодове. (по желание срещу доп. заплащане). Нощувка.

Четвърти ден: Кападокия - Аксарай - Коня
07:00 ч. Закуска.
08:00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за Коня. По пътя посещение на подземния град Деринкую (не включва входни такси за обектите) – до момента на територията на Кападокия са локализирани общо 40 подземни града, от които за посещение са отворени едва шест. Предполага се, че подземните градове са възникнали още през Бронзовата епоха, като първите заселници в местността са издълбавали дълбоки пещери във вулканичните скали, за да се предпазят от дивите животни и суровите зимни условия. В последствие тези пещери били свързвани чрез подземни тунели и лабиринти, образуващи подземни етажи. На по късен етап тези подземни структури са използвани от като убежище от подложените на гонения християни, които ги доразвиват и структурират, така че да поберат населението на цял град.
Отпътуване за Коня и пристигане следобяд. Кратка екскурзионна програма в Коня с разглеждане на забележителностите: Мавзолея на Мевляна – Джалал ад-Дин Руми, основател на Ордена на дервишите – символ на хуманизъм и толерантност, на разбиране и просветление (не включва входни такси за обектите): Музея на дервишите , Руините на „Двореца на Алладин“ и джамията на Алладин.
Настаняване в хотел 3*. Вечеря.

Пети ден: Коня - Бурса
След закуска отпътуване за Бурса - четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Градът е популярен и като „родното място“ на традиционните турски специалитети – ореховката и искендер кебап. По пътя посещение на гроба на Настрадин Ходжа в градчето Акшехир.
Късно следобяд пристигане в Бурса, настаняване в Хотел 3*. Вечеря и нощувка.

Шести ден: БурсаБългария
07.30 ч. Закуска.
08.30 ч. Освобождаване на хотела и панорамна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език (не включва входни такси за обектите): Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан; Зелената джамия; Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири.
Отпътуване за България. Пристигане в България късно вечерта.

==========================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==========================================================

Допълнителна информация

+ ИНДИВИДУАЛЕН ПОДАРЪК ИЗНЕНАДА

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Есен 2023 - Турция |  Есен 2023 - Кападокия

Избрани оферти