Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

ФЕСТИВАЛ НА СВЕТЛИНАТА В АМСТЕРДАМ самолетна екскурзия 14.12.2019!

Номер на оферта

/

229428

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг. на турист
==>3 нощувки в хотел Ozo 4* в Амстердам
==>Трансфер летище-хотел (с екскурзовод)
==>Трансфер хотел-летище (без екскурзовод)
==>Класически пешеходен тур в историческия център на Амстердам с местен екскурзовод на български език
==>Mедицинска застраховка на ЗПАД Армеец с покритие 5 000 евро, с асистанс

Цената не включва

Градска такса - заплаща се на рецепция (~3 € на човек на ден);
Разходи за градски транспорт - карта за 72 часа: 19 € на човек. (или билети за еднократно ползване - 3,20 € на човек). Купуват се на място.
Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя)
По желание - Доплащане за закуска на 15.12., 16.12 и 17.12.2019: 63 лв на турист общо за трите дни;
Допълнителни екскурзии по желание:
"Харлем - бижуто на Северна Холандия" при мин. 6 записани туристи (Продължителност - около 4 часа; пътуване с влак - около 25 минути)
"Хага - разходка в Южна Холандия" при мин. 6 записани туристи (Продължителност: около 5 часа; пътуване с влак - около 50 минути)
Дневен круиз по каналите на Амстердам(Включва билет за круизно корабче с аудиогид на английски, немски и/ли френски език, такса резервация; Продължителност: 1 час)
Вечерен круиз "Amsterdam Light Festival cruise" - (Включва билет за круизно корабче с аудиогид на английски език, такса резервация; Продължителност: около 1,15 ч.)

Програма на пътуването

ФЕСТИВАЛ НА СВЕТЛИНАТА В АМСТЕРДАМ
самолетна екскурзия с екскурзовод на български език!
4 дни/ 3 нощувки
Дата: 14.12.2019
-----------------------------

Грандиозно шоу още от края на ноември превръща централния площад Дам в шикозна бална зала и бележи началото на Коледните празници - специалното осветление, коледната украса и атрактивната елха, разположена в центъра на площада са само част от празничната емоция...

-----------------------------

Пакетна цена на човек в двойна стая: 1130 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма
Първи ден
Отпътуване за Амстердам с директен полет в 07.00 ч. Tрансфер до хотела с придружаващ екскурзовод (около 30 минути).
ПEШЕХОДЕН ТУР НА АМСТЕРДАМ с местен лицензиран екскурзовод на български език (Ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа) – площад Дам - Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, Новата църква; Квартала на червените фенери и разположената в центъра му църква Ауде Керк - "Старата църква", Новия пазар, бившия еврейския квартал, къщата-музей на Рембранд; площад Рембранд, колоритния плаващ пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, река Амстел и улица Рокин.
Свободно време.

Нощувка.

Втори ден
Закуска.
Идеи за самостоятелна разходка: Нашето предложение е да се "загубите" в красивия квартал De Jordaan - Йордан, известен с кокетните си и цветни бутици, магазинчета, ресторанти на открито и галерии за модерно изкуство (намира се само на 10 мин. пеша от централния площад Дам по улица Raadhuisstraat). В живописния квартал - до канала Принсенхрахт е разположена протестантската Westerkerk (Западната църква), където е погребан Рембранд. Уникалните камбани на църквата звънят на всеки час от 1631 г., изпълнявайки различни мелодии. В непосредствена близост се намира и домът на Ане Франк, която в продължение на 2 години (1942-1944) се укрива там заедно със семейството си. Дневникът на момичето, писан през тези години, е преведен днес на повече от 60 езика, а къщата-музей привлича над 1 млн. посетители годишно (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да направите предварителна онлайн резервация, за да избегнете дългото чакане на опашка - вж описание по-долу).
или
По желание (с доплащане): "ХАРЛЕМ - БИЖУТО НА СЕВЕРНА ХОЛАНДИЯ" с влак и екскурзоводско обслужване на български език (Продължителност на тура: около 5 часа) - пешеходна разходка в сърцето на Харлем - най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до обичайните големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен богата природо-научна колекция, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник..
По желание (с доплащане): Круиз по каналите на Амстердам.
Нощувка.

Трети ден
Закуска.
Идеи за самостоятелна разходка: Нашето предложение е да се потопите в неповторимата атмосфера на града - да се разходите самостоятелно из малките улички на Амстердам, разположени покрай площад Рембранд, да посетите зоологическата градина - едно малко бижу в самия център на града и да опитате традиционните местни специалитети - свежа херинга с лук и кисели краставички в хлебче, току-що изпържени картофки, сервирани в книжна кесийка с вкусен сос по избор или най-традиционното холандско ястие Stamppot - месо със зеленчуково пюре. За десерт задължително опитайте сочните ябълкови палачинки или традиционния ябълков пай със сметана.
В по-късния следобяд, когато дългите опашки от любители на изкуството са намалели, можете да посетите и Музея Ван Гог, в който се съхраняват над 200 платна и повече от 500 рисунки на художника. Картините са на първия етаж, а на горните етажи са разположени рисунките му, картини от колекцията на брат му Тео, както и картини, рисувани от съмишленици на художника като Тулуз-Лотрек, Гоген и Моне, а също и различни гостуващи временни изложби. Към експозицията са прикачени библиотека, посветена на Ван Гог и магазин, който продава качествени репродукции. (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да си направите предварителна онлайн резервация, за да избегнете дългото чакане на опашка - вж описание по-долу)
или

По желание (с доплащане): "ХАГА - РАЗХОДКА В ЮЖНА ХОЛАНДИЯ" с влак и екскурзоводско обслужване на български език (Продължителност на тура: около 7 часа) - разходката включва най-важните забележителности, разположени в сърцето Хага - Binnenhof до езерото Хофвийвер - комплекс от готически сгради с историческо значение в центъра на Хага (най-старата в света сграда на парламент, която функционира и до днес, Залата на рицарите, откъдето днес кралицата отправя своето ежегодно обръщение, фонтана със статуята на Вилхелм ІІ от 19 в., Малката кула от 15 век, където се помещава кабинетът на министър-председателя), Palace Noordeinde - работното място на краля на Нидерландия, галерията Mauritshuis (с уникална колекция от произведения на холандските майстори - Вермеер, Рембранд, Халс и много други), която можете да посетите в свободното време. Разходка в пешеходната зона на града, където са разположени много магазини и заведения. При желание и интерес разходката може да продължи до Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд към ООН (необходимо е ползване на градски транспорт - 6 € на човек).
Нощувка.

Четвърти ден
Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в 07:30 ч. Полет за София.



Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и според заявките за допълнителни услуги.


=============================================================


Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България!

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Предколедни екскурзии - Холандия |  Предколедни екскурзии - Амстердам

Избрани оферти