Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

FLOWER HOTEL and SPA - МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ в АДРИАТИЧЕСКА АЛБАНИЯ

Номер на оферта

/

235174

Акценти

Албания със своите красиви крайбрежни курорти предлага отлични условия за почивка и туризъм. Хотелът е построен през 2016 г. и се намира на 25 км. от летището на Тирана, на 10 км. от центъра на Дуръс и на 500 м от брега на морето.

Дати & цени

Програма на пътуването

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

  1. ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация - депозит при резервация 50 лв и доплащане 20 дни преди тръгване, при гарантирана програма;
  2. ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни;
  3. 50% ОТСТЪПКА за PCR тестове;
  4. ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19;
  5. БОНУС без аналог - при установяване на COVID-19 по време на пътуване - БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България (това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
  6. БОНУС без аналог - Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет);

FLOWER HOTEL and SPA

Разположение

Хотелът се намира на 25 км. от летището на Тирана, на 26 км от столицата Тирана, на 10 км. от центъра на Дуръс, на 500 м от брега на морето. Построен през 2016 г.

В стаите

Хотелът разполага с 70 стаи. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ, сешоар, минибар, сейф.

На територията на хотела

ресторант, бар, открит басейн, СПА център, сауна, джакузи, конферентна зала, детска площадка, жива музика, Wi-Fi интернет в общите части, паркинг. Плаж: собствен, пясъчен плаж на 500 м от хотела.

Хранене

HB - Закуска и вечеря.


Дати и Цени

Дата на заминаване: 20 Май 2021

Човек в двойна стая: 650 лв.
Единична стая: 720 лв.
Двама възрастни в двойна стая: 1300 лв.
Трима възрастни в двойна стая: 1930 лв.
Двама възрастни с дете 2-11.99: 1890 лв.


Цените са в ЛЕВА, на база закуска и вечеря.

1-ви ден : СОФИЯ - ТИРАНА - ДУРЪС

Среща на летище София. Полет за Албания с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter. Кацане на летището в Тирана в 10,00ч. Посрещане от представители на агенцията. Трансфер с автобус и панорамна обиколка на Дуръс, най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, вторият по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км плажни ивици около града, Дуръс привлича всяка година хиляди туристи. Пешеходна обиколка и кратка разходка в централната част на града: с разглеждане отвън на "Свeти Павел" и "Свети Асти", Венецианската кула от 16 век наричана Ротонда , православната църква, руините на крепостните стени, най-големият на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 300 леки) Свободно време за обяд. Отпътуване за курортната част на Дуръс. Настаняване в избран хотел. Кратка почивка. Информационна среща с представителя на агенцията. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден : ДУРЪС - ТИРАНА - ДУРЪС / преход 50 км в посока,1 час/

Закуска. Свободен ден или Допълнителна екскурзия "Тирана - столицата на Албания". Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блок- мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег - национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя.

Запознаването ни с албанската столица ще започне от птичи поглед и изкачване с кабинков лифт на планината "Дайти" с най-дългата кабинкова линия на Балканите от близо 5 км. Само за 15 минути, на 1000 метра надморска височина достигаме до втората станция, от която се открива прекрасна панорамна гледка "Балконът на Дайти" . Фотопауза. Продължаваме към централната част на Тирана. Комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия "Етем бей", Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, Sky center, Бункера-музей и други забележителности Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на музеи. Връщане в хотела в Дуръс. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: ДУРЪС - курорта ВЛЬОРА- АПОЛОНИЯ- ДУРЪС / преход 130 км в посока, около 2 часа /

Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия" Вльора и антична Аполония". Модерният и гостоприемен курорт Вльора е популярна туристическа дестинация, тъй като предлага прекрасни условия за морски отдих и пълноценна почивка. Вльора е второто по големина пристанище и третият по големина град в Албания. Градът е разположен на брега на Адриатическо море, живописно кацнал на залив със същото име. Силните позиции на Вльора като курорт се допълват и от факта, че съществува фериботен маршрут между нея и италианските морски и пристанищни градове Бриндизи и Отранто в Апулия. Вльора е основан като древногръцка колония през VI век пр. Хр. под името Аулон. Името на града на български и италиански е Валона. Валона се е наричал града и през средновековието.

Посещение на центъра на града, с площада на Независимостта, на който се намира сградата на Първото независимо албанско правителство - днес Музей на независимостта. Свободно време за разходка. Престоя е около 2 часа.Отпътуване за Аполония Илирийска -останки от античен древногръцки град. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието й в Адриатическо море. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския търговски път Виа Егнация. По време на Първата световна война австро-унгарците започват археологически разкопки в района, продължени от френски археолози след създаването на Албания. Разкопките разкриват храм и театър от 6 век пр.н.е., както и антични улици, мозайки и други. Действащият музей в Аполония е отворен с помощта на Съвместна програма на ЮНЕСКО - "Култура и наследство за социално и икономическо развитие". Връщане в хотела за вечеря около 19:00 часа. Нощувка.

4-ти ден: ДУРЪС - БЕРАТ- ДУРЪС / преход 130 км в посока, около 2 часа /

Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия до "Берат и манастира Арденица". Отпътуване за Берат Белиград -наричан "градът на хилядите прозорци" или "културно-историческото сърце на Албания" град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена - Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий - ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост.

Туристическа обиколка в Стария град: крепостта "Кале", Музея на Онуфри, Етнографския музей и други Свободно време в съвременната пешеходна зона. Отпътуване за манастира Арденица, който носи името "Рождество Богородично" и в миналото е бил истински духовен център на Православната църква. Манастирът е издигнат от византийския император Андроник II Палеолог през 1282 год. в чест на победата на възстановената Палеологова Византия над Кралство Сицилия в битката при Берат. През X век, на мястото на езическия храм е построен храм на Света Троица. На 21 юли 1451 година Скендербег се венчава в манастира за Доника Кастриоти. На това паметно събитие присъстват всички участници в т.нар. лежка лига, както и представители на Неаполитанското кралство, Венецианската република и република Рагуза. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 год. След падането на комунистическия режим в Албания целият манастир е реставриран с личното съдействие на архиепископ Анастасиос през 1999 год. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: ДУРЪС - КРУЯ- ТИРАНА - СОФИЯ / преход 50 км в посока, 1 час/

Закуска. Допълнителна екскурзия "Светът на Скендербек в Круя" - градът, чието име значи "пролет" е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски.

Разходка по старата османска чаршия до крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ.

Връщане в Дуръс. Трансфер до летището в Тирана за директен полет за България в 17,00 ч. Кацане в София в *17,50ч

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

Превозвач: Bulgarian Air Charter

София - Тирана - 09:00 - 09:50

Тирана - София - 17:00 - 17:50

Трансфер летище - хотел - летище:

Продължителност: около 60 минути в посока с 3*/5* автобус.



Допълнителни екскурзии



Обиколка на Дуръс
АЛБАНИЯ,DURRES

Дуръс е най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, вторият по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км адриатическо крайбрежие привлича всяка година хиляди туристи. Пешеходната обиколка в централната част на града включва: разглеждане отвън на "Свeти Павел" и "Свети Асти", Венецианската кула от 16 век наричана Ротонда , православната църква, руините на крепостните стени, римските бани, най-големият на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3,00 евро) ,сградата на Кметството на Дуръс и централните улици.


Цената включва

транспорт и екскурзоводско обслужване


Цената не включва

входна такса за амфитеатъра-300 леки, разходи от личен характер




Цена за възрастен 85 BGN
Цена за дете 65 BGN
Целодневна екскуризия до Тирана
АЛБАНИЯ,BERAT

Обиколката на албанската столица ще започне от птичи поглед и изкачване с кабинков лифт на планината "Дайти" с най-дългата кабинкова линия на Балканите от близо 5 км. В рамките на 15 минути се изкачваме до 1000 метра надморска височина до втората станция, от която се открива прекрасна панорамна гледка или т.нар "Балкон на Дайти". Кратка фотопауза към Тирана и планината. Продължаваме към централната част на Тирана с комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула и шарената джамия "Етем бей", останали от времето на османското минало на града Парламентацентралния площад с паметника на Скендербег сградите на министерствата националния исторически музей съвременната сграда за операта и балет, изградена на мястото на стария османски базар мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа Държавния университетБункера-музей. Свободно време за самостоятелна разходка в Sky center и пешеходната зона на Тирана.


Цената включва

транспорт и екскурзоводско обслужване, входна такса за изкаване с лифт до панорамна тераса


Цената не включва

входните такси на посещаваните по желание музеи в Тирана, разходи от личен характер




Цена за възрастен 110 BGN
Цена за дете 90 BGN
Целодневна екскуризия до Вльора и Аполония
АЛБАНИЯ,VLORE

Вльора е второто по големина пристанище и третият по големина град в Албания. Градът е разположен на брега на Адриатическо море, живописно кацнал на залив със същото име. Вльора е основан като древногръцка колония през VI век пр. Хр. под името Аулон. Името на града на български и италиански е Валона и така се е наричал града и през средновековието.

В центъра на курорта ще се разходим из площада на Независимостта, на който се намира сградата на Първото независимо албанско правителство - днес Музей на независимостта. Предвидено е свободно време за разходка и обяд.

Отпътуване за Аполония Илирийска -останки от античен древногръцки град, основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието й в Адриатическо море. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския търговски път Виа Егнация. По време на Първата световна война австро-унгарците започват археологически разкопки в района, продължени от френски археолози след създаването на Албания. Разкопките разкриват храм и театър от 6 век пр.н.е., както и антични улици, мозайки и други. Действащият музей в Аполония е отворен с помощта на Съвместна програма на ЮНЕСКО - "Култура и наследство за социално и икономическо развитие".


Цената включва

транспорт ,екскурзоводско обслужване и входна такса за археологическия комплекс Аполония


Цената не включва

разходи от личен характер




Цена за възрастен 110 BGN
Цена за дете 90 BGN
Целодневна екскуризия до Берат и Манастира Арденица
АЛБАНИЯ,BERAT

Отпътуване за Берат /Белиград/ -наричан "градът на хилядите прозорци" или "културно-историческото сърце на Албания" град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена - Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий - ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост.

Туристическа обиколка в Стария град: крепостта "Кале", Музея на Онуфри, Етнографския музей и други Свободно време в съвременната пешеходна зона. Отпътуване за манастира Арденица, който носи името "Рождество Богородично" и в миналото е бил истински духовен център на Православната църква. Манастирът е издигнат от византийския император Андроник II Палеолог през 1282 год. в чест на победата на възстановената Палеологова Византия над Кралство Сицилия в битката при Берат. През X век, на мястото на езическия храм е построен храм на Света Троица. На 21 юли 1451 година Скендербег се венчава в манастира за Доника Кастриоти. На това паметно събитие присъстват всички участници в т.нар. лежка лига, както и представители на Неаполитанското кралство, Венецианската република и република Рагуза. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 год. След падането на комунистическия режим в Албания целият манастир е реставриран с личното съдействие на архиепископ Анастасиос през 1999 год. Връщане в хотела


Цената включва

транспорт , екскурзоводско обслужване и входна такса за крепостта Кале и музея на Онуфри в Берат и манастира Арденица


Цената не включва

входна такса за Етнографския музей в Берат, разходи от личен характер




Цена за възрастен 80 BGN
Цена за дете 60 BGN
Полудневна екскуризия до Круя - светът на Скендербек
АЛБАНИЯ,VLORE

Националния герой на Албания Скендербег е роден и живял в началото на XV век в Круя. Емблематичен за града е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски.

Ще посетим крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ и ще се разходим по старата османска чаршия.


Цената включва

ранспорт , екскурзоводско обслужване и входна такса за Музея на Скендербег


Цената не включва

разходи от личен характер




Цена за възрастен 50 BGN
PCR тест връщане - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
АЛБАНИЯ,ТИРАНА

ТАЛОН

За PCR тест

Издаден от туроператор АБАКС

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между АБАКС ЕООД и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за PCR тест издаван от ТО АБАКС. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват PCR тест заплатен предварително към АБАКС ЕООД.

Теста се заплаща от АБАКС ЕООД по фактура и банков път към лаборатории Рамус.

Резервации:

Авансово плащане: 50 лв. на турист при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на заминаване.

Важно:

  1. Минимален брой туристи: 100.
  2. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  3. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  4. Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат усведомени в най-кратки срокове.

Условия:

20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.

Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката

При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.

При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Ранни записвания 2024 - Албания |  Ранни записвания 2024 - Дуръс

Избрани оферти