Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ница

ФРЕНСКА И ЛИГУРСКА РИВИЕРА С ЧИНКУЕ ТЕРЕ

Номер на оферта

/

231553

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНА: 875 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания, /минибар, климатик, DVD/ , 6 нощувки със закуски /1- в района на Любляна, 2 в района на Ница,1 в района на Генуа, 1 районана Болоня, 1 в Загреб/,медицинска застраховка с покритие 5000 евро, екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва

таксите за посещаваните обекти, билет за железницата до Чинкуе Тере – около16 евро, градски такси в хотелите – 2-3 евро на нощувка, заплащат се от туристите на място
доплащане на медицинска застраховка за хора над 65г. – 10 лв.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ : лична карта
?за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
?за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
?депозит в размер на 250 лева на човек при записване
?доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.

Програма на пътуването

ФРЕНСКА И ЛИГУРСКА РИВИЕРА С ЧИНКУЕ ТЕРЕ
Любляна-Падуа-Ница-Кан-Монако-Генуа-Чинкуе Тере-БолоняЗагреб
29.04 – 05.05.2020г- Потвърдена дата

1ДЕН Отпътуване в 06.00ч. по маршрут Бургас- Стара Загора- Пловдив- София – Калотина – Любляна.Пристигане вечерта. Нощувка.

2ДЕН Закуска. Отпътуване за Френска ривиера. По пътно разглеждане на Падуа. Пешеходна разходка в центъра на Падуа: Светият площад с базиликата "Сан Антонио"; параклисът "Сан Джорджо"; Статуята на Еразмо Гатамелата; площад "Прато дела Вале" и базиликата "Санта Джустина". Нощувка в района на Ница.

3ДЕН Закуска. Пешеходна разходка: Английската алея, площад Масена, хотел Негреско.Туристическа програма в града на киното – Кан : булевард Кроазет, Фестивалната палата, прочутия хотел Карлтън.Разглеждане на Антиб. Връщане в хотела. Нощувка.

4ДЕН Закуска. Пристигане в Княжество Монако. Океанографския Музей на Жак-Ив Кусто, Катедралата , Двореца на Фамилия Грималди. Разглеждане на Монте Карло: Част от трасето на Формула 1, Казиното.Свободно време. Туристическа програма в Генуа – родното място на Христофор Колумб и столица на областта Лигурия. Пешеходна разходка: старото пристанище, двореца Сан Джорджо, „Пиаца де Ферари, къщата на Христофор Колумб, дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Свободно време за разходка из стария град. Нощувка на Лигурска ривиера.

5ДЕН Закуска. Отпътуване за Леванто, от където ще хванем влака за Чинкуе Тере, буквално „пет земи“, невероятна красота на брега на Лигурско море, състояща се от пет надвиснали над морето селца.
Едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре).Селцата са построени на самия средиземноморски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница.
Посещение на 3 от 5-те селца- Монтеросо, Вернаца и Манорала. Монтеросо ал маре-тук се произвежда небезизвестната по цял свят Аншоа в сол от Монтеросо, уникалното бяло сухо вино Чинкуе Тере, отглеждат се много кедрови ядки и тук се произвежда известното в италианската кухня Песто Дженовезе. Следващото селце Вернаца, най-красивото от Петте земи и е миниатюрен модел на Венеция, заради малките шарени лодки, които тук са основно транспортно средство.Третото селце, което посещаваме е Манорала, едно от най-очарователните и романтично селце със своите живописни и пъстроцветни къщи, разположени на висока скала, издигаща се 70 м над морето. Опътуване за Болоня. Нощувка.

6ДЕН Закуска. Разглеждане на Болоня. Столица е на едноименната провинция и на регион Емилия-Романя. Един от най-красивите и богати градове в Италия. Болоня е считана за кулинарната столица на Италия. На него е кръстен сосът „Болонезе“. Град на аркадите-около 40 км от тези елегантни структури опасват улиците в историческия център. Болонският университет е основан през 1088 г.и е един от първите в света. Пешеходна разходка: Фонтанът на Нептун и красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" – символ на града. Свободно време. Отпътуване за Загреб.Нощувка.

7ДЕН Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Ница |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Ница |  Майски празници - Франция |  Майски празници - Ница

Избрани оферти