Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Фестивал на светлината в Прага

Номер на оферта

/

235908

Дати & цени

Цената включва

Цена при настаняване в хотел 3*: 664 лв
Цена при настаняване в хотел 4*: 764 лв

Цената включва:

Самолетен билет София - Прага - София с директен полет на България Еър
Летищни такси, салонен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг на човек
2 нощувки със закуски в хотел по избор - 3* или 4*
Трансфери летище - хотел - летище
Туристическа програма "В сърцето на Стария Град"
Туристическа програма "От Пражката крепост до Стария Град" с местен екскурзовод на български език
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗД Евроинс с покритие 5 000 евро
Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Градска такса - заплаща се на рецепция на хотела (1,50 € на човек на ден);
Задължително ползване на слушалки по време на пешеходните обиколки: 3 € на човек на ден;
Разходи за градски транспорт;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Допълнителни екскурзии: Круиз по Вълтава: 28 лв на турист;/ "КУТНА ХОРА - магията на Средновековието"- полудневна автобусна екскурзия: 80 лв на турист при мин. 15 записани/ "КАРЛОВИ ВАРИ - спа бижуто на Чехия": 89 лв на турист при мин. 15 записани/ "ЗАМЪКЪТ КАРЛЩЕЙН - в царството на Карл IV" - полудневна автобусна екскурзия: 75 лв на турист при минимум 12 записани/ КРУИЗ С ВЕЧЕРЯ - НА КОРАБ-РЕСТОРАНТ ПО ВЪЛТАВА: от 120 лв/ ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТ С ТРАДИЦИОННА ЧЕШКА МУЗИКА И ТАНЦИ при минимум 15 туристи: 79 лв

Програма на пътуването

От 14.10. до 17.10.2021 Прага отново ще бъде домакин на изключителното аудио-визуално зрелище - Фестивал на светлината - SIGNAL PRAGUE на тема "Plan C". От 14 до 17 октомври съвременното визуално изкуство ще се разположи по улиците на Прага 1, 7 и 8 с видео мапинг, прожекции, спиращи дъха инсталации. Участващите артисти ще се заиграят с теми, свързани с екология, съжителството на човека с планетата, но и как да се направи фестивал по време на една от най-големите социални кризи през последните десетилетия.! PRAGUE Signal Festival 2021 - "Plan C" - очакваме го още по- креативен, по-гъвкав и по-вдъхновяващ от всякога! Всички съпътстващи събития и арт инсталации ще са изцяло на открито!

Програма "Ваканция в Прага - фестивал на светлината":
Първи ден:
Среща на летище София, Терминал 2 в 08:20 ч.. Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Трансфер до хотела (около 30 минути), настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще ви ориентира в района около хотела и ще се погрижи за комфортния престой с полезна и практична информация.
==>Туристическа програма "В СЪРЦЕТО НА СТАРА ПРАГА" с екскурзовод на български език: Националния музей; Вацлавския площад, заобиколен от впечатляващи сгради с великолепни фасади; статуята на покровителя на Прага - Св. Вацлав; "Златния кръст"; малките улички в сърцето на стария Град; Староместкия площад с готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”; монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”; двореца Кински; Староместкото кметство и Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария; емблематичната часовникова кула и най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г., който събира хиляди туристи на всеки кръгъл час в очакване на „разходката на Апостолите”. Централният район на Прага - "Старе место", основан през 9-ти век, впечатлява с изящната си архитектура и хармоничното съчетание на сгради в различни архитектурни стилове – готика, барок, ренесанс…
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ -
==>КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА* (Продължителност: 1 час; може да се проведе и в друг ден от програмата).
Свободно време.
В района на Стария Град и около Староместкия площад често се провеждат импровизирани концерти на гастролиращи артисти и музиканти, а в плетеницата от калдъръмени улички на Стария Град, между историческите сгради в стил готика, барок, ренесанс или рококо ще откриете сувенирни магазини, галерии, музеи, разнообразни битови ресторанти, бирарии и кафенета.
Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
==>Туристическа програма "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с екскурзовод на български език: Пражката крепост (служела за резиденция на князе и крале, а днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Владиславската зала, манастира Св. Георги, дворците Шварценберг и Щернберг (и двата - част от националната галерия на Прага) на Храдчанския площад, откъдето се открива величествена гледка към река Вълтава и цяла Прага със забележителните и кули. Обиколката продължава по улица Нерудова към Малостранския площад и към бароковия храм Св. Николай, за да може романтичните малострански улички да ни изведат до Малтийския площад и артистичната "стена на Джон Ленън". Следват остров Кампа с мостчето на влюбените над Дяволския канал и най-голямата забележителност на Прага - Карловия мост (от XIV в.). Живописната гледка към река Вълтава и забележителните исторически скулптури на моста се комбинират по вълшебен начин със съвременните творби на местни художници, карикатуристи и с джаз изпълненията на уличните музиканти. А най-старата запазена статуя на моста – на чешкия светец Йоан от Непомук, по традиция сбъдва желания, за този, който я докосне на правилното място. Разходката продължава към Стария Град - статуята на великия Карл IV, комплекс Клементинум (където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага - може да се посети в свободното време) и лабиринта от тесни калдъръмени улички, примамващи да се изгубим в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, изкусителни кафенета и бирарии.

*Екскурзия по желание /с предварителна заявка и заплащане/, следобяд:
"КАРЛОВИ ВАРИ - СПА БИЖУТО НА ЧЕХИЯ" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Заедно ще посетим един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Ще се разходим по прекрасните улици, от които бликат множество минерални извори, украсени с дизайнерски чешми - покрай фестивалния хотел Термал, прочутите карловарски Колонади, големия Гейзер, бароковата църква Мария Магдалена, емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият хит за Джеймс Бонд "Казино роял". През свободното време можете да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековита вода.
Нощувка.

Трети ден:
Закуска.
Свободно време за самостоятелно разглеждане на Прага или:
*Екскурзия по желание /с предварителна заявка и заплащане/:
==> "ЗАМЪКЪТ КАРЛЩЕЙН - В ЦАРСТВОТО НА КАРЛ IV" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език. Замъкът е отдалечен на около 30 км от Прага, извисява се сред хълмовете над едноименното селце Карлщейн и е символ на чешкото кралство от периода на разцвета на готиката. След столицата Прага, това е най-посещаваният туристически обект в Чехия. Градчето днес е същинско курортно селище с множество китни магазинчета за сувенири. Крал Карл IV построил този средновековен замък между 1348 до 1357 г. с цел да защити короната и бижутата на Свещената Римска империя. Обиколката включва исторически интериори на 1-ви и 2-ри етаж на императорския дворец и част от Марианската кула с ценни мебели от XIV-XIX век. (Залата на придворните, Рицарската зала с параклиса "Св. Никола", двора на Марианската кула, спалнята на императора, съкровищницата - където се намира копие на средновековната корона на кралете на Бохемия и др.)
Важно: От паркинга за автобуси до входа на замъка се върви пеша около 20 минути по хълмиста алея - с лек наклон. Екскурзията не е подходяща за туристи с ограничена подвижност!
Среща за трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:30 ч.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Last minute оферти - Чехия |  Last minute оферти - Прага

Избрани оферти