Начало / Екскурзии / Екскурзии - Типаза

Фототур "Сърцето на Сахара" - 11-дневен фототур в Алжир

Номер на оферта

/

238823

Дати & цени

Цената включва

самолетни билети до Алжир и обратно
самолетни билети от столицата Алжир до Джане и обратно
5 нощувки на бивак със закуски обеди и вечери
4 нощувки със закуски в хотел в двойна стая
транспорт с джипове и минибус
местен водач
водач фотограф

Цената не включва

обеди и вечери извън посочените дни
напитки
лични разходи
бакшиши за алжирските водачи

Програма на пътуването

Пътешествие в Сахара с водач Емил Данаилов – травъл журналист и фотограф, водещ на семинара „Травъл фотография“, превърнал се през годините в школа за пътешественици с фотоапарати.

11 дни / 9 нощувки

ДАТА: 19 – 29 март 2023

ЦЕНА на човек: 3849 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Турът е посветен на Тасили – митичното скалисто плато с размерите на половин България, в което древната вулканична активност и ерозията са сътворили зашеметяващ пейзаж – мечта за всеки пътешественик и фотограф. Това е истинската пустиня! Туристическите разходки по дюните на Тунис и Мароко ще ви се сторят като игра в детски пясъчник. На 2000 км на юг от Средиземно море, в самия център на Сахара, далеч от познатия ни уютен свят, ни очаква суровата и неподправена красота на най-ненаселената територия на Земята, домът на загадъчните туареги – децата и стопаните на пустинята. Скали и пясък до хоризонта. Причудливи природни творения. Праисторически рисунки. Извънземни гледки.

След пустинното приключение ще си отдъхнем в по-зелената част на Алжир – столицата Алжир, античните останки в Типаса и планините Кабилье.

Националният парк „Тасили н’Аджер“, Казба (старата част на столицата) и Типаса са обекти на ЮНЕСКО.

По време на пътешествието из Сахара ще се придвижваме с джипове с местни водачи, които ще ни готвят. Ще спим на палатки. Препоръчително е да си носите спални чували или туристически чаршафи. Макар и дневните температури да са високи, нощите в пустинята са студени, не забравяйте да си вземете подходящи дрехи. Челник и други индивидуални пособия за къмпингуване ще са от полза.

Фотоводач на групата:
Емил Данаилов – травъл журналист и фотограф, водещ на семинара „Травъл фотография“, превърнал се през годините в школа за пътешественици с фотоапарати, бивш главен редактор на най-популярното през първото десетилетие на века българско списание за туризъм и приключения „Одисей“.

Няма изисквания за фотографско ниво. Всеки, изкушен от пътешествията с фотоапарат в ръка, е добре дошъл.

Акценти:
- Национален парк „Тасили н’Аджер“
- Столицата Алжир
- Типаса
- Селата в планината Кабилье

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1: СофияАлжир – Джане
Полет от София до столицата Алжир и оттам нощен полет до град Джане в Сахара.

Ден 2 – 7: Тасили
Шест дни и нощи на странстване из най-интересната част на Сахара – националния парк „Тасили н’Аджер“. Ще се придвижваме с джипове, ще спим на палатки, ще бродим сред скални кули и арки, ще се любуваме на праисторически скални рисунки, ще се наслаждаваме на огромните самотни пространства, на тишината и на пустинното звездно небе. Ще посетим Тинамали, Имахархатен, Мул н’Ага, Техе Тахусаит, Тин Мерзуга, Вансаватан, Аджалати, Тегхаргхерт. В последния ден се връщаме в Джане и летим обратно към столицата Алжир.

Ден 8: Столицата Алжир, Типаса
Денят започва с обиколка на столицата Алжир, разположена на брега на Средиземно море. Ще разгледаме както старата част - Казба, така и модерния център на града. Следобед се отправяме на запад на екскурзия до град Типаса – пряк свидетел на възхода на финикийската цивилизация и сблъсъка ? с Рим. Нощувка в Алжир.

Ден 9: Планината Кабилье и Тизи Узу
Този ден се отправяме на изток – към планината Кабилье и скритите в гънките ? села. Нощувка в град Тизи Узу.

Ден 10: Връщане в столицата Алжир с последни фотоспирки по пътя. Вечерта отпътуване

Ден 11: Пристигане в София

Възможно е малко изместване на датите в зависимост от полетите.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Алжир |  Оферти - Типаза |  Екскурзии - Алжир |  Екскурзии - Типаза |  Екзотична почивка 2024 - Алжир |  Екзотична почивка 2024 - Типаза

Избрани оферти