Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Холи - фестивалът на цветовете в Индия - 07.03.2020 г.

Номер на оферта

/

158703

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул - София с редовен полет на Turkish Airlines, включени летищни такси, багаж до 30 кг. (общ размер 300 см.) и ръчен до 7 кг. (50x37x25 см);
• 6 нощувки: 3 в Джайпур, 1 в Агра, 2 в Делхи;
• 6 закуски, 6 вечери;
• Празнуване на фестивала Холи;
• Всички трансфери и транспорт с туристически автобус / бус по програмата;
• Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата;
– Разглеждане на храмовия комплекс Галта Джи и Храма на маймуните;
– Изкачване на гърба на слон до крепостта Амбър Форт, разглеждане и спускане с джип;
– Посещение на Обсерваторията, Градския дворец на махараджата и пазара Бапу;
– Посещение на храма Бирла Мандир и наблюдаване на вечерната церемония;
– Разглеждане на водохранилището Абханери и Фатепур Сикри;
– Посещение на Тадж Махал и крепостта Агра Форт;
– Посещение на храмовия комплекс Акшардам;
– Обиколка на Стария и Новия Делхи: мемориала Радж Гат, гробницата на Хумаюн; Парламента, Президентския дворец, Индия Гейт, храма Лотос и Китуб Минар;
• Местни екскурзоводи;
• Водач-преводач от агенцията;
• Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20,000 щ.д. (за лица 70–85 г. с покритие 5,000 щ.д.)

Цената не включва

Допълнително се заплаща:
• Виза за Индия и такса за подаване на документите – 140 лв.
• Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 60 лв.

Цената не включва допълнителни услуги, които са по желание:
• Посещения, екскурзии и спектакли, които се заплащат предварително: спектакъл Мохабад Тадж: 60 лв.
• Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване”: от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора;
• Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Програма на пътуването

ЦВЕТОВЕТЕ НА ИНДИЯ - За фестивала Холи

Златният триъгълник

В програмата са включени самолетни билети на Turkish airlines и летищни такси, трансфери и водач от България.

София - Истанбул - ДелхиДжайпур 3н – Фатепур Сикри - Агра 1н – Делхи 2н - Истанбул - София

ДАТА: 07.03.2020 – 14.03.2020 г.

8 дни / 6 нощувки, 6 закуски, 6 вечери

ПАКЕТНИ ЦЕНИ НА ЧОВЕК:
В двойна стая: 1144 € / 2238 лв
В единична стая: 1362 € / 2664 лв
Допълнително легло: 1094 € / 2140 лв
Дете под 12 г. в стая 2-ма възрастни: 1058 €/ 2070 лв

Резервирайте до 10 Декември с 50 лв отсъпка.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Холи, радостта от цветовете на пролетта, е древен индийски празник, на който хората отправят „хола“ или молитва към всевишния за добра реколта и изобилен сезон. Чрез разнообразието от цветове се приветства пролетта, утвърждава се победата на доброто, вярата, предаността и любовта, напомняща тази между Рада и Кришна. Празникът започва на предната вечер със запален огън, наречен „холика”, а на сутринта се води „битка“, като всеки е сам за себе си. Хората се целят с бои на прах или оцветена вода като символ на равенството и обичта между тях. Някои даже носят водни пистолети и балони.

Холи е фестивал на братството, който освобождава от оковите на обществените норми. Облечени изцяло в бяло, без значение от каста, класа или пол, хора от цял свят се обединяват в едно под дъжд от багри. Накрая всички си разменят добри пожелания, сладки и подаръци. Организират се шествия с украсени слонове и камили, както и сборове, на които се танцува в ритъма на барабани и се пеят типични за фестивала песни.

=============================================================

ПРОГРАМА

07.03.2020-сб. 1 ден София - Истанбул
В 16:00 ч. полет ТК 1032 от София. Кацане в Истанбул в 18:20 ч. В 20:55 ч. полет ТК 716 от Истанбул.

08.03.2020-нд. 2 ден - ДелхиДжайпур (закуска, вечеря)
В 05:15 ч. кацане в Делхи. Посрещане на летището и се отправяме за към Джайпур – столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Посещение на древния поклоннически хиндуистки център Галта със свещени басейни и храмове, построени сред хълмовете Аравали, които обграждат Джайпур. В най-високата част на хълма е Храмът на слънцето от 18 век, посветен на бога на слънцето – Сурия. Централният храм Галта Джи е от 16 век, построен е от розов камък, около него има много павилиони с кръгли куполи и е разположен около естествен извор и водопад, които образуват най-високото храмово водохранилище, където хиляди поклонници идват за ритуално къпане. Ще видим Храма Рамгопалджи, известен като Храмът на маймуните заради стотиците макаци, които живеят в и около него. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

09.03.2020-пн. 3 ден Джайпур (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще посетим крепостта Амбър (ЮНЕСКО) – старата столица на империята на Раджпут (16 век), преди Джайпур да стане столица. Ще спрем за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Продължаваме към крепостта Амбър Форт, където ще разглеждаме най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил. Най-впечатляващите от тях са Шиш Махал, огледалният дворец, и Джай Мандир, залата на победата. Изкачването до крепостта дворец е на гърба на слон, спускането е с джип. На връщане ще спрем за снимки на двореца Джал Махал, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. След това ще разгледаме градския дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. До двореца е обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. След краят на обиколката свободно време за пазаруване на известния в Джайпур пазар – Бапу. При желание, наблюдаване на ритуалите вечерта преди Холи. В навечерието на този най-обичан празник се палят специални огньове, пред които местните хора изпълняват религиозни ритуали и се молят за унищожаване на злото и победата на доброто. Вечеря и нощувка.

10.03.2020-вт. 4 ден Джайпур – фестивалът Холи (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще участваме в празнуването на Холи – най-удивителният и обичан фестивал в Индия, който символизира идването на пролетта и надеждата. Сутринта всеки ще получи естествени цветни бои на прах, за да може да води своята „битка на цветовете”. И нека този Холи е време, когато сменяме не само цвета на нашите лица, но и цвета на нашите сърца.
По-късно ще посетим храма Бирла Мандир. Както името му подсказва, храмът е построен със средства, дарени от фондацията Бирла. Храмът е завършен през 1985 г., изграден е изцяло от бял мрамор, заобиколен е от зелени градини и се издига върху хълм, красиво осветен през нощта, което го превръща в истинско архитектурно чудо. Посветен е на бог Нараян (едно от превъплъщенията на Вишну) – Пазителят и съпругата му Лакшми – богинята на богатството и просперитета. Трите купола на храма символизират трите различни подхода към религията. Във вътрешността на храма са изобразени главните богове от хиндуисткия пантеон на боговете, а върху външната страна на храма – велики исторически личности от всички религии: Сократ, Зороастър, Христос, Буда и Конфуций и други. Ще наблюдаваме вечерната молитвена церемония на молещите се хиндуисти. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

11.03.2020-ср. 5 ден Джайпур – Абханери – Фатепур Сикри – Агра (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя ще посетим Чанд Баори – древно водохранилище на повече от 1200 години, намиращо се в селцето Абханери и смятано за едно от най-големите в света. Продължаване за Агра и разглеждане на Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571–1585 г. от най-великия могулски владетел – Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали. Пристигане в Агра – дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскритски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любовта на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал. Настаняване в хотела. * По желание посещение на комплекса Калакрити. В магазина ще видите най-добрите сувенири от мрамор и полускъпоценни камъни, ръчно изработени от потомците на строителите на Тадж Махал, по същата технология, използвана и преди 3 века, а в театъра, Мохабад Тадж – танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд” на фона на уникален декор, 3.5-метрова реплика на Тадж Махал. Вечеря и нощувка.

12.03.2020-чт. 6 ден. Агра – Делхи (закуска, вечеря)
По изгрев посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както е написал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Мавзолеят е построен за 21 години с труда на 20,000 души.
Връщане в хотела за закуска и освобождаване на стаите. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а император Арангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Отпътуване за Делхи. Посещение на храмовия комплекс Акшардам, открит на 6.11.2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастанския камък – розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

13.03.2020-пт. 7 ден. Делхи (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще разгледаме Стария и Новия Делхи – два града, събрани в едно. Ще минем покрай крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Отправяме се към мемориала Радж Гат – мястото, където е кремиран Махатма Ганди - „бащата на нацията“. Продължаваме към Новия Делхи с кръглата сграда на Парламента и Президентския дворец „Ращрапати Бхаван“ – сграда, която създава впечатлението за многоизмерно изящество със своята спираща дъха архитектура. Построен е по проект на архитекта Едуин Лютиенс като резиденция на британския вицекрал, за да затвърди трайността на британското управление в Индия. Строежът му започва през 1911 г., когато е взето решението столицата на страната да бъде изместена от Калкута в Делхи, а години по-късно на 26.01.1950 г. се превръща в постоянна институция на демокрацията, откъдето първият президент на Индия пази и защитава Консти-туцията. Продължаваме с кратка разходка по главния булевард Радж Пат, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26 януари, за да стигнем до мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г. Върху нея са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афганистан. Отправяме се към Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящо повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Ще посетим Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-високото тухлено минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда. Следва бахайския молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред Всевишния. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

14.03.2019-вт. 8 ден. Делхи ? Истанбул ? София (закуска)
Трансфер до летището.
В 06:55 ч. полет ТК 717 от Делхи. Кацане в Истанбул в 11:30 ч.
В 14:45 ч. полет TK 1031 от Истанбул Кацане в София в 15:05 ч.

=============================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА ИЛИ ПОДОБНИ:

08 - 11.03.2020 - 3 нощ. - Джайпур Park Regis 4*
11 - 12.03.2020 - 1 нощ. - Агра Cristal Sarovar Premier 5*
12 - 14.03.2020 - 2 нощ. - Делхи Piccadily 5*

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервация и плащане:
• Данни по лична карта, копие на паспортите на пътуващите, сключване на договор и заплащане на депозит:
10% от пакетната цена до: 09.10.2019
50% от пакетната цена до: 07.12.2019
Пълно плащане до: 22.01.2020

Необходими документи:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването (14.9.2020) и 2 свободни страници;
• 1 електронна снимка (от последните 3 месеца) на светъл фон с размери 5.08 см/ 5.08 см (мин. 350 х 350 pixels/мaкс. 1000 х 1000 pixels); данни за визовия формуляр.
• За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
• За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи: 15
• Срок за уведомяване при недостигнат минимлен брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до 16.02.2020.
• При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 12 – доплащане 128 лв, при 10 – 169 лв.
• Цените са при курс 1 евро = 1,95583 лв.
• При промяна с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Визов режим:
• Българските граждани се нуждаят от визи, за да посетят Индия. Агенцията предоставя формуляр, които да попълните, подава документите и зплаща визата онлайн. Пътува се с полученото одобрение. Биометричните данни се събират от граничните служители при пристигане на летището в Делхи.

Медицински изисквания:
• За посещение на Индия не са необходими ваксинации.
• Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Преотстъпване на пътуването на друго лице:
• Потребителят може да преотстъпи пътуването си при същите условия на друго лице в срок не по-късно от 17.01.2020 г., като заплаща административна такса 100 лв. и съобразно спецификата на дестинацията, само дължимите суми, свързани с тази промяна и анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор.
• Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
• Потребителят има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като Туроператорът възстановява платената сума за пътуването след заплащане на следните неустойки:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 121 дни преди тръгване се удържат 10% от пакетната цена – до 07.11.2019 г.
- от 120 до 91 дни преди тръгване се удържат 40% от пакетната цена – от 08.11.2019 до 07.12.2019 г.
- от 90 до 65 дни преди тръгване се удържат 60% от пакетната цена – от 0812.2019 до 02.01.2020 г.
- от 64 до 46 дни преди тръгване се удържат 80% от пакетната цена – от 03.01.2020 до 21.01.2020 г.
- под 45 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% – от 22.01.2020г.
• В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.
Вид използван транспорт:
• самолет
• автобус / бус

Полетно разписание:
• 07.03.2020 TK 1032 София, Т2 – Истанбул 16:00 – 18:20
• 07.03.2020 TK 716 ИстанбулДелхи 20:55 – 05:15 на 08.03.2020
• 14.03.2020 TK 717 ДелхиИстанбул 06:55 – 11:30
• 14.03.2020 TK 1031 ИстанбулСофия, Т2 14:45 – 15:05

Информация:
• Точните часове на екскурзиите се определят на място.
• Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
• В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
• Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
• За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
• Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2021 - Индия |  Екзотична почивка 2021 - Делхи

Избрани оферти