Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

ПО СТЪПКИТЕ НА БАСКИТЕ – ИСТОРИЯ, ГУРМЕ И ВИНО

Номер на оферта

/

238937

Дати & цени

Цената включва

  • Самолетен билет на София – Барселона - София на авиокомпания България Еър с включени летищни такси;
  • 1 брой чекиран багаж до 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • 2 нощувки със закуски в района на Барселона в хотел 3*;
  • 4 нощувки със закуски в района на Билбао  в хотел 3*
  • 1 нощувка със закуска в района на Сарагоса  в хотел 3*;
  • Транспорт с автобус 3* по време на престоя;
  • Туристическа програма в Барселона, Сарагоса, Памплона, Билбао, Витория-Гастейс и Лагуардия с екскурзовод;
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини сума, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ);
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);

Цената не включва

Препоръчителни доплащания:

  • Входните такси на посещаваните туристическите обекти;
  • Такси обслужване за шофьор и екскурзовод /заплащат се на място/;
  • Еднодневна екскурзия до Сантандер - 139 лева възрастен, 89 за дете 2-11.99 г;
  • Еднодневна екскурзия до Сан Себастиян и Герника -  149 лева възрастен, 89 за дете 2-11.99 г;
  • Доплащане за пакет вечери - 216 лв.;
  • Курортна такса;

 

Задължителни доплащания:

  • Курортна такса - 2-5 евро на ден на човек,заплаща се на рецепция при пристигане

Програма на пътуването

Хотел в района на Барселона

Хотел в района на Барселона







Програма

ДЕН-1 София - Барселона

Полет София - Барселона с авиокомпания България Еър в 10.10 ч. Кацане на летище Ел Прат в 12.10 ч. Барселона е вторият по големина град в Испания и столица на район Каталуния - един от най-обичаните градове, който за да можеш да разбереш и усетиш, трябва да го посетиш. По време на обзорната обиколка ще преминем през: визитната картичка на града "Саграда Фамилия" (отвън); две от най-известните къщи, построени от гениалния архитект Антонио Гауди - Каса Батийо и Ла Педрера (отвън); емблематичния булевард Грасия; площад Испания, монумента на Христофор Колумб, Свободно време по прочутата улица Рамбла и Готическия квартал. Възможност за самостоятелно разглеждане на Аквариума Нощувка.

ДЕН-2 Барселона - Сарагоса 300 км.

Закуска. Отпътуване за Сарагоса - столицата на провинция Арагон, разположена по поречието на река Ебро, в долина с разнообразни пейзажи: централния площад, Кметството, Катедралата Нуестра Сеньора дел Пилар - базилика, построена в бароков стил и изрисувана от испанския художник Гоя, която се слави като първия храм, посветен на Дева Мария. Легендите разказват, че на мястото на базиликата се явила Дева Мария още докато била жива и живеела в Йерусалим и по тази причина от древни времена там винаги е имало храм. Настаняване в хотел в Сарагоса. Нощувка.

ДЕН-3 Сарагоса - Памплона - Билбао 320 км.

Закуска. Продължаваме за Памплона -град в провинция Навара. Градът е световно известен с фестивала Сан Фермин, който се провежда през месец юли. Фестивалът представлява надбягване с бикове в оградени за случая улей по улиците на Памплона. Самият фестивал е описан от Ърнест Хемингуей в неговата първа новела "И изгрява слънцето". Туристическа програма в Памплона: Катедралата - готическа от XIV век с невероятна камбанария и фасада в неокласически стил; църквата "Сан Лоренцо" и останките от мощната фортификация на града. Настаняване в района на Билбао. Нощувка.

ДЕН-4 Билбао

Закуска. Разглеждане на Билбао- столицата на провинция Биская, дала името на Бискайския залив, най - големият град и важен индустриален, пристанищен и икономически център в Северна Испания, с добре съхранен исторически район, тесни криволичещи улички, магазинчета и изкушаващи сетивата таверни. Ще разгледаме старата част с катедралата "Сантяго", площада Ноева, внушителната сграда на Театър Ариага ,новия културен център с 3 км алея на скулптурите, музея Гугенхайм и зашеметяващия пешеходен мост Субисури- дело на бележития Сантяго Калатрава. Нощувка в района на Билбао.

ДЕН-5 Билбао - Сан Себастиан - Герника - Билбао 100 км.

Закуска. Свободен ден в Билбао или по желание целодневна екскурзия до Сан Себастиан и спирка в Герника.

Сан Себастиан е вторият по значение за баските град след Билбао и една от най- посещаваните туристически атракции в Испания. Разположен на бреговете на Бискайския залив, градът е столица на провинция Гипускоа, с кристално чисти води, бели пясъчни плажове и интересна архитектура, събираща в годините елитарни туристи в търсене на слънце и изтънченост. В днешно време това е вторият по значимост град след Киото с 17 звезди на Мишлен в областта на авангардната гастрономия, разпределени в 10 ресторанта в региона. Една от най-привлекателните забележителности тук е заливът Ла Конча, което на испански означава "Мида", който се отличава с невероятната си природна форма и уникално красиви плажове. Всяко кътче от Сан Себастиан има свой собствен характер. Тук са събрани накуп пленителни природни пейзажи, лъскавите, но непокорни води на Кантабрийско море, уютен залив със златисти плажове, целунати от слънцето, плетеница от паркове и градини и традиционна, романтична и съвременна архитектура. Туристическа програма в града: река Уруме, над която се издигат "Мостът на Мария Кристина" и мостът "Санта Каталина"- най-старият мост, построен през 1870 г., представляващ изящно произведение на каменното изкуство и вход към финансовия център на Сан Себастиан; църквата "Св. Висенте" - най-старият религиозен храм в Сан Себастиан; катедралата "Санта Мария" - построена през XVI век, посветена на покровителката на града; хълма Ургул, окичен с внушителна статуя на Исус Христос; площад "Тринидад"; сградата на Кметството.

Отпътуване за Герника Лумо-малко градче с население от около 17 000 жители е разположен близо до Билбао. Това място е толкова специално за баските, свързано с историческите военни действия от 1937 г., вдъхновяват Пабло Пикасо да нарисува едноименната картина, в която той пресъздава ужасите на войната със своя уникален експресивен стил Връщане в хотела. Нощувка в района на Билбао.

ДЕН-6 Билбао - Сантандер - Билбао 100 км.

Закуска. Свободен ден в Билбао или по желание целодневна екскурзия до Сантандер.

Сантандер е пристанищен и курортен град, един от главните ваканционни центрове на Испания, разположен на огромен залив в провинция Кантабрия. Градът е известен като център на международни изложения и конгреси. Различни и колоритни са и неговите обитатели, представители на всички социални прослойки в испанското общество.Разходка из града - внушителните сгради на банка Испания и банка Сантандер, Казино, богато декорираната Поща, специалната сграда на Ренци Пиано - Центъра Ботин и др. Нощувка в района на Билбао.

ДЕН-7 Билбао-Витория-Гастейс-Лагуардия/Риоха-Барселона 650 км.

Закуска. Отпътуване за Барселона с попътна спирка за разходка във Витория-Гастейс- Зелената столица на Страната на баските, известен град с готическата катедрала Санта Мария от XIV век. Под главният й портал са отварят врати, украсени със статуи и релефи. Интериорът й е впечатляващ с неговите параклиси, съдържащи изображения от готическия, фламандски и италиански Ренесанс.В един от тях могат да бъдат видени картини на Рубенс и Ван Дайк. Градът не само е административната столица на баската област, но също така е обявен и за гастрономична столица на Испания, което от своя страна обещава на посетителите възможност да се насладят на вкусна, традиционна местна кухня. Често е наричан "градът на трите кули", заради камбанариите, доминиращи над градския пейзаж. Следващата ни спирка е Лагуардия. Градът носещ очарованието на винарския район Риоха. притежаващ единствената сертификация за най-високо качество за производство на вино в Испания. Целият град е обграден с високи стени, построени в началото на XIII век. Това, което го прави специален, е многобройния лабиринт от тунели под града, датиращи от XVI век ,използвани за защита от враговете, а днес са превърнати във винарски изби. Настаняване и нощувка в района на Барселона.

ДЕН-8 Барселона-София

Закуска. Трансфер до летище Ел Прат.. Полет за София в 12,50 ч. Кацане в 16,40 ч

Полетно разписание (подлежи на прeпотвърждение):

Bulgaria Air

София - Барселона: излита:10:10 / каца: 12:10 ч.

Барселона - София: излита: 12:50/ каца: 16:40 ч.

Трансфер летище - хотел:

Продължителност: около 40 минути в посока с 3/4* автобус.



Допълнителни екскурзии





Барселона - Сарагоса - Памплона - Билбао - Витория-Гастейс - Лагуардия с екскурзовод (вкл в цената)
Испания,Испания

Барселона - Сарагоса - Памплона - Билбао - Витория-Гастейс - Лагуардия с екскурзовод (включена в цената)



Цена за възрастен 149 BGN
Цена за дете 89 BGN

Еднодневна екскурзия до Сан Себастиян и Герника
Испания,Испания

Еднодневна екскурзия до Сан Себастиян и Герника



Цена за възрастен 139 BGN
Цена за дете 89 BGN

Еднодневна екскурзия до Сантандер
Испания,Испания

Еднодневна екскурзия до Сантандер



УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

  • Депозит в размер на 30 % платен до 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

  • До 24 часа след резервация без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация;
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 21 дни 100% като такса анулация.

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи:
  2. Срок за уведомяване при несъбран минимум - 21 дни;
  3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или валиден задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
  4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Ранни записвания 2024 - Испания |  Ранни записвания 2024 - Барселона

Избрани оферти