Начало / Екскурзии / Екскурзии - Джайпур

ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА - ИНДИЯ: ЕКСКУРЗИЯ ДО

Номер на оферта

/

239708

Дати & цени

Цената включва

Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - 50$ на човек за цялата програма;
Бакшиши за носачите на багаж, такси за фотоапарати за снимани в някои от обектите;
Напитки по време на храненията;
Доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст 70-80г. - 30 лв. за целия период;
Услуги, неупоменати като включени в програмата;
Разходи от личен характер;
По желание: Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката;
Молим, консултирайте се с наш представител;
По желание: Включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“.
Молим, консултирайте се с наш представител.

Цената не включва

Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - 50$ на човек за цялата програма;
Бакшиши за носачите на багаж, такси за фотоапарати за снимани в някои от обектите;
Напитки по време на храненията;
Доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст 70-80г. - 30 лв. за целия период;
Услуги, неупоменати като включени в програмата;
Разходи от личен характер;
По желание: Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката;
Молим, консултирайте се с наш представител;
По желание: Включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“.
Молим, консултирайте се с наш представител.

Програма на пътуването

Индия: екскурзия до Златния триъгълник и Златния храм Амритсар, есен 2023 - самолетна програма на база пълен пансион - с водач на български език

Маршрут: София – Доха – Амритсар – Джайпур – Агра – Делхи – Доха - София

9 дни / 8 нощувки

Период на пътуване: 27.11.-05.12.2023

ЦЕНИ
Ранни записвания до 30 юни 2023 г.
Възрастен в двойна стая 5 600 лв.
Възрастен в единична стая 6 740 лв.

Стандартни записвания след 30 юни 2023 г.
Възрастен в двойна стая 5 800 лв.
Възрастен в единична стая 6 940 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Красотата на едно място не се крие само в неговото материално благосъстояние, а в колоритната му култура, природни и архитектурни богатства и гостоприемството на местните хора. Разноцветната и разнообразна Индия определено има какво да предложи. Благословена по естествен път, страната привлича милиони пътешественици от цял ??свят.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 27.11.2023 | София – Амритсар
Полет от София за Доха в 12:50 ч. с АК Qatar Airways. Пристига в Доха в 18:30 ч. Полет от Доха за Амритсар, Индия, в 20:40 ч.

ВТОРИ ДЕН: 28.11.2023 | Амритсар, Индия
Пристигане в Амритсар, Индия, в 02:40 ч. Среща с представител на местната фирма-партньор и ранно настаняване в хотел Radisson Blu 5*. Закуска в хотела. Свободно време. Обяд в хотела.
Следобед отправяне към най-щурата граница на света – Уага. Едно пътуване на 32 км от Амритсар за вечерната церемония по смяната на караула на границата между Индия и Пакистан. Истински спектакъл, сравним със „смяната на караула“ в Лондон.
Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 29.11.2023 | Амритсар – Джайпур
След закуска, посещение на Златния храм в Амритсар, познат още като Харманджир Сахиб. Това е най-важното свещено място за сикхите, което се издига на правоъгълна платформа, заобиколена от воден басейн. Впечатляващ архитектурен шедьовър от мрамор, дърворезба, мозайка от слонова кост, релефно злато и стенописи – смесица от хиндуистка и мюсюлманска архитектура.
Съвсем близо до Златния храм се намира историческата градина и мемориал от национално значение Jallianwala Bagh, издигнат в памет на ранените и убитите на фестивала Baisakhi на 13 април 1919 г. По време на поклонение британците откриват огън по поклонниците и загиват множество невинни. На територията на 28 000 кв. м. се разполагат музей, галерия и няколко мемориала.
Обяд. Полет до Розовия град Джайпур – столица на щата Раджастан. Трансфер до хотел Crown Plaza 5* и настаняване за 2 нощувка. Вечеря.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 30.11.2023 | Джайпур
След закуска целодневна екскурзия до крепостта Амбър със слон/джип и обиколка на Джайпур. Разходка със слон до крепостта Амбър, която се намира на около 12 км от Джайпур и е старата столица на империята на Раджпут (16 век) преди Джайпур да стане столица. Построена е в класически романтичен раджастански стил – грапави, опушени от времето стени, красиви отвън и още по- впечатляващи отвътре. Миниатюрите, изрисувани по стените, изобразяват ловни и военни сцени, както и празници. В мазилката са вградени скъпоценни камъни и огледала. Тук се разполагат най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил. Най- впечатляващите от тях са Шиш Махал - огледалният дворец, и Джай Мандир - залата на победата. В Джай Мандир пък е и прочутият Sheesh mahal – стая с блестящи огледала, специално внесени от Белгия.
Кратка спирка в Хава Махал, познат като 5-етажния дворец на ветровете и символ на Джайпур. Зад 900-те многоъгълни прозорци на тази необикновена и сложна фасада жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците, без да бъдат виждани.

След обяд програмата продължава с разглеждане на градския дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес в част от него живее бившият махараджа, а другата част е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и неговото семейството, картини, оръжия, килими, каляски, както и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 литра, влезли в “Книгата за рекордите на Гинес”. Построен в стила на укрепен кампус, дворецът обхваща една седма от площта на града. Една от основните атракции е Музеят на оръжията, където се помещава впечатляващ набор от оръжия – пистолети, мечове, пушки, кинжали и други.

До двореца се намира и обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728г.). Тя включва 19 инструмента за измерване на времето. Най- забележителното съоръжение е 27-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 секунди, а сянката, която пада, се измества с 4 метра на час. След края на обиколката е предвидено свободно време за пазаруване на известния в Джайпур пазар - Бапу. Разходка с рикша.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 01.12.2023 | Джайпур - Агра
След закуска отпътуване за Агра. По пътя обяд и посещение на град Fatehpur Sikri, основан преди повече от 400 години като столица на Монголската империя от Акбар Велики. Името му произлиза от селото Сикри, което се намира на същото място преди това. Районът бил обитаван и преди Акбар. В древността попадал под контрола на империята Шунга. Градът е построен главно с червен пясъчник, а архитектурата е вдъхновена от индуската, персийската и ислямската. След тази спирка продължаване към Агра, където групата се настанява в хотел Double Tree By Hilton 5* или Coutyard By Marriott 5* за 2 нощувка. Вечеря.

ШЕСТИ ДЕН: 02.12.2023 | Агра
След закуска посещение на световноизвестния мавзолей Тадж Махал, построен от Шах Джахан през 1560 г. в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Този архитектурен паметник е шедьовър от бял мрамор, който свидетелства за уменията на 20 000 занаятчии, доведени от Персия, Турция и Италия. Построяването на тази „Любовна поема в мрамор” отнема 22 години. През 1983 г. Тадж Махал е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Със спиращата дъха гледка, Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.
Обяд. След почивката посещение на крепостта в Агра, позната като червената крепост, също обявена за част от световно наследство на ЮНЕСКО. Тя е обградена със 70- метрова стена и е една от най-дългите крепости в Индия.
Връщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 03.12.2023 | Агра – Делхи
След закуска отпътуване за Делхи. По пътя обяд и спирка при мемориала Радж Гат – паметник на Махатма Ганди. Посещение на едно от най-известните места за поклонение в Делхи – Gurudwara Bangla Sahib от 1783 г. Известно е с връзката си с осмия сикхски гуру Хар Кришан, както и със свещеното езеро в неговия комплекс „Саровар“. Трансфер до хотел Le Meridien и настаняване за 2 нощувки.

ОСМИ ДЕН: 04.12.2023 | Делхи
След закуска целодневна екскурзия в Делхи. Стартиране от Стария град - 300 годишен град, построен от Император Шах Джахан през 1648 г. като негова столица, носеща неговото име. Преминаване покрай Red Fort - Червената крепост, изградена от червен камък, характерен пример на Могулската архитектура. В древността тя била наричана “благословената крепост”. Преминаване през Чандни Чоук (Лунния площад), някога имперски булевард, а днес – оживена търговска улица. Този пазар се счита за едно от най-автентичните места в старата част на Делхи.

Обяд. Следобед разглеждане на забележителности в Ню Делхи - новата столица, проектирана от Едуард Лутиенс. Преминаване през Президентския дворец, Ращрапати Бхаван и секретариатите сгради - център на всички правителствени дейности, Сградата на Върховния съд, главния булевард Раджпат и мемориала Индия Гейт - портал в стила на Триумфалната арка в памет на индийските войници, загубили живота си през Първата Световна Война. Посещение на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) - величествена 73- метрова кула, построена през 1193 г. от Куит-уд-дин Айбак, след поражението на последното делхийско хиндуистко кралство. Вечеря. Късно напускане на хотела. 23:30 ч. трансфер до летище.

ДЕВЕТИ ДЕН: 05.12.2023 | ДелхиСофия
Полет от Делхи за Доха в 03:40 ч. Пристигане в Доха в 05:30 ч. Полет за София в 07:45 ч. Каца в София в 11:50 ч.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Джайпур |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Джайпур |  Есен 2023 - Индия |  Есен 2023 - Джайпур

Избрани оферти