Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 231482

ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК И САФАРИ В ДЖУНГЛАТА

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Делхи и Екскурзии в Индия.

ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК И САФАРИ В ДЖУНГЛАТА
от 2199 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
- Самолетен билет на „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг);
- 2 нощувки със закуски и вечери в Делхи в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Джайпур в хотел 4*;
- 2 нощувки със закуски и вечери в района на национален парк „Рантамбор” в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел 4*;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Транспорт с минибус/автобус по програмата;
- Водач - придружител;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма;
- Входни такси за посещаваните обекти.
Цената не включва
- Такса за издаване на индийската виза - 95 лв. (туроператорът съдейства за издаване на визата);
- Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – заплащат се задължително и са в размер на 5 USD на човек на ден;
- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
- Застраховка „Отмяна на пътуване”;
- Разходи от личен характер.
Национален парк „Рантамбор“ е един от най- големите и най-известните национални паркове в Индия. В миналото популярен като едно от любимите места за лов на махараджата на Джайпур, днес паркът е дом на повече от 60 тигри и е основна туристическа дестинация за наблюдение на диви животни. Рантамбор е едно от малкото места в света, където тези редки хищници могат да се видят в естестената им среда. Времето, което ще прекарате в наблюдение на тигри, сред невероятна природа и безброй много други видове птици и животни, е безценно за всеки любител на дивата природа.

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Делхи, 1 нощувка в Джайпур, 2 нощувки в близост до национален парк „Рантамбор”, 1 нощувка в Агра, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма на български и посещение на Делхи, Джайпур, национален парк „Рантамбор”, Агра, Фатехпур Сикри, входни такси в посещаваните обекти. Настаняването е в хотели 4 звезди на база закуска и вечеря. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг). Вътрешните трансфери в Индия се извършват с минибус/автобус. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 22.11.2020 - 16:00 ч. – 18:25 ч. – полет СофияИстанбул. 20:50 ч. – полет за Делхи.

ВТОРИ ДЕН - 23.11.2020 - 05:15 ч. - пристигане в Делхи. Трансфер до хотела. Закуска. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век - Джамията Джама Масджид – един от архитектурните подаръци, оставени от Шах Джахан и една от най-големите джамии в Индия; Мемориала Радж Гат – място, където се съхраняват мощите на лидерите и борците за свобода в Индия; посещение на пазара Чандни Чоук (имате възможност да се повозите на рикша). Следобед- посещение на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт. Разглеждане на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава - Парламента; Индийската порта – 42 м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – висока 72.5 метра; Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 24.11.2020 - Закуска. Посещение на храма Лотус – построен през 1987 г. от последователи на бахайската вяра. Отпътуване за Джайпур (258 км). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечерта - посещение на храма „Бирла“ за наблюдение на церемонията Аарти, традиционна церемония за молитва в един от най-красивите храмове на Джайпур. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 25.11.2020 - Закуска. Посещение на Амбър Форт (възможност за предвижване до Амбър Форт на слонове – ако има налични за цялата група желаещи). Построен през 1592 г. от Раджа Ман Синг II, фортът е чудесен пример за великолепието на местната архитектура. Разглеждане на Джайпур – столица на щата Раджастан. Градът е известен като „розовия град”, заради боядисаните в розово градски стени, в чест на посещението на английския престолонаследник през 1878 г. Днес градските стени са почти непокътнати, въпреки че градът се е разраснал значително. Посещение на Градския дворец – построен през XVIII век и бивша собственост на управляващата фамилия на Джайпур. В наши дни в двореца се помещават няколко музея – на текстила, на оръжията, на миниатюрните рисунки и Обсерваторията (ЮНЕСКО) - построена от астронома крал Савай Джай Синг през 1728 г. Фото пауза на Хава Махал, известен като „Двореца на ветровете”, построен, за да може жените от харема да наблюдават фестивалите, преминаващи по улиците под него. Отпътуване за Рантамбор (165 км). Пристигане в района на национален парк „Рантамбор”. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 26.11.2020 - Закуска. Целодневно сафари в национален парк „Рантамбор“ - един от най-големите и известни национални паркове в Северна Индия. Простира се на близо 392 кв. км. и е дом на повече от 60 тигри. Паркът е едно от малкото места в света, където този рядък хищник може да се види в естестената му среда. Освен тигри може да се наблюдават и леопарди, антилопи, хиени, глигани, индийски елени, ленивци, както и многобройни птици и влечуги. Свободно време за обяд и почивка. Следобед - завръщане в парка за наблюдение на диви животни. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка в района на национален парк „Рантамбор”.

ШЕСТИ ДЕН - 27.11.2020 - Отпътуване за Агра (265 км). Град Агра е известен с мавзолея Тадж Махал, който го превръща в задължителна дестинация при посещение в Индия. Британците също оценяват стратегическата важност на Агра и векове наред тук е бил разположен голям гарнизон (на ръба на равнините на Панипат), където толкова често е преобръщана индийската история. По пътя - посещение на Фатехпур Сикри (ЮНЕСКО) – град, построен през XVI век от император Акбар, за да послужи за столица на неговата империя, изоставен само 14 години след построяването му. Пристигане в град Агра - разположен на свещената за индусите река Ямуна. Тази естествена природна защита осигурява стратегическата роля на града още от първите десетилетия на съществуването му – преди около 2 500 години, когато е бил част от будистката империя на Ашока. През XVI век градът бележи разцвет и е издигнат за столица на Моголската империя (обхващала земите на днешна Индия) по време на династията на Великите Моголи, управлявали от XVI до XVIII век. Разглеждане на Агра Форт – великолепна крепост, в която създателя на Тадж Махал – Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от сина си, посещение на мавзолеят Итимад-уд-Даула – наричан „малкия Тадж Махал”. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - 28.11.2020 - Закуска. Посещение на Тадж Махал – построен от Шах Джахан между 1631 г. и 1653 г., за да приюти тленните останки на неговата съпруга Мумтаз Махал и на градините Мехтаб Баг с площ от над 300 кв.м. с чудесна гледка към Тадж Махал. Отпътуване за Делхи. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 29.11.2020 - Трансфер до летището. 06:55 ч. – 11:30 ч. – полет ДелхиИстанбул. 14:45 ч. - 15:05 ч. – полет ИстанбулСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2019. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Дата:
22.11.2020 - 29.11.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ

ПРОМО ЦЕНИ*
Възрастен в двойна стая 2 099 лв.
Индивидуална стая 2 459 лв.
Трети възрастен в стая на допъл. легло 1 999 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 2-ма възр.1 949 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 1 възр.2 049 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ - цени, валидни при ранно записване до 30.04.2020.

ЦЕНИ след 30.04.2020.
Възрастен в двойна стая 2 199 лв.
Индивидуална стая 2 559 лв.
Трети възрастен в стая на допъл. легло 2 099 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 2-ма възр. 2 049 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 1 възр. 2 149 лв.

*В някои от хотелите е възможно настаняването на трети възрастен в стая да бъде на допълнително легло.

Допълнителни услуги:
Такса за издаване на индийска виза - 95 лв.


Хотели използвани по програмата (или подобни):
Делхи: Golden Tulip Suites 4*
Джайпур: Golden Tulip Essential 4*
Рантанбор: Shergarn 4*
Агра: Mansingh Palace 4*

Необходими документи: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден най – малко 6 месеца към дата на връщане от пътуването. Туроператорът съдейства за издаване на индийска туристическа виза (попълва се визов формуляр и се предоставя копие от валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 5см/5см); приблизителен срок за издаване - 10 дни.

Местна валута – Индийска рупия.

Продължителност на полетите:
СофияИстанбул - Делхи - около 9 ч. и 45 мин.
Делхи - Истанбул - София - около 11 ч. и 40 мин.

Здравни изисквания: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).
Индия - 13.03.2021; 21.11.2021г.
от 3370 лв.
Индия - 13.03.2021; 21.11.2021г.
7 нощувки
Самолет
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия