Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

ИНДИЯ – светлини и сенки в земята на милионите богове

Номер на оферта

/

229633

Дати & цени

03 март 2023 г. - Цена от 4490 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж;
• Самолетни билети Делхи – Варанаси – Каджурахо и Удайпур – Делхи с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж;
• 12 нощувки в посочените хотели 4*и 5* или подобни от същата категория;
• 12 закуски и 12 вечери;
• Всички трансфери и турове с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Билет за влак от Джанси до Агра в климатизиран вагон на Шатабди Експрес;
• Лицензирани местни екскурзоводи с английски език във всеки град;
• Професионален водач с дългогодишен опит в Индия;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности и всички държавни такси, валидни към момента на изготвяне на офертата;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица до 66 г. с основен лимит за медицински разноски в чужбина от 100 000 лв.

Цената не включва

• Туристическа електронна виза за Индия: 43 USD на човек.
• Боливудско Шоу в Делхи: 45 USD на човек, при минимум 10 записани.
• Шоу Mohabbat-е-Taj в Агра: 30 USD на човек, при минимум 10 записани.
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 4-5 щ.д. на турист на ден);
• Напитки по време на хранене и лични разходи;
Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ALLIANZ TRAVEL: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване.
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица над 66 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• PCR и антигенни тестове (при необходимост).

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Гарантирано най-добрият сезон за посещение на Северна Индия с преобладаващо сухо и ясно време;
• Включено посещение на Варанаси, Пушкар, храмовете на Каджурахо, „Розовия град“ Джайпур, „Белия град“ Удайпур и „Синия град“ Джодпур;
• Посещение на най-впечатляващия модерен храмов комплекс на Индия – Акшардам, включен в Рекордите на Гинес за най-голям хиндуистки храм в света;
• Водач от България с многогодишен опит в Азия, познаващ в детайли културата и особеностите на региона;

14 дни/ 12 нощувки
Дата: 03.03 - 16.03.2023

Цена на човек в двойна стая: 4 490 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /03.03.2023, петък/ СофияИстанбулДелхи
Излитане от летище София в 16:00 ч. за Истанбул. Кацане в 18:25 ч. Продължение за Делхи в 20:50 ч.

Ден 2 /04.03.2023, събота/ Делхи
Пристигане в Делхи в 05:15 ч. местно време. Посрещане и трансфер до хотел WelcomHotel Dwarka 5*. Настаняване и свободно време за почивка и закуска.
Полудневна обиколка на Делхи, включваща Гробницата на Хумаюн, наричана често „Малкия Тадж Махал“, впечатляващ паметник на индо-персийския архитектурен стил.Обиколката завършва с разглеждане на комплекса на Кутуб Минар – най-високата каменна кула в Индия, издигната през 1199 г. от Кутуб-уд-дин Айбак.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 3 /05.03.2023, неделя/ ДелхиВаранаси
Закуска в хотела и сутрешен полет до Варанаси. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер и посещение на Сарнат и Археологическия музей към него. Сарнат е едно от четирите най-важни будистки поклоннически места в Индия, нарича се още Мригадава или “Парк на елените”.
Настаняване в хотел The Amayaа 4*. Вечерта рикша тур до гатовете на река Ганг и наблюдение на вечерната молитвена церемония Аарти от лодка в реката. Аарти е огнена церемония, символизираща петте елемента: етер, вятър, огън, вода и земя.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 4 /06.03.2023, понеделник/ Варанаси - Каджурахо
Ранно ставане и посрещане на изгрева над свещената река Ганг. Разходка с лодка по реката и наблюдаване на къпещите се богомолци. За хиндуистите къпането в свещените води на Ганг означава пречистване от греховете. От лодката се открива панорамна гледка към двата бряга на Варанаси с многобройните гатове, храмове и свещени клади.
Връщане в хотела за закуска. Трансфер до летището и полет за Каджурахо. Посрещане, трансфер и разглеждане на известните храмове в района на Каджурахо, включени в листата на ЮНЕСКО.
Настаняване в хотел Syna Heritage 5*. Вечеря и нощувка.

Ден 5 /07.03.2023, вторник/ Каджурахо - Орча - Джанси - Агра
Закуска. Отпътуване за Орча, където ще разгледате впечатляващия средновековен Дворцов комплекс от 17 век. Дворецът се състои от три сгради, най-представителен от които е Джехангир Махал.
Пристигане в Агра, посрещане на ж.п. гарата и трансфер до хотел Clarks Shiraz 5*. Настаняване, вечеря и нощувка.

Ден 6 /08.03.2023, сряда/ Агра
Закуска. Целодневна обиколка на града с посещение на едно от чудесата на света Тадж Махал – „Мечтата от мрамор“, разположен на брега на свещената река Ямуна и построен през 17 век в памет на любимата съпруга на моголския император Шах Джахан – персийката Арджуманд Бегум, наричана Мумтаз Махал или „Красавицата на двореца“.
Разглеждане на доминиращия над града Агра Форт. Във форта ще видите и Мусаман Бурдж – осмоъгълната кула, построена специално за Мумтаз Махал, чиито красиви мраморни решетки били предназначени да скриват лицата на придворните дами докато се любували на панорамата към реката.
Посещение на местна фабрика за пиетра дура, където ще се запознаете с древното изкуството за обработка на камъни и полагането им в мрамор.
Вечерта по желание посещение на шоуто Mohabbat-е-Taj в театър Калакрити, по време на което ще се потопите във вечната приказка за любовта… Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 7 /09.03.2023, четвъртък/ Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур
Закуска в хотела и отпътуване за „Розовия град“ Джайпур. По пътя посещение на древния град Фатехпур Сикри, построен от Акбар – един от най-талантливите и успешни моголски владетели.
Този ден Ви очаква посещение на едно „скрито съкровище“ от нашата програма – стъпаловидния кладенец Чанд Баури, построен от крал Чанда преди повече от 1000 г. край селището Абханери. Той е един от най-големите и най-красивите в света. Настаняване в хотел KK Royal 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 8 /10.03.2023, петък/ Джайпур
След закуска целодневна обиколка на Джайпур. Денят започва с изкачване на гърба на слон до крепостта Амер Форт. В случай, че ездата на слонове този ден е отменена от градските власти, изкачването става с джипове. На връщане към Джайпур фото стоп при Двореца на езерото Джал Махал и спирка пред фасадата на Двореца на ветровете Хава Махал.
Посещение на Градския дворец на Махараджата, превъзходен образец на раджпутската архитектура, разположен в центъра на Стария град.
Следва разглеждане на Джантар Мантар, астрономическата обсерватория на Джай Сингх, който бил голям любител на науките. Тя е една от петте обсерватории, които той построил в Северна Индия.
Възможност за посещение на местна текстилна работилница за ръчно изработени килими и щамповане на изделия от памук и на бижутериен център, където ще научите повече за скъпоценните камъни, добивани в Раджастан.
Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 9 /11.03.2023, събота/ Джодпур
Закуска и отпътуване за Джодпур.По пътя се разглежда Пушкар, откъдето започват пясъчните дюни на пустинята Тар, в същото време в неговото сърце лежи eдно от най-свещените езера на Индия. Около бреговете му са изградени 52 молитвени площадки и многобройни храмове.
Продължение към Джодпур. Настаняване в хотел Park Plaza 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 10 /12.03.2023, неделя/ Джодпур
Закуска.Целодневна обиколка на Джодпур, запазил своя автентичен средновековен облик, включваща синия град Навчокия, мраморния мавзолей Джасвант Тада, Часовниковата кула и пазарите на Стария град. Обиколката продължава с Форта Мехрангар, за който Ръдиърд Киплинг казва, че е построен от титани и оцветен от изгряващото слънце. Грандиозната постройка се извисява на висока отвесна скала, видима от всички части на града. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 11 /13.03.2023, понеделник/ Джодпур – Ранакпур – Удайпур
След закуска отпътуване за Удайпур със стоп при забележителностите на Ранакпур. Той ще ни разкаже историята на едно от петте най-святи за джайнистите места – красивият храм Чаумукха. Пристигане в Удайпур и разходка с лодка по езерото Пичола, по време на която ще се насладите на впечатляващите гледки към гатовете за молитва, ритуалното къпане край бреговете на езерото, белокаменния Езерен Дворец и Градския Дворец.
Настаняване в хотел Justa Rajputana 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 12 /14.03.2023, вторник/ Удайпур - Делхи
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Удайпур: Градския Дворец и Музея към него – най-големият и най-величествен Дворец в цяла Индия, използван като зимна резиденция на Махараджата на Удайпур. Разглежда се още имението Багоре Ки Хавели, отличаващо се с прекрасните си орнаменти и пъстри витражи. Днес тук се помещава Музей, посветен на културата Мевар, където може да видите кралски кутии за бижута, игри на зарове, кутии за хляб, ветрила, медни съдове и много други предмети, свързани с живота на богатите от онова време. Трансфер до летище и полет до Делхи. Посрещане и настаняване в хотел WelcomHotel Dwarka 5*. Вечеря и нощувка.

Ден 13 /15.03.2023, сряда/ Делхи
Закуска. Целодневна екскурзия на Делхи, включваща най-впечатляващия модерен храмов комплекс на Индия – Акшардам, Той държи Рекорда на Гинес за най-голям храм в света, посветен на хиндуистката религия и ценности.
Следва фото стоп при Червения Форт, построен от червен пясъчник на брега на р. Ямуна през 1638 г. от Шах Джахан.
Джама Масджит е една от най-големите джамии в Азия, построена през 1656 г. от 5000 майстори зидари, известна като последното екстравагантно творение на Моголския император Шах Джахан. Тя е наричана още Масджит-И-Джаханума, което означава „Джамията, от която се вижда целия свят“ (влизането в джамията е възможно с изключение на часовете за молитва и само със събути обувки).
Обиколката продължава с Новия Делхи и Вратата на Индия, сградата на Парламента, Президентството.
Вечерта по желание посещение на Боливудско шоу Kingdom of Dreams. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 14 /16.03.2023, четвъртък/ ДелхиИстанбулСофия
Ранно ставане и полет в 06:55 ч. за Истанбул. Кацане в 11:30 ч. Продължение за София в 14:55 ч. Кацане в България в 15:10 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  3 Март 2022 - Индия |  3 Март 2022 - Делхи

Избрани оферти