Начало / Екскурзии / Екскурзии - Акаба

ЙОРДАНИЯ - ОБИКОЛЕН ТУР - ЧАРТЪР

Номер на оферта

/

235489

Дати & цени

17 октомври 2021 - 23 октомври 2021 г. - Цена от 1785 лв.
21 ноември 2021 - 27 ноември 2021 г. - Цена от 1785 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С ВКЛ. ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ ДО 7 КГ И 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
ТРАНСФЕРИ ПО ПРОГРАМАТА;
6 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В ХОТЕЛИ 4 ЗВЕЗДИ;
1 ОБЯД В ПЕТРА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЙОРДАНСКА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА.

Цената не включва

СПЕЦИАЛНО УПОМЕНАТИТЕ УСЛУГИ С ДОПЛАЩАНЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР (8 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН);
САФАРИ С ДЖИПОВЕ ВЪВ ВАДИ РУМ (С ДОПЛАЩАНЕ);
PCR И/ИЛИ ДРУГИ ТЕСТОВЕ, В СЛУЧАЙ ЧЕ СА НЕОБХОДИМИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в бедуинско селище във Вади Рум, 1 нощувка в Петра, 2 нощувки в Аман, 1 нощувка на Мъртво море, 1 нощувка в Акаба, закуски и вечери в хотелите, 1 обяд в Петра, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Петра, Малката Петра, крепостта Монреал, крепостта Керак, античния град Джераш, крепостта Аджлун, Бетания, Мъртво море, Мадаба, планината Небо, Вади Рум, панорамна обиколка на Аман. Настаняването е в хотели на база полупансион в хотели четири звезди. Лети се с чартърен полет на авиокомпания „Юръпиън Еър Чартър“ (с включени летищни такси, 1 бр.салонен багаж до 7 кг и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг). Вътрешните трансфери в Йордания се извършват с автобус.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 07.15 ч. – 10.00 ч. - полет София - Акаба. Отпътуване за Вади Рум (70 км) - уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина.
Настаняване в бедуинско селище в местността Вади Рум. Възможност за двучасово сафари с джипове (с доплащане 25 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 6 участника). Цената включва сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Типична вечеря с ориенталска програма. Нощувка в бедуинско село.

ВТОРИ ДЕН – Ще се събудите във Вади Рум и ще видите изгрева над пустинята! Закуска в бедуинското селище. Използвайте последните минути във Вади Рум, за да се насладите на това изумително място, където времето е спряло. Отпътуване за Петра (110 км). Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още розовият град, защото градът е издълбан в меките скали от червен варовик, се намира в тясна скална долина, като сградите са издълбани в самите скали. Петра е осмото чудо на света, това е най-известната забележителност на Близкия Изток. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Посещение на Съкровищницата Ал Барид или Малката Петра – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автентична, отколкото в Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за замъка Монтреал или Шобак (31 км), както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Продължаване към най-голямата крепост на кръстоносците – Керак. Посещение на замъка Керак (151 км) – строен през първата половина на XII век от рицарите тамплиери, за да пази земите отвъд р. Йордан, в края на XII век превзет от Саладин. Крепостта е прекрасен пример за архитектурата на кръстоносците, смесваща европейския, арабския и византийския стил. Тук ще се пренесете във филма „Небесното царство“ и ще преживеете срещата на две армии – армията на Саладин и тази на кръстоносците. Отпътуване за Аман (130 км). Пристигане в града. Панорамна обиколка на Аман. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Аман.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Джераш (52 км), древният град Гераса, който днес представлява втората най-посещавана забележителност на Йордания след Петра. Джераш се счита за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток. Скрит в пясъците в продължение на векове, градът е разкрит и отворен за посещение през 70-те години на миналия век. Построен е изцяло от оранжеворозов гранит. В Джераш се влиза през монументалната Южна Порта. След като минете през нея, ще се озовете в прекрасен римски град. Ще се разходите между колоните, по площадите, из римския театър и край термите и византийските църкви с прекрасни мозайки. Продължаваме към замъка Аджлун или Калат ел Рабад (19 км), както е местното му наименование. Посещение на руините на крепостта, строена през XII век от един генерал от армията на Саладин върху основите на по-ранен манастир и предлага впечатляваща гледка към долината на р. Йордан. Завръщане в Аман (68 км). Вечеря. Нощувка в Аман.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Бетания (60 км) - мястото на кръщението на Иисус Христос. От йорданската страна могат да се видят останки от раннохристиянски базилики и баптистерии за масови кръщения от IV век. Възможност за къпане в р. Йордан. Продължаване към Мъртво море (25 км). Посещение на Музея на Мъртво море. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж на Мъртво море Вечеря. Нощувка на Мъртво море.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за планината Небо (29 км) – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Продължаване към Мадаба (10 км). Наричано още „градът на мозайките“, това византийско епископство приютява 14 църкви с огромна художествена стойност. Посещение на православната църква „Св. Георги“ с мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Отпътуване за Акаба (315 км). Пристигане. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Акаба.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Акаба. Стаите се освобождават до 12.00 часа. Трансфер до летището. 19:00 ч. - 22:15 ч. – полет АкабаСофия.

Допълнителна информация

Намаления за деца до 11г. в стая с 1 възрастен и в стая с 2 възрастни.

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Акаба |  Екскурзии - Йордания |  Екскурзии - Акаба |  Есен 2021 - Йордания |  Есен 2021 - Акаба

Избрани оферти