Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

ИСЛАНДИЯ - Най-доброто! 8 дни/7нощувки

Номер на оферта

/

229692

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНИ НА ЧОВЕК ДВОЙНА СТАЯ В ЕВРО

4 човека в кола тип Skoda Octavia Station Wagon AUTO 4WD или подобна

Comfort Hotels - € 1274
Economy Hotels - € 1115
Budget Hotels - € 980

7 човека в кола тип Volkswagen Sharan 7 местен или подобна

Comfort Hotels - € 1253
Economy Hotels - € 1092
Budget Hotels - € 952

Всички цени подлежат на препотвърждение. Възможни са промени в последователността на градовете в зависимост от връзките на полетите. По желание може да се добавят нощувки.

Цените включват:
- Кола под наем в продължение на 7 дни със CDW, неограничен пробег, ДДС, GPS система, защита от кражба, както и двама шофьори;
- Взимане и оставяне на кола на летище Кефлавик;
- Настаняване за 7 нощувки с включена закуска;
- Пътеводител за Исландия;
- Пътеводител за Исландия - електронен вариант;
- Подробна пътна карта (1:500 000);
- Онлайн телефон за спешни ситуации;
- Такси и данъци;

Цената на пакета се базира на 7 дни наем за кола и зависи от часа, в който сте взели колата при пристигане. Ако полетът Ви пристига рано на първия ден и излита късно на осмия ден, е необходимо да заплатите допълнително за още един ден, освен ако не решите да върнете колата в Рейкявик на 7-мия ден и да ползвате трансфер на FLYBUS до летището.
Хотелите ще бъдат избрани в зависимост от свободните места в момента на резервация.

КАТЕГОРИИ ХОТЕЛИ
Comfort Hotels:
По време на пътуването е предвидено настаняването да бъде в хотели предлагащи по-високо ниво на обслужване и къщи за гости, които предлагат самостоятелен санитарен възел и всички удобства в стаята. Последната нощувка в Рейкявик е в хотел 4*.

Economy Hotels:
По време на пътуването е предвидено настаняването да бъде в стандартни хотели и къщи за гости и ферми, които предлагат самостоятелен санитарен възел. Последната нощувка в Рейкявик е в хотел 3*.

Budget Hotels:
Повреме на пътуването е предвидено настаняването да бъде вхотели 2* и къщи за гости и ферми, които не предлагат самостоятелен санитарен възел и баня.

Местата са ограничени. Всички цени подлежат на препотвърждение в момента на резервация според наличните места.

Цената не включва

- Самолетен билет София – Рейкявик - София
- Допълните екскурзии и атракции;
- Услуги неупоменати в програмата;
- Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

Подходящ сезон: 01 април – 31 октомври

*****************************************************
ПРОГРАМА
*****************************************************

Ден 1 СофияРейкявик – Хверагерди

Полет от София до Рейкявик. Пристигане на международното летище Кефлавик, където Ви очаква кола под наем, с която ще поемете на пътешествие из Исландия. Препоръчваме Ви да тръгнете по южното крайбрежие на полуостров Рейкянес в посока към очарователното село Хверагерди, където ще отседнете за първата си нощувка. То е едно от малкото места в света разположени директно на върха на геотермална зона и, поради големия брой отопляеми цветни оранжерии, често е наричано селото на Цветята.

Непременно трябва да посетите и местността „Синята лагуна“, където ще имате възможност да се отпуснете в горещите изворни води. „Синята лагуна“ е уникално геотермично образувание, естествен комплекс от геотермални басейни на обща площ от 5000 кв.м. Разположен е само на 40 км от столицата Рейкявик и на 25 км. от Кефлавик. Дължи името си на уникалния цвят на водата там, която е смесица от морска и сладка вода – 2/3 морска и 1/3 сладка – изключително рядко срещана комбинация. Дъното и стените на лагуната са покрити с 60 хил. парчета лава, което я прави да прилича на естествено творение на природата. Водата на „Синята лагуна“ е известна по целия свят с лековитите си съставки: минерални соли (с успокояващ ефект), синьо-зелени водорасли (за подхранване и омекотяване на кожата) и бяла глина (с почистващ и ексфолиращ ефект). Нощувка в хотел в Хверагерди.
Приблизителен пробег за деня: 100 км.

По желание (срещу доплащане):
• Standard Lava Tunnel Tour (from Basecamp) - € 51

Ден 2 Златния кръг - Тингвелир –Гулфос – Гейсир - Закуска

Днешната обиколка започва с посещение на най-интересното в исторически и географски план място в Исландия - националния парк Тингвелир /ЮНЕСКО/. Тук можете да видите линията на разцепление, разделила американския от европейския континент. След това поемате курс към грандиозния водопад Гулфос и Гейзера Строкур, който изригва през няколко минути, абсолютно неравномерно.
Ако продължите да карате по южното крайбрежие, ще станете свидетели на прекрасна гледка, която се открива към водопадите Селяландфос и Скогафос и черните пясъци на Вик бийч. Нощувка в хотел във Вик.

Приблизителен пробег за деня: 310 км

По желание (срещу допълнително заплащане):
• круиз с кораб до Вестманските острови.

Ден 3 Национален парк Скафтафетл - Закуска

На следващия ден, продължавайки пътя си към село Киркюбаярклаустур навлизате в най-големия природен парк в цяла Европа - Ватнайокул, в който се намира втория по площ ледник на континента. Тази природна местност е огромна - покрива почти 12% от територията на Исландия. В парка се намира и най-голямото ледниково езеро в страната – Йокулсарлон. Това е източната част на Исландия, която е по-слабо заселена от западната, но за сметка на това много по-наситена с природни богатства. Ледниковото езеро Йокулсарлон е една от най-внушителните гледки, които могат да се видят в Исландия, а всъщност и никъде другаде по света. Ледниковото езеро е разположено на около 60 км източно от Националния парк Скафтафетл и почти на 400 км от Рейкявик. Лагуната стои в основата на най-гигантския европейски ледник Ватнайокул. От май до септември посетителите имат възможност да предприемат пътуване с кораб между айсбергите на Йокулсарлон и да се докоснат от близо до естествените ледени скулптури, облени в живописни сини зелени цветове. Разходката с корабчето трае около 40 минути.
Последна спирка за днешния ден е най-източната точка от Вашето пътуване - град Хофн, столицата на омарите в Северна Европа. Нощувка в Хофн.

Приблизителен пробег за деня: 270км

По желание (срещу допълнително заплащане):
• круиз с кораб из Ледниковаталагуна;
• изкачване ледник в парка Скафтафетл;

Ден 4 Хофн - Дюпивогур - Рейдарфьордур – Егилстадир - Закуска

Пътуването продължава по назъбените брегове на Източните фиорди между високо извисяващите се планини и многобройните рибарски селища. В едно от тези селца – Дюпивогурще, имате възможност да се повозите с лодка до остров Папей – домът на хиляди тъпоклюни кайри, които гнездят на острова през летните месеци. Интересно е да се види и една от най-богатите колекции в света от камъни и минерали, която се намира в музея Петра, град Стодварфьордур. Нощувка в източна Исландия.

Приблизителен пробег за деня: 300 км
По желание (срещу допълнително заплащане):
• Сафари с елени;

Ден 5 Егилстадир - Дефитос - Хусавик- Миватн - Закуска

Поемайки по северните брегове днес ще имате възможност да се насладите на още от природните чудеса на Исландия. Най–внушителния водопад в Европа - Детифос („Разяреният водопад") се намира в националния парк Йокулсарглюфур. През лятото топенето на ледовете засилва още повече силата на водата и шума е страхотен. Широчината на водопада Детифос е около 100 метра, височина - 45 метра, което е с 9 метра по-малко от Ниагарския водопад. На секунда се изливат 500 м3 водна маса. Детифос се намира в каньона Йокулсарглювур, като там има още 3 по-малки водопада, привличащи туристите с скрасотата си.
Величественият каньон Асбирги е един от малкото в света геоложки феномени от този вид. Вертикални скални стени имат формата на подкова, размерът на която се изчислява в километри. Първите заселници в Исландия вярвали, че Асбирги е гигантски отпечатък от копитото на крилатия Слейпнир – конят на бог Один, който имал осем крака и можел да тича по земята, небето и морето. Дължината на каньона е 3.5 km, а ширината - 1 км. От вътрешността канарите изглеждат впечатляващи: скалите с височина 100 м са покрити с лишеи, през лятото служат за дом на много птици (предимно кайри), които гнездят тук. Кулминацията на цялото великолепие, от което е съставен Асбирги, е Ботнстьорн - огромна скална стена, която от външнатаси страна навлиза в малко, бистро езерце с плаващи по повърхността лилии. Пътешествието Ви продължава нататък през полуостров Тьорнес и сгушеното рибарско селище Хусавик. Нощувкав Хусавик.

Приблизителен пробег за деня: 310 км

По желание (срещу допълнително заплащане):
• наблюдение на китове с кораб в Хусавик/Husavik/;

Ден 6 Миватн - Акюрейри - Закуска

Исландия е земя и на красиви езера. Миватн е езерна област в северната част на Исландия, недалеч от вулкана Крафла. Името му може да се преведе като “езерото на комарите” и идва от факта, че през лятото районът се изпълва с множество насекоми. Езерото изобилства с хранителни и минерални елементи и затова е ареал на големи колонии патици, някои от които не се срещат никъде другаде. Районът е едно от най-популярните места в Исландия. Макар водите му да са сравнително плитки, из езерото са разпръснати повече от 50 малки острова, които служат за жилище на няколко вида птици. Миватн се смята за най-сухата местност в Исландия, в която ледовете заемат около 10% от цялата й територия. Обкръжено е от лавови полета с причудлива форма - едно от тях се нарича Димуборгир, познато още като Черния Град или Дверите на Ада. В близост до езерото се намират град Акурейри и водопадът Гулфос, известен още като Златният водопад. Годафос е водопадът, където някога са били изхвърлени всички символи на езичеството, за да може Исландия да стане християнска страна. Затова и неговото име е водопад на Боговете. Нощувка в Акюрейри.

Приблизителен пробег за деня: 130км

По желание (срещу допълнително заплащане):
• посещение на музея на птиците на езерото Миватн;

Ден 7 Западната част на острова - Закуска

Днес Ви предстои пътуване из един от най-романтичните райони на Исландия – Скагафьордур, съчетание от хълмисти местности със стари ферми и необятна морска шир. Този регион е известен преди всичко със своите красиви коне. Имате възможност да посетите фермата музей в Глаумбаер построена в края на 19 век. Продължавате към залива Хунафлои, където ще видите една скала с необикновена форма. В очертанията й може да различите огромно същество, подобно на динозавър, което пие вода от Гренландско море. След това се отправяте през планинското плато Холтавордухейди към живописния регион Боргарфьордур, славещ се с характерните за Исландия селскостопански обработваеми земи.
Алтернативен вариант на този маршрут е пътешествието из безлюдни местности по планинските пътища на област Кьолур в центъра на острова в посока към геотермалния извор в Хвераветлир. Нощувка в Рейкявик.

Приблизителен пробег за деня: 490 км

По желание (срещу допълнително заплащане):
• рафтинг по река в Скагафьордур ;
• конна езда в Скагафьордур ;
• наблюдение за тюлени в Хвамстанги.

Ден 8 РейкявикСофия - Закуска

Трансфер до международното летище в Кефлавик.*

**********************************************************************************************************

Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане

**********************************************************************************************************

Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

**********************************************************************************************************

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Индивидуално пътуване - Исландия |  Индивидуално пътуване - Рейкявик

Избрани оферти