Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Истанбул - 3 нощувки - автобус от Варна и Бургас

Номер на оферта

/

235309

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
3 НОЩУВКИ С 3 ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3*;
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ С ЕКСКУРЗОВОД;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРКА ЕМИРГАН;

Цената не включва

ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
ВСИЧКИ СПЕЦИАЛНО УПОМЕНАТИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ;
БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в Истанбул и разглеждане с екскурзовод забележителностите на града. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 249 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 05.00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). 07.00 ч. - спирка в Бургас – бензиностанция OMV до хотел Мираж (срещу Мак Драйв) за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Следобед – пристигане в Истанбул. Факултативна екскурзия с кораб по Босфора с местен екскурзовод на български език (с доплащане от 38 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място; провежда се при минимум 25 записани туристи). Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език – среща на два континента: мостовете над Златния Рог, новата европейска част, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, хълма Чамлъджа, спирка при небостъргача Сапфир – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където от височина 236 м можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис (входна такса за терасата – около 50 турски лири). Свободно време за разходка на пл. „Султанахмед”, Синята джамия (отвън), „Света София” (отвън) и пл. „Хиподрума”. *Факултативна екскурзия с посещение на „Св. София” и двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 100 турски лири, както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се плащат на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. При посещение на „Св.София” е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони*. Свободно време. Нощувка.
*При екскурзията с дата на тръгване 08.04.2021 вместо „Св. София” и двореца Топкапъ се посещава паркът „Емирган" – един от най-красивите паркове в Истанбул, където през пролетта цъфтят безброй прекрасни лалета.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време или факултативна екскурзия с посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод на български език (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 90 турски лири се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника). Възможност за вечеря в ресторант Гар Газино с фолклорна програма (с доплащане на място около 30 евро на човек). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Възможност за посещение на парка Миниатюрк, в който можете да разгледате 108 известни туристически места в цяла Турция в умален мащаб 1:25 (входна такса около 20 турски лири). Следобед – отпътуване по маршрут Истанбул – Лозенград – БургасВарна. Кратка спирка в Лозенград с възможност за покупки. Късно вечерта – пристигане в Бургас и Варна.
*При екскурзията с дата на тръгване 08.04.2021 вместо парка Миниатюрк се предлага посещение на „Св. София” с екскурзовод на български (с доплащане 18 лв. при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата). При посещението е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете не могат да влизат по къси панталони.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2-ма възр. - 229 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възр. - 235 лв.

При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Оферти от Варна - Турция |  Оферти от Варна - Истанбул

Избрани оферти