Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

ИТАЛИЯ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ - ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА, ШУМЕН, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПЛЕВЕН

Номер на оферта

/

231900

Дати & цени

Цената включва

- ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
- СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
- РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ВАТИКАНА;
- ПРОГРАМА БАРОКОВ РИМ;
- ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
- ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

- ПОСЕЩЕНИЕ НА ВАТИКАНСКИ МУЗЕИ;
- ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
- МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
- ГРАДСКА ТАКСА;
- СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (2-3 EUR НА ЧОВЕК).

Програма на пътуването

Екскурзията е eдинадесетдневна и включва: 1 нощувка в Загреб, 1 нощувка в областта на Венеция - Лидо ди Йезоло или Тревизо, 1 нощувка в Монтекатини Терме, 2 нощувки в района на Рим (периферен хотел), 2 нощувки в областта на Неапол, 1 нощувка на Олимпийската ривиера (Катерини), 1 нощувка/нощ на ферибот (в цената е включено настаняване на дек, ако желаете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти, предлагаме доплащане) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Флоренция, Пиза, Сиена, Рим, Неапол, двореца Казерта, Помпей и манастирите Метеора. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ПЪРВИ ДЕН – 21.00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). 22.30 ч. - спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН – 00.30 ч. - спирка във Велико Търново (пред автогара „Юг“); 02.30 ч. - спирка Плевен (пред хотел “Балкан”) за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Вечерта пристигане в хотел в Загреб или околности. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Венеция. Пристигане около 14.00 ч на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче до Венеция (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията). Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: пл. “Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Завръщане на Пунта Сабиони. Настаняване в хотел в района на Лидо ди Йезоло/Тревизо. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Флоренция. Около обяд – пристигане. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Мария Новела” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. Важно: при разглеждането на Флоренция, автобусът оставя групата на специално учреден паркинг, от който придвижването до центъра на града става с трамвай, билетът за който не е включен в пакетната цена на екскурзията и струва около 3 евро в двете посоки. Вечерта - настаняване в хотел в Монтекатини Терме. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Пиза. Разглеждане на Пиза – двора на чудесата с Катедралата, баптистерия и наклонената кула. Отпътуване за Сиена. Разглеждане на историческия център на Сиена - Палацо Публико, Катедралата и „Пиаца дел Кампо”, където два пъти в годината се провежда прочутият турнир с конни надбягвания “Палио”. Отпътуване за Рим. Настаняване вечерта в хотел в Рим (периферен). Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Екскурзоводска програма Бароков Рим: пл. “Испания”, фонтана Треви, Пантеона и пл. “Навона”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Свети Петър” (всички туристи са задължени да ползват слушалки – цена около 2 евро на човек – заплащат се на място). Ползва се метро. (билетите се заплащат от туристите на място). Следобед: свободно време; възможност за посещение на Ватиканските музеи (с доплащане на място при група от минимум 25 човека – около 30 евро на човек, което включва такса за вход и екскурзоводска беседа на български). Завръщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма Класически Рим: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Ползва се метро. (билетите се заплащат от туристите на място). Свободно време. 16.00 ч. – отпътуване за Неапол. Вечерта – пристигане в Неапол. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Неапол. Разглеждане на Помпей. Следобед - посещение на двореца Казерта – резиденция на неаполитанските крале. Това е най-големият дворец, строен в Европа през XVIII век, впечатляващ образец на Късния барок. Настаняване в хотел в околностите на Неапол. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Свободно време. Отпътуване за Бари/ Бриндизи. Качване на ферибота за Игуменица. Нощен преход на ферибота.

ДЕСЕТИ ДЕН – Сутринта пристигане в Игуменица и отпътуване за Каламбака. Разглеждане на два от шестте действащи манастира в местността Метеора. Свободно време за обяд. Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по 3 евро за всеки манастир. Продължаване към Олимпийската ривиера (Катерини). Настаняване в хотел. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Варна по маршрут Олимпийска ривиераСолунБлагоевградСофияПлевен - Варна. Късно вечерта - пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Рим

Избрани оферти