Оферта номер: 231479

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ЕСЕН 2020

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тел Авив и Екскурзии в Израел.

Дати и цена
Цената включва
- Самолетен билет с „България Ер” (с включени летищни такси, 1 чекиран багаж до 23 кг, 1 ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см).
- 7 нощувки със закуски и вечери;
- Посещение на кибуц;
- Сафари с джипове във Вади Рум;
- Трансфери летище – хотел - летище;
- Транспорт с автобус по описаната програма;
- Водач-придружител;
- Екскурзоводско обслужване на български език;
- Йорданска туристическа виза;
- Изходна такса от Йордания;
- Слушалки за целия престой;
- Сертификат за хаджийство;
Цената не включва
- Посещение на крепостта Масада – 45 лв. на човек
- Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 8 USD на турист ден (заплащат се на място);
- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
- Застраховка „Отмяна на пътуване”;
- Разходи от личен характер.
Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки във Витлеем, 1 нощувка в Акаба, 1 нощувка в околности на Петра, 1 нощувка в Аман, 1 нощувка в Назарет и 1 нощувка в Нетания, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма на български и посещение на Витлеем, Йерусалим, Мъртво море, кибуц, Вади Рум, Петра, замъка Монреал, Мадаба, планината Небо, Аман, Джераш, планината на блажените, Кана Галилейска, Табха, Капернаум, Назарет, Хайфа, Кесарея, Тел Авив, входни такси за посещаваните обекти, сафари с джипове във Вади Рум. Настаняването е в хотели три звезди на база закуска и вечеря. Лети се с авиокомпания „България Ер“ (с включени летищни такси, 1 чекиран багаж до 23 кг, 1 ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см). Вътрешните трансфери в Израел и Йордания се извършват с автобус.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 18:00 ч. – 20:30 ч. – полет СофияТел Авив. Трансфер до хотела във Витлеем. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Посещение на църквата „Рождество Христово“, построена през IV век от император Константин Велики на мястото, на което се е родил Исус Христос Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Йерусалим – Елеонският хълм или Маслиновата планина - важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, християнството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; Гетсиманската градина, едно от култовите места, свързани със Страстите Христови – посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гробът на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица; разходка из стария Йерусалим – Стената на плача, „Виа Долороса“, посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб и Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос. Посещение на хълма Сион - църквата „Успение Богородично“, построена на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението; гроба на цар Давид и Сионската горница – стаята, в която се счита, че се е състояла Тайната вечеря; Фото пауза при сградата на Кнесета (парламента) и статуята на менора (седемстволния свещник). Получавате сертификат за хаджийство, издаден от Министерството по туризма. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка на земната суша. Свободно време и възможност за къпане. Посещение на кибуц. Отпътуване за крепостта Масада. Възможност за посещение на последната еврейска крепост, завладяна от римляните (с доплащане 45 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва таксата за вход в крепостта и лифта; посещението се организира при минимум 20 участника). Крепостта е разположена на възвишение и предлага прекрасна гледка към Мъртво море. Отпътуване за Акаба, Йордания. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Акаба.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Вади Рум - уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов оттенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите 7 чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Настаняване в хотел в района на Петра. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за прочутия замък на кръстоносците Монреал - на арабски Шобак, който е построен в началото на XII в., преминавайки покрай каньона Ал Мухеб. Отпътуване за Мадаба и посещение на православната църква „Св. Георги“, прочута със запазената на пода й пъстроцветна мозайка от VI век, представляваща географска карта на региона. Посещение на планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Отпътуване за Аман - столицата на кралство Йордания. Разглеждане на Аман - цитаделата, джамията Абу Дервиш. Разходка по улица Рейнбоу – живописно място с много кафенета и ресторанти. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Аман.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Джераш – посещение на един от най-добре запазените римски градове в света. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, хиподрума, форума, театъра, храма на Зевс, нимфеума. Отпътуване за Капернаум, Израел. Посещение на Капернаум – древната синагога, в която е проповядвал Исус Христос и къщата на Св. Петър. Панорамна гледка към Голанските възвишения. Посещение на Табха, място, разположено на северозападния бряг на Галилейското езеро, където, според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със седем хляба и няколко риби да нахрани над 3000 човека). Посещение на Планината на блаженствата, откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Посещение на Кана Галилейска - легендарното селище, където, по времето на една бедняшка сватба, Исус, по молба на Св. Богородица, превръща водата във вино, за да избави домакините от неловката ситуация да нямат с какво да черпят гостите си. Отпътуване за Назарет. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Посещение на Назарет – мястото, на което Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на църквата „Благовещение“ и на църквата „Св. Йосиф“, построена на мястото на дома на Св. Йосиф и Св. Богородица. Отпътуване за Хайфа – панорамна обиколка на града: германския квартал, планината Кармел, от която се открива прекрасна гледка към морето, посещение на Бахайските градини. Продължаване към Кесария - античен и модерен град, основан от персите през VI век пр. н. е., след това развиван от древните гърци и от римляните. Тук са се оформили първите християнски общности. Разглеждане на античния град, римското пристанище, акведукта, античния амфитеатър. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на Тел Авив – пл. „Дизенгоф“, пл. „Ицхак Рабин“, крайбрежния булевард. Разглеждане на стария град Яфо, пристанището, църквата „Св. Петър“, парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив. Трансфер до летище „Бен Гурион“. 21:20 ч. – 23:55 ч. – полет Тел АвивСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2019. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати:
17.09.2020 – 24.09.2020
22.10.2020 – 29.10.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ

ПРОМО ЦЕНИ*

ЦЕНИ
Цена на възрастен в двойна стая 2 177 лв.
Цена на трети възрастен в стая 2 177 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2 възрастни 1 887 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1 917 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 2 749 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ:
цени, валидни при ранно записване до 17.04.2020 г.за дата на отпътуване 17.09.2020
цени, валидни при ранно записване до 22.05.2020 г.за дата на отпътуване 22.10.2020

ЦЕНИ
Цена на възрастен в двойна стая 2 277 лв.
Цена на трети възрастен в стая 2 277 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2 възрастни 1 987 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 2 017 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 2 749 лв.


*Настаняването на 3 - ти възрастен в стая е на допълнително легло

Хотели използвани по програмата (или подобни):
Витлеем: Paradise 3*
Акаба: City Tower 3*
Петра/околности: Amra Palace 3*
Аман: Jerusalem 3*
Назарет: Rimonim Nazareth 3*
Нетания: Margoa 3*

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Местна Валута: Израелски шекел и Йордански динар

Необходими документи: за пътуване до Израел и Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца към дата на връщане от пътуването. Туроператорът съдейства за издаване на йорданска туристическа виза.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,75 лв. за щатски долар към 25.10.2019 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Тел Авив
Хотели - Тел Авив Забележителности - Тел Авив
Музей на еврейската Диаспора
Нови забележителности: Огромен аквариум в Йерусалим
Алея на праведните в Йерусалим