Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ –2024 – от Варна

Номер на оферта

/

231480

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ВАРНА-ТЕЛ АВИВ-ВАРНА С „WIZZ AIR”;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 40Х30Х20СМ;
5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ЛУКСОЗЕН КЕМПСАЙТ В ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ НА БРЕГА НА МЪРТВО МОРЕ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
САФАРИ С ДЖИПОВЕ ВЪВ ВАДИ РУМ;
СЕРТИФИКАТ ЗА ХАДЖИЙСТВО;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА;
ТРАНСФЕРИ ПО ПРОГРАМАТА;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЙОРДАНСКА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА И ВСИЧКИ ВХОДНИ И ИЗХОДНИ ГРАНИЧНИ ТАКСИ В ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ.

Цената не включва

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 149 СМ X 119 СМ X 171 СМ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ С РАЗМЕРИ 149 СМ X 119 СМ X 171 СМ;
WIZZ PRIORITY – КАБИНЕН БАГАЖ ДО 10 КГ. С РАЗМЕРИ 55 СМ Х 40 СМ Х 20 СМ И ПРИОРИТЕТНО КАЧВАНЕ В САМОЛЕТА;
РАЗХОДКА С КОРАБ ПО ГАЛИЛЕЙСКОТО ЕЗЕРО;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ТЕРМАЛНИТЕ ИЗВОРИ И ВОДОПАДИ МАИН;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ТУРОВЕТЕ (ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СА И СЕ ЗАПЛАЩАТ НА МЯСТО - 20 USD ЗА ЦЯЛАТА ЕКСКУРЗИЯ);
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР (8 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН);
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СЕ ИЗИСКВАТ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е осемдневна и включва, 2 нощувки със закуски и вечери в Тверия, 1 нощувка със закуска и вечера в Аман, 1 нощувка със закуска и вечеря в луксозен кемсайт във Вади Рум, 1 нощувка със закуска и вечеря на Мъртво море, 2 нощувки във Витлеем и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Яфо-Тел Авив, Хайфа, Акко, Нaзарет, Ярденит, Капернаум, планината на блаженствата, Табха, Джераш, планината Небо, панорамна обиколка на Аман, Мадаба, Петра, Вади Рум, Мъртво море, Витлеем, Йерусалим. Настаняването е в хотели три или четири звезди на база полупансион. Лети се с директен полет Варна-Тел Авив-Варна на авиокомпания „Уиз Еър“ с включен 1 брой ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х30х20см. Вътрешните трансфери в Израел и Йордания се извършват с автобус.

ДАТИ:

02.03.2024 – 09.03.2024
Цена на възрастен в двойна стая 2949 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 3623 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2 възрастни: 2899 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен: 2799 лв.
Цена на човек в индивидуална стая: 2849 лв.

Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА 199 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки: ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА 299 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 05:45 ч. – отпътуване от Варна с полет на авиокомпания Wizz Air за Тел Авив. 08:05 ч. – пристигане на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо, пристанището, църквата „Св. Петър“, парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив. Продължаване към Хайфа (90 км). Панорамна обиколка на Хайфа: германския квартал, планината Кармел, от която се открива прекрасна гледка към морето, фото пауза при Бахайските градини. Продължаване към Акко – главен град на кръстоносците през Средновековието (50 км); разглеждане на стария град и на пристанището. Отпътуване към Назарет (45 км). Настаняване в хотел в Назарет или околности. Вечеря. Нощувка в Тверия или околности.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Възможност за разходка с кораб по Галилейското езеро, което е най-ниско разположеното сладководно езеро в света и е основен водоизточник на Израел (с доплащане 39 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 20 участника). Посещение на Назарет мястото, на което Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на църквата „Благовещение“ и на църквата „Св. Йосиф“, построена на мястото на дома на Св. Йосиф и Св. Богородица. Посещение на Планината на блаженствата (40 км), откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Посещение на Капернаум – древната синагога, в която е проповядвал Исус Христос и къщата на Св. Петър. Посещение на Табха, място, разположено на северозападния бряг на Галилейското езеро, където, според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със седем хляба и няколко риби да нахрани над 3000 човека). Връщане в Назарет. Вечеря. Нощувка в Тверия или околности.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Ярденит (12 км), мястото, на което се предполага с най-голяма положителност, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос. Пътуване покрай течението на р. Йордан към Мъртво море. Отпътуване за Аман (163 км) – столицата на Йордания. По пътя посещение на Джераш – един от най-добре запазените римски градове в света. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, хиподрума, форума, театъра, храма на Зевс, нимфеума. Продължаване към Аман. Панорамна обиколка на града. Настаняване в хотела в Аман. Вечеря. Нощувка в Аман.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Петра (230 км). Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Отпътуване за Вади Рум (115 км) - уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я още Лунната долина. Пристигане и настаняване в луксозен кемпсайт в пустинята. Тук ще можете да прекарате една нощ в пустинята и да усетите невероятната атмосфера.

ПЕТИ ДЕН –Закуска. Двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Отпътуване към Мъртво море (350 км). Настаняване в хотела на брега на Мъртво море. Свободно време за плажуване. Възможност за посещение на термалните извори и водопади Маин (с доплащане 49 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 20 участника). Изворите се намират на 264 метра под морското равнище и се смята, че тук хората са идвали за термални процедури или просто за да се насладят на топлата вода още от римско време.Температурата на водата варира от 45°C до невероятните 60°C и е богата на минералите калий, магнезий и калций (на разположение има душове и кабини за преобличане). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Посещение Мадаба, наричан още „градът на мозайките“. Това византийско епископство приютява 14 църкви с огромна художествена стойност. Посещение на православната църква „Св. Георги“ с мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Продължаване към планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Отпътуване към Витлеем. Посещение на църквата "Рождество Христово". Вечеря. Нощувка във Витлеем.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Йерусалим. Разходка из стария Йерусалим – арменския квартал, еврейския квартал – синагогата „Лев Хурва“, Стената на плача, „Виа Долороса“, мюсюлманския квартал със стария сук, християнския квартал – посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб; посещение на Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос; разходка по римското кардо (основната ос север – юг на античния град); посещение на Давидовия град – най-старата част на Йерусалим с гроба на цар Давид и Сионската горница – мястото, на което се счита, че се е състояла Тайната вечеря; посещение на планината Сион с бенедиктинския манастир „Успение Богородично“, построен на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението. Панорамна обиколка на Йерусалим – Елеонския хълм или Маслиновата планина - важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, християнството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; хълма Скопий – историческо място, от който също ще видите чудна панорама към Йерусалим; Гетсиманската градина, посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гроба на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица; Фотопауза около сградата на Кнесета и статуята на Менората. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка във Витлеем.

ОСМИ ДЕН – Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до летище „Бен Гурион“ за полет до Варна с излитане в 08:55 ч. Пристигане във Варна в 11:30 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през юли 2023. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно. Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Примерни хотели използвани по програмата:
Витлеем: Shepher"s House Hotel Bethlehem 4* ; Bethlehem Star Hotel 3* или подобен;
Тверия: King Solomon 4* или подобен;
Аман: Amman Rawa Hotel Suites 4* или подобен;
Вади Рум:Luxury Rum Magic, Al Sultana Luxury Camp или подобен;
Мъртво море: Ramada Resort by Wyndham Dead Sea 4* или подобен.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,83 лв. за щатски долар към 13.07.2023 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Местна Валута: Израелски шекел и Йордански динар

Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Израел и Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на пътуване. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Екзотична почивка 2024 - Израел |  Екзотична почивка 2024 - Тел Авив

Избрани оферти