Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

ИЗРАЕЛ – ПО СВЕТИТЕ МЕСТА – от Варна

Номер на оферта

/

240706

Дати & цени

23 ноември 2024 г. - Цена от 1567 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ МАЛКА ЧАНТА ИЛИ РАНИЦА ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 40Х20Х25 СМ;
ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В ХОТЕЛИ ТРИ ЗВЕЗДИ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС И БЕЗПЛАТЕН WIFI В ИЗРАЕЛ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ТУРОВЕТЕ;
СЕРТФИКАТ ЗА ХАДЖИЙСТВО ИЗДАДЕН ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.

Цената не включва

WIZZ PRIORITY - КАБИНЕН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ ДО 55Х40Х20 СМ И ПРИОРИТЕТНО КАЧВАНЕ В САМОЛЕТА;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ В ДВЕТЕ ПОСОКИ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ В ДВЕТЕ ПОСОКИ;
РАЗХОДКА С КОРАБ ПО ГАЛИЛЕЙСКОТО ЕЗЕРО;
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР – ОКОЛО 8 USD НА ТУРИСТ ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА МЕСТНИЯ ЕКСКУРЗОВОД НА МЯСТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки в Тверия, 2 нощувки във Витлеем, посещение и разглеждане с екскурзовод на Тел Авив-Яфо,Хайфа, Тверия, Табха, Галилейското езеро, Капернаум, Кана Галилейска, Назарет, Ярденит, Мъртво море, Йерихон, Витлеем, Йерусалим. Настаняването е в хотели три звезди на база закуска и вечеря. Лети се с директни полети ВарнаТел Авив на авиокомпания „Уиз Еър“ (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см, предварително чекиране и запазени места). Вътрешните трансфери в Израел се извършват с автобус.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - полет ВарнаТел Авив 12:00-14:20. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо, пристанището, църквата „Св. Петър“, парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив.Отпътуване за Хайфа (105 км). Разглеждане на Хайфа – панорамна обиколка на града: германския квартал, планината Кармел, от която се открива прекрасна гледка към морето, Бахайските градини.Продължаване към Тверия (45 км), разположена на брега на Галилейското езеро. Пристигане. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Тверия.
ВТОРИ ДЕН - Закуска. Посещение на Планината на блаженствата (10 км), откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Посещение на Табха (4 км), място, разположено на северозападния бряг на Галилейското езеро, където, според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със пет хляба и две риби да нахрани над 5000 човека). Посещение на Капернаум (3 км) – древната синагога, в която е проповядвал Исус Христос и къщата на Св. Петър. Панорамна гредка към Голанските възвишения. Посещение на Кана Галилейска (66 км), легендарното селище, където, по времето на една бедняшка сватба, Исус превръща водата във вино, за да избави домакините от неловката ситуация да няма какво да предложат на гостите си. Посещение на Назарет (10 км) – мястото, на което Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на църквата „Благовещение“ и на църквата „Св. Йосиф“, построена на мястото на дома на Св. Йосиф и Св. Богородица. Завръщане в Тверия (32 км). Вечеря. Нощувка в Тверия.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на Ярденит (12 км), мястото, на което се предполага с най-голяма положителност, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос. Възможност за разходка с кораб по Галилейското езеро, което е най-ниско разположеното сладководно езеро в света и е основен водоизточник на Израел (с доплащане 35 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 20 участника). Пътуване покрай течението на р. Йордан към Мъртво море. По пътя - Йерихон – най-ниският град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Престой на брега на Мъртво море с възможност за къпане. Продължаване към Витлеем (120 км). Пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка във Витлеем.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Посещение на църквата „Рождество Христово“ построена през IV век от император Константин Велики на мястото, на което се е родил Исус Христос. Отпътуване за Йерусалим (10 км). Панорамна обиколка на Йерусалим – Елеонския хълм или Маслиновата планина - важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, християнството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; хълма Скопий – историческо място, от който също ще видите чудна панорама към Йерусалим; Гетсиманската градина, посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гроба на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица; разходка из стария Йерусалим – арменския квартал, еврейския квартал – синагогата „Лев Хурва“, Стената на плача, „Виа Долороса“, мюсюлманския квартал със стария сук, християнския квартал – посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб; посещение на Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос; разходка по римското кардо (основната ос север – юг на античния град); посещение на Давидовия град – най-старата част на Йерусалим с гроба на цар Давид и Сионската горница – мястото, на което се счита, че се е състояла Тайната вечеря; посещение на планината Сион с бенедиктинския манастир „Успение Богородично“, построен на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до летище „Бен Гурион“.– полет Тел АвивВарна 08:55-11:30.
==========================================================
Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през септември 2023. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно. Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.
==========================================================
ДАТИ И ЦЕНИ:
05.12.2023 – 09.12.2023
12.03.2024 – 16.03.2024

Цени на човек в лв според настаняването

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3*
цена на възрастен в двойна стая 1567 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1984 лв.
цена на трети възрастен в стая 1519 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1515 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1515 лв.
=========================================================
Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.
==========================================================
Забележка:Настаняването на трети възрастен в стая е на допълнително легло
==========================================================
Примерни хотели използвани по програмата:

Тверия - Bali Hotel Tiberias *** или подобен;
Витлеем - Bethlehem Star Hotel *** или подобен

Необходими документи: за пътуване до Израел е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на пътуване.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Екзотична почивка 2024 - Израел |  Екзотична почивка 2024 - Тел Авив

Избрани оферти