Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сеул

Цветовете на Южна Корея и Япония

Номер на оферта

/

225017

Дати & цени

29 март 2024 г. - Цена от 9290 лв.

Цената включва

*Самолетни билети за международни полети София – Доха – Сеул/Токио – Доха - София с Kатарски авиолинии с включени летищни такси;
*Самолетен билет Сеул – Осака с включени летищни такси;
*Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
*11 нощувки със закуска в 4* хотели по програма, както следва:
*3 нощувки със закуски в Сеул в хотел H?tel PJ Myeongdong 4*;
*2 нощувки със закуски в Осака в хотел Moxy Osaka Shinumeda 4*;
*2 нощувки със закуски в Киото в хотел Miyako City Kintetsu Kyoto Station;
*1 нощувка със закуска в Хаконе в Soutetsu Fressa Inn Yokohama Sakuragicho 3*;
*1 нощувка със закуска в Йокохама в хотел Soutetsu Fressa Inn Yokohama Sakuragicho 3*;
*2 нощувки със закуски в Токио в хотел Tokyo Bay Ariake Washington Hotel 4*;
*Късно напускане на хотела преди заминаване на 10.04.2024г. около 18:00ч.;
*Изхранване: 11 закуски, 6 обяда и 2 вечери;
*Целодневна екскурзия на Сеул с обяд в местен ресторант;
*Полудневна панорамна екскурзия на Осака и посещение на Osaka Castle;
*Еднодневна екскурзия в Нара и Киото с традиционен обяд в Киото;
*Екскурзия в Киото с посещение на Nijo Castel, чаена церемония и обяд в Arashiyama, посещение на Sagano Bamboo Forest и Tenruiji Temple;
*Билет с резервирано място за влак-стрела от Киото до Хаконе;
*Разходка с корабче по езерото Ashiinoko и посещение с лифт на долината Owakudani;
*Посещение на планината Фуджи до Пета станция;
*Посещение на Kamakura;
*Панорамна обиколка на Йокохама;
*Вечеря в местен ресторант в Йокохама;
*Полудневна панорамна обиколка на Токио с автобус;
*Еднодневна екскурзия в Нико с обяд;
*Местно екскурзоводско обслужване;
*Входни такси на посещаваните обекти;
*Всички трансфери и турове с автобус, съобразен с броя на групата;
*Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“;
*Застраховка Отговорност на туроператора;
*Предварителна туристическа информация за Япония;
*Предварителна туристическа информация за Южна Корея;
*Водач на групата от България.

Цената не включва

*Такса обслужване за Южна Корея – 40 щатски долара;
*Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 30 лева;
*Допълнителни екскурзии по желание:
*Целодневна екскурзия до остров Нами в Южна Корея с включен обяд на 01.04.2024г. – 500 лв;
*Целодневна екскурзия Suwon в Южна Корея с включен обяд на 01.04.2024г. – 500 лв;
*Вечеря в ресторант с традиционно шоу в Сеул, Южна Корея, с включен трансфер – 180 лв;
*Посещение на един от най-големите аквариуми в света - Osaka Aquarium KAIYUKAN с включен трансфер – 100 лв;
*Разходка с корабче по каналите на града или посещение на Розовата градина с включен трансфер – 90 лв;
*Посещение на традиционен спектакъл в Киото – предни места: 100 лв; след 4 ред: 80 лв;
*Разходи от личен характер;
*По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Молим, консултирайте се с наш представител!
*По желание: включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител!

Програма на пътуването

Цветовете на Южна Корея и Япония

Маршрут: София – Доха – Сеул – Осака – Киото – Хаконе – Камакура – Йокохама – Токио - Доха – София

Цена на човек в двойна стая:
29.03 - 11.04.2024г. - 9290лв.

Ранно записване до 31.10.2023г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


Програма:

-1-ви ден 29.03.2024 София - Доха
Полет от София за Доха в 12:50ч. Пристигане в Доха в 18:30ч.

-2-ри ден 30.03.2024 Доха - Сеул, Южна Корея
Полет от Доха за Сеул в 02:15ч. Пристигане в Сеул, Южна Корея в 16:55ч. Среща с представител на местния партньор. Трансфер до H?tel PJ Myeongdong 4* и настаняване за 3 нощувки. Свободно време.

-3-ти ден 31.03.2024 Сеул (закуска, обяд)
След закуска, обзорна обиколка на най-интересните забележителности в южнокорейската столица Сеул. Стартира от емблематичния дворец Gyeongbokgung, построен от династията Чосон през 1395г. в сърцето на града. В пределите на двореца е и Националният фолклорен музей с копия на исторически обекти, илюстриращи традиционния начин на живот на корейския народ.
Следва кралският дворец, разположен на север от столицата, построен за първи път през 14 век и след това втори път през 19 век. Този „велик благословен от небето“ дворец е един от петте замъци на династията Чосон (Joseon) и включва Народния музей и неговата колекция от традиционен корейски живот. Посещение на квартала Bukchon Hanok Village, дом на около 900 традиционни древни къщи с автентични фасади. За обяд ще опитате популярното корейско ястие Bibimbap /ориз, зеленчуци и месо, подправени с лют пипер/.
Следобед пешеходно изкачване до планинския парк на връх Намсан, издигаща се на 265 м над морското равнище. Оттам се разкрива прекрасна гледка към града. Връщане с кабинков лифт. Следва разходка из известния квартал Insadong, осеян с антикварни магазинчета и художествени галерии. За финал среща с един от най-известните нови градски проекти – Cheonggyecheon, където можете да се насладите на звуците на природата точно в центъра на града.
Вечерта по желание срещу допълнително заплащане: вечеря в ресторант с традиционно шоу с включен трансфер. Заведението се намира в един от най-оживените квартали на Сеул, а програмата потапя посетителите в духа на Корея.
Нощувка в Сеул.

-4-ти ден 01.04.2024 Сеул (закуска)
След закуска, по желание срещу допълнително заплащане:
Екскурзия на остров Нами с включен обяд. По пътя спирка при дендрариума във формата на корейския полуостров - The Garden of Morning Calm, разкриващ красива гледка към планината Chungryeongsan. Намира се в източната част на Сеул и изобилства от цветя и впечатляваща кедрова гора. Включва 20 различни тематични секции с около 5000 вида растения, типични за района и не само. Следва тематичният парк във френски стил „Малката Франция“, известен още като „Парк на Малкия Принц“ заради мемориала на Екзюпери, автор на любимата на малки и големи книга. Сред допълнителните атракции е и Orgel House, където 200-годишна музикална кутия свири приятна мелодия; френското жилищно изложение; галерията със скулптури и картини на le coq gaulois (галския петел), националния символ на Франция и др.
Обяд в местен ресторант на остров Нами. Следобед разглеждане на живописните пейзажи в парковете на остров Нами, намиращ се на час и половина път от Сеул. За да може тази природна красота да се запази в максимална степен, там няма нито един електрически стълб. Но не това е единственото интересно нещо, а също така и The Song Museum, UNICEF Hall, UNICEF Train, паркът Together Park. Ресторантите предлагат превъзходна храна, а за почитателите на културните събития има множество концерти, изложби и др. Връщане в хотела. Нощувка.
или
Екскурзия до индустриалния конгломерат Suwon
След закуска се отправяме към един от най-големите южнокорейски индустриални конгломерати, наричан още Chaebols /сърцето на компанията Samsung/. Посещение на крепостта Hwaseong, една от най-големите военни структури в страната, построена по време на династията Чосон (Joseon). Днес е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Обяд в местен ресторант. Следобед посещение на Корейско фолклорно село, представящо традиционната култура от късния период Чосон. Мястото пресъздава миналото чрез реставрираните си къщи от прочутата династия. Изпълнения, включително nongak (музика на фермера), бойни изкуства на кон, традиционна сватбена церемония и други специални събития се предлагат според сезона. Изграден е също и подходящ за семейства тематичен парк, оборудван с 15 вълнуващи атракции. Посетителите могат да опитат и различни корейски храни на търговската улица. Връщане в Сеул. Нощувка.

-5-ти ден 02.04.2024 Сеул - Осака, Япония (закуска)
Закуска. Свободен ден. Полет от Сеул за Осака. Трансфер до летище за полет до Осака, Япония. Пристигане в Осака следобед. Среща с представител на местната фирма-партньор и трансфер до хотел Moxy Osaka Shinumeda 4* за 2 нощувки.

-6-ти ден 03.04.2024 Осака (закуска)
След закуска панорамна обиколка на Осака, трети по големина град в Япония и безспорно един от най-интересните. Посещение на Замъка Осака, впечатляващ с типична японска архитектура и многобройните произведения на изкуството. Построен с помощта на над 30 000 души през 1586г. с цел да стане най-здравият и красив в страната. Към днешна дата е исторически музей и всички посетители могат да се насладят на великолепието му. Следва деветнадесетата по височина сграда в префектура Осака – Umeda Sky Building, състояща се от две 40-етажни кули. Изкачване до открита панорамна площадка на 137 м височина, откъдето се разкрива невероятна 360о гледка към многобройните небостъргачи и мостове.
Свободно време. Следобед, по желание, срещу допълнително заплащане:
*посещение на един от най-големите аквариуми в света - Osaka Aquarium KAIYUKAN. Сред интересните обитатели тук са китови акули, пингвини, делфини, морски лъвове, тигрови скатове и тюлени.
*разходка с корабче по каналите на града или посещение на Розовата градина.
Нощувка.

-7-ми ден 04.04.2024 Осака - Киото (закуска, обяд)
Закуска. Целодневен тур в Нара и Киото. Отпътуване за първата столица на Япония от 8 век – Нара, впечатляваща с исторически забележителности, храмове и паркове. Посещение на един от символите на града – храма Тодайджи, датиращ от 752г. Това е най-големият дървен храм в света. Там се намира също и една от най-масивните бронзови статуи на Буда (цели 15м). Следва кратка разходка из „Парка на елените“, където тези красиви животни се отглеждат и разхождат свободно.
Отпътуване за старата японска столица Киото. Традиционен сукияки обяд в местен ресторант. С нови сили посещение на дзен будисткия Златен храм Кинкакуджи. Градинският комплекс е с впечатляващ дизайн от периода Муромачи, смятан за класическата епоха на японския градински дизайн. Първоначално бил екстравагантна богата вила на шогуна Ашикага Йошимицу, през 1408г. е превърнат в дзен храм след смъртта му. За финал пешеходна разходка в историческия квартал Гион в Киото. Това е районът на гейшите, предлагащ атмосферата от най-добрите време на града.
Настаняване в хотел Miyako City Kintetsu Kyoto Station 4* за 2 нощувки.

-8-ми ден 05.04.2024 Киото (закуска, обяд)
След закуска екскурзия в Киото, която стартира с посещение на Замъка Ниджо, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Той е седалище на клана Токугава в продължение на два века и половина. Заобиколен е от два пръстена укрепления (каменни стени и ровове). После отпътуване за западния район на Киото – Арашияма (бамбукова гора Sagano и храм Tenruiji). Свободно време и обяд.
Следобед включване в традиционна чаена церемония в храма мемориал Ryozan Kannon, който се намира в непосредствена близост до друг популярен храм в Киото – Kodaiji. В Ryozan Kannon групата ще бъде посрещната от гигантската Богиня на милосърдието, построена през 1955г. да почете загиналите японски и съюзнически войници от Тихоокеанската война. Мястото представлява тих и изключително красив оазис, особено прекрасен по време на сезона на цъфтежа на черешите, когато е и нашето посещение.
Изключителният храм Kodaiji пък е създаден през 1606г. в памет на една от най-великите исторически фигури на Япония - Тойотоми Хидейоши. Основните сгради са построени в пищния стил от епохата на обединението на Япония. Отличават се с богато декориран интериор и са заобиколени от красиви дзен градини.
Връщане към Киото. Привечер свободно време за шопинг на прословутата улица Shijo в центъра на града. Търговската зона предлага модни маркови стоки висок клас, както и по-бюджетни варианти в по-малките магазинчета; занаятчийски работилници и чудесни ресторанти. Там се намира и пазарът Нишики – цветна тясна уличка с безброй интересни храни, известна още като „Кухнята на Киото“.
Вечерта по желание срещу доплащане посещение на традиционен спектакъл, разкриващо седемте японски изкуства. Връщане в хотела. Нощувка.

-9-ти ден 06.04.2024 Киото - Одавара - Хаконе (закуска, обяд, вечеря)
След закуска освобождаване на стаите. Отпътуване за Одавара с влак-стрела. Трансфер от гарата и обяд в местен ресторант. Следва разходка с корабче из кристалните води на езерото Аши, наричано също Хаконе или Ашиноко. Кратерно езеро, образувано от вулкана Хаконе по време на последното му изригване преди 3000 години. Изкачване с лифт до долината на Овакудани /"Долината на Ада"/, която представлява активна вулканична зона с активни серни отвори и горещи извори. И ако се чудите защо трябва да посетите това място, веднага ще отговорим – заради удивителната гледка. Дестинацията е популярна и заради местния специалитет – твърдо сварени яйца във водите на горещите извори, чиято консумация се смята, че удължава живота /едно яйце – 7 години/.
Трансфер до хотел Kagetsuen 3* и настаняване за 1 нощувка. Вечеря в хотела в традиционно лятно японско облекло – юката, с апетитна традиционна японска кухня. След това възможност за релакс в естествените горещите извори.

-10-ти ден 07.04.2024 Хаконе - Камакура - Йокохама (закуска, обяд, вечеря)
След закуска трансфер до „Петата станция“ на най-високата планина в Япония и най-посещавана в света – Фуджи. Извисява се на цели 3776м и е резултат от три големи изригвания в миналото. Още от древността е смятана за свещено място. Местните вярват, че дърветата и всички природни форми там се обитават от богове и духове. Будистите пък приемат Фуджи като вратата към отвъдния свят. При ясно време от „Петата станция“ се виждат петте свещени езера Фуджигоко.
Обяд в местен ресторант. След това отпътуване за столицата на Япония от 12 век – за колоритния град Камакура. Впечатляваща симбиоза между история и природа, изпълнена с множество храмове, светилища и ясно доловима атмосфера на Япония от минали времена. Посещение на храма Хазе Канон, посветен на будистката Богиня на милосърдието Канон, известна със своите 11 глави. Там е разположена най-голямата позлатена дървена статуя в Япония с височина 9,18 м. Следва още един впечатляващ храм – Котокуин, с 13–метровата бронзова статуя на Амида Буда, която е втората по големина в страната. Отпътуване за най-големия пристанищен град в Япония – Йокохама, за панорамна обиколка. Фотостоп сред прекрасните цветни градини на парк Ямашита, разкриващ чудесен изглед към пристанището. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Soutetsu Fressa Inn Yokohama Sakuragicho 3* за 1 нощувка.

-11-ти ден 08.04.2024 Йокохама - Токио (закуска)
След закуска отпътуване за Токио и панорамна обиколка с автобус. Преди обяд спирка при Императорския дворец – един от символите и национална гордост на Япония, въплъщение на единството между минало и настояще. Намира се на мястото на стария крепостен замък Едо и представлява огромен архитектурен комплекс със сгради, построени не само в традиционен, но и в европейски стил.
Следва посещение на Асакуса – район, известен с будисткия храм Sens?-ji, посветен на бодхисатва Канон. Време за обяд в района на Ginza и свободно време.
Следобед групата ще има възможност да се наслади на прекрасните цъфнали вишни в парка Chidorigafuchi или по течението на река Meguro. След живописните цветни пейзажи връщане към градската тематика с посещение на Кметството, където има наблюдателна площадка на височина 202м, разкриваща впечатляващ изглед към града. Привечер настаняване в хотел Tokyo Bay Ariake Washington Hotel 4*. Настаняване за 2 нощувки.

-12-ти ден 09.04.2024 Токио - Никко - Токио (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна екскурзия до националния парк и храмов комплекс Никко /с включен обяд/, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Разположен е сред вековна кедрова гора. Разходката започва със 100-метровия водопад Kegon, най-известният сред множеството красиви водопади в комплекса. Следва посещение на шинтоитския храм Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура, и мавзолей на император Токугава – първи шогун на Япония. Няма как да пропуснем и виещия се като змия път Irohazaka, а също и езерото Чузенджи, наричано още „Море на щастието“. Връщане в хотела. Нощувка.

-13-ти ден 10.04.2024 Токио - Доха (закуска)
Закуска. Свободно време. Късно освобождаване на хотела. Трансфер до летище за полет до Доха в 22:30ч. Пристигане в Доха в 04:05ч.

-14-ти ден 11.04.2024 - Доха - София
Полет от Доха за София в 07:40ч. Пристигане в София в 12:40ч.


=============================================================

-Забележка:
*Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души
*Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 01.02.2024г.

-Условия за записване и начин на плащане:
*Аванс в размер на 2500 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
*Пълно плащане до 60 дни преди датата на отпътуване.

-Необходими документи:
*Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването;
*За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

-УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
*При анулация до 48 часа след подписване на договора и плащане на аванса - без неустойка;
*При анулация от 2-ия до 7-ия ден след подписване на договора и плащане на аванса - 50 лв административна такса;
*При анулация от 8-мия до 60-ия ден преди датата на пътуване – 1000 лв;
*При анулация между 59-ия и 45-ия ден преди датата на пътуването - неустойката е в размер на 3500 лв;
*При анулация между 45-ия и 30-ия ден преди датата на пътуването, неустойката е в размер на 4500 лв;
*При анулация след 29-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
*В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

-Здравни изисквания:
*Южна Корея – не се изисква документ (сертификат) за отрицателен резултат от PCR или антиген тест при влизане в страната; преди заминаване задължителна регистрация в системата K-ETA; преди заминаване препоръчителна регистрация в системата Q-CODE;
*Япония – не се изисква документ (сертификат) за отрицателен резултат от PCR или антиген тест при влизане в страната; преди заминаване задължителна регистрация и получаване на QR code на https://www.vjw.digital.go.jp, необходими за преминаване на митническа и имиграционна проверка.

-Допълнителна информация:
*ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ
*Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
*Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
*Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души. Допълнителните екскурзии се провеждат на руски език с превод на български език при необходимост и група от мин. 15 души;
*Часовете на полетите са в местни времена;
*Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация;
*Местна Валута: Японска йена и Корейски Вон;
*Часово разлика: БългарияЮжна Корея - +7 часа; БългарияЯпония - +7 часа;
*Считано от 1 септември 2021г. българските граждани не се нуждаят от виза за краткосрочно посещение на Южна Корея;
*При посещение на Япония ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите, в Японски йени от България;
*При посещение на Южна Корея ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите, в Корейски вонове от България.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004859/20.12.2023 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Сеул |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Сеул |  Екзотична почивка 2024 - Южна Корея |  Екзотична почивка 2024 - Сеул

Избрани оферти