Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

ИНДИЯ - Златният триъгълник

Номер на оферта

/

231351

Дати & цени

16 октомври 2023 - 22 октомври 2023 г. - Цена от 2599 лв.
13 ноември 2023 - 19 ноември 2023 г. - Цена от 2649 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 30 КГ.;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В ДЕЛХИ;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В ДЖАЙПУР;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В АГРА;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ С МИНИБУС/АВТОБУС;
ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
ВОДАЧ ОТ АГЕНЦИЯТА;
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВХОДНИ ТАКСИ В ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ.

Цената не включва

ЦЕНАТА НА ИНДИЙСКАТА ВИЗА (95 ЛВ.) – ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА;
БАКШИШИ ЗА ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР – ЗАПЛАЩАТ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА МЕСТНИЯ ЕКСКУРЗОВОД И СА В РАЗМЕР НА 5 USD НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
МЕДИЦИНСКИ ЗАСТРАХОВКИ – С ДОПЛАЩАНЕ 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е седемдневна и включва 2 нощувки в Делхи, 2 нощувки в Джайпур, 1 нощувка в Агра в хотели 4 звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма на български, посещение на Делхи, Джайпур, Фатехпур Сикри, Агра и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Индия се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг).

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: Полет СофияИстанбул. Полет ИстанбулДелхи.

ВТОРИ ДЕН: Пристигане в Делхи. Трансфер до хотела в Делхи и закуска. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век: Джамията Джама Масджид – един от архитектурните подаръци, оставени от Шах Джахан и една от най-големите джамии в Индия; Мемориала Радж Гат – място, където се съхраняват мощите на лидерите и борците за свобода в Индия; посещение на пазара Чандни Чоук (имате възможност да се возите на типична рикша). Следобед посещение и на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт. Разглеждане на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава: Парламента; Индийската порта – 42 м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – висока 72.5 метра; Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Делхи.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Джайпур (260 км). Разглеждане на Джайпур – столица на щата Раджастан. Градът е известен като „розовия град”, заради боядисаните в розово градски стени, в чест на посещението на английския престолонаследник през 1878 г. Днес градските стени са почти непокътнати, въпреки че градът се е разраснал значително. Посещение на Градския дворец – построен през XVIII век и бивша собственост на управляващата фамилия на Джайпур. В наши дни в двореца се помещават няколко музея – на текстила, на оръжията, на миниатюрните рисунки и Обсерваторията (ЮНЕСКО) - построена от астронома крал Савай Джай Синг през 1728 г. Фото пауза на Хава Махал, известен като „Двореца на ветровете”, построен, за да може жените от харема да наблюдават фестивалите, преминаващи по улиците под него. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Посещение на Амбър Форт (възможност за предвижване до Амбър Форт на слонове – ако има налични за цялата група желаещи). Построен през 1592 г. от раджа Ман Синг II, фортът е прекрасен пример за великолепието на местната архитектура. Свободно време. Вечерта - посещение на храма Бирла за наблюдение на церемонията Аарти - традиционна церемония за молитва в един от най-красивите храмове на Джайпур. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Агра (240 км). Град Агра е известен с мавзолея Тадж Махал, който го превръща в задължителна дестинация при посещение в Индия. Британците също оценяват стратегическата важност на Агра и векове наред тук е бил разположен голям гарнизон (на ръба на равнините на Панипат), където толкова често е преобръщана индийската история. По пътя - посещение на Фатехпур Сикри (ЮНЕСКО) – град, построен през XVI век от император Акбар, за да послужи за столица на неговата империя и изоставен само 14 години след построяването му. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Посещение на Тадж Махал – построен от Шах Джахан между 1631 г. и 1653 г., за да приюти тленните останки на неговата съпруга Мумтаз Махал. Разглеждане на Агра Форт – великолепна крепост, в която създателя на Тадж Махал – Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от сина си, посещение на мавзолея Итимад-уд-Даула, наричан „малкия Тадж Махал” и на градините Мехтаб Баг с площ от над 300 кв.м. с чудесна гледка към Тадж Махал. Отпътуване за Делхи (240 км). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: Трансфер до летището. Полет ДелхиИстанбул. Полет ИстанбулСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през юли 2022. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати:
16.10.2023 - 22.10.2023
13.11.2023 - 19.11.2023

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая *2599 лв. / 2699 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване, както следва:
при дата на тръгване 16.10.2023 - 22.10.2023 до 16.07.2023
при дата на тръгване 13.11.2023 - 19.11.2023 до 13.08.2023

Допълнителни услуги:
Такса за издаване на индийска виза - 95 лв.

Делхи – хотел Taurus Sarovar Portico**** или подобен;
Джайпур – хотел Park Ocean**** или подобен;
Агра – хотел Howard Plaza - The Fern**** или подобен.
Забележка:
В някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло.

Необходими документи: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца към дата на връщане от пътуването. Туроператорът съдейства за издаване на индийска туристическа виза (попълва се визов формуляр и се предоставя копие от валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 5см/5см); приблизителен срок за издаване - 10 дни.

Местна валута – Индийска рупия.

Здравни изисквания: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).

Полетно разписание за датите през есента:

София - Истанбул - 16:00 ч. – 18:25 ч.;
Истанбул - Делхи - 20:50 ч. – 05:15 ч. (+1);
Делхи - Истанбул - 06:55 ч. – 11:30 ч.;
Истанбул - София - 20:25 – 20:40 ч.
Продължителност на полетите:

СофияИстанбул - Делхи - около 9 ч. и 45 мин. в посока
Делхи - Истанбул - София - около 11 ч. и 40 мин. в посока

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,93 лв. за щатски долар към 11.07.2022 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2023 - Индия |  Екзотична почивка 2023 - Делхи

Избрани оферти

1368 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН