Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Индия – съблазняваща и омагьосваща!

Номер на оферта

/

227903

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Доха – Делхи и обратно с Катарски Авиолинии

- Летищни такси

- Всички трансфери по програмата с климатизирана Toyota INNOVA с англо-говорящ шофьор

- 6 нощувки в посочените хотели

- 6 закуски

- Местни екскурзоводи на английски език във всеки град

- Всички описани в програматаекскурзии

- Посещение на Тадж Махал вАгра

- Качване със слон до Амбър форт вДжайпур

- Традиционно шоу с танци и вечеря вДжайпур

- Входни такси за посещаванитеобекти

- Бутилирана вода в колата през цялотовреме

- Зстраховка медицински разноски „Асистънс“ с покритие 10 000 €

Цената не включва

- Електронна виза за Индия за български граждани - $ 50
- Благодарствен бакшиш
- Услуги и храна неупомената впрограмата

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

МАРШРУТ

Делхи – Агра – Фатехпур Сикри – ДжайпурДелхи

Отворете сетивата си, за да усетите разнообразие от вкусове и непознати аромати, нетрадиционни усещания и силни преживявания… Добре дошли в Индия! Добре дошли в страната на пъстрите цветове и силните контрасти, на поразяващите изненади и ярките противоречия. Страната на вибриращите в ритъм и пищни цветове шумни фестивали, но и на обгърнатите във величествено спокойствие и тишина храмове. Страната с респектиращ трафик, включващ стотици камиони, натоварени с памук, чай и пр., моторикши, двуместни мотоциклети, скутери, автомобили, каруци, биволи, камили, кучета, пешеходци и колоездачи. Един различен свят – изумяващ, провокиращ и омагьосващ. Изпълнен с мириса на ароматни пръчици, къри, подправки, вкусна храна, пикантна и много различна. Свят изпъстрен с мистерии, култури, легенди, романтичен фолклор, Тадж Махал и Хиляда и една нощ…

*****************************************************

ПРОГРАМА

Ден 1 София – Доха – Делхи /Полет/

Излитате от София за Доха (12:25-18:15 ч.) и оттам за Делхи (19:45-02:05 ч. след пшолунощ). Пристигате в Делхи през нощта. Сърдечно посрещане след транзитна зала от наш представителн и трансфер до хотел в района на летището. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Делхи – Агра /Полудневен тур/

Закуска в хотела и отпътувате за Агра. Агра е разположен по бреговете на река Ямуна. За първи път за него се споменава в известния хиндуистки епос Махабхарата под името гората Аграбан. Произходът му е далеч назад във времето, преди повече от 2500 години. Едва по времето на моголите, обаче, той става столица на Индия. Моголската империя е ислямска държава, просъществувала на индийския субконтинент от 1526 до 1858 г. До края на XVII век обединява почти цяла днешна Индия. От началото на XVIII в. започва да се разпада. Управлява се от династията на Великите моголи. Основател на династията е Бабур, пряк наследник на Тимур. Бабур е принуден да бяга от своите врагове от Фергана (днешен Узбекистан) през Афганистан в Северна Индия. Там след битката при Панипат (1526), когато разбива по-многочислените войски на султана на Делхи, основава обширна държава. Истински основател и обединител на Моголската империя обаче е Акбар Велики (1556-1605) – внукът на Бабур, който управлява 49г.

Пристигате в Агра към обяд, за да посетите Агра форт и Мехтаб Баг – лунната градина, от където се разкрива прекрасна гледка към Тадж Махал по залез слънце.

Агра Форт – Изграждането му на брега на река Ямуна е започнато от император Акбар през 1565 г. Допълнения са направени най-вече от внука му Шах Джахан, използвайки любимия му строителен материал – бял мрамор. Фортът е построен основно като военна структура, но Шах Джахан го е превърнал в дворец, който по-късно става негов позлатен затвор в продължение на осем години,след като синът му Аурангзеб завладял властта през 1658 г. Колосалните двойни стени на укреплението се издигат на повече от 20 метра с обиколка от 2,5 километра!! Фортът представлява лабиринт от сгради, които образуват град в града, включително огромни подземни участъци, макар че много от тях са унищожени през годините. Днес голяма част от форта се използва от военните.

Градината Мехтаб Баг била последната от единайсетте моголски градини, разположени по протежение на Ямуна точно срещу Тадж Махал и Форт Агра. Смята се, че тази градина е построена от император Бабур (1530 г.), а император Шах Джахан я превръща в идеалното място, откъдето да вижда Тадж Махал. Тогава се създава „градината на удоволствията на лунна светлина“. През градината са изградени бели пътеки, обширни беседки, басейни и фонтани, овощни дървета и нарциси. Градината е проектирана като неразделна част от комплекса Тадж Махал. Ширината му е идентична с тази на останалата част от Тадж Махал. Легенди разказват за желанието на Шах Джахан да изгради тук за себе си черен Тадж Махал като близнак на Тадж Махал, което, обаче, не могъл да осъществи, тъй като бил затворен от сина си Аурангзеб. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 3 Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур
/Целодневен тур/

Рано сутринта преди изгрев слънце ще посетите Тадж Махал. Един от най-емблематичните обекти не само за града, но и за цялата страна е гробницата на Мумтаз Махал, по-известна като Тадж Махал – една от най-разпознаваемите и вълнуващи световни абележителности. Нейната романтична история започва на базара на Агра, където шах Джахан среща за първи път красивата девойка Мумтаз. Било любов от пръв поглед и за двамата. За 19 години тя му ражда 14 деца и преживява загубата на седем от тях. На смъртия си одър го заклева да няма деца от други жени и да съгради паметник, какъвто не съществува никъде по света. Сутрин тук може да усетите истинска магия, изпълнена с величието на тяхната любов, просъществувала векове, за да стигне днес до нас. Изживяването е неповторимо!!! Изградена изцяло от бял мрамор в най-изящен моголски, персийски, турски и индийски стил, гробницата е с купол във формата на сълза, която според архитекта й Иса била сълзата на Аллах.

Връщане в хотела за закуска, а след това отпътувате към Фатехпур Сикри – архитектурен комплекс, свидетелстващ за културата на индийската цивилизация през 16 век, уникален пример за най- високо качество на строителството в Индия. Старата столица на моголите, носеща поетичното име Град на победата, е строена от най-добрите архитекти на Индия и Персия в продължение на 14 години, по времето на великия император Акбар.

След това ще спрете в село Абханери, за да разгледате и уникалния стъпаловиден кладенеш (Chand Boari), който служел за съхранение на вода, както и за обществена баня. Провинция Раджастан е изключително суха, а дизайнът и структура на Чанд Баори са имали за цел да съхраняват колкото е възможно повече вода. В долната част на кладенеца въздухът остава 5-6 градуса по-хладен от повърхността и Chand Baori се е използвал като място за събиране на местните хора в периоди на големи горещини.

Продължавате към Джайпур, където се настаянвате в хотела за кратка почивка. Вечерта ще имате възможността да се насладите на Традиционно местно шоу с вечеря. Нощувка в Джайпур.

Ден 4 Джайпур /Целодневен тур/

Днес ще посветим деня на Джайпур, столицата на щата Раджастан, основана през 1728г. от един от най-великите владетели на клана Качаваха – царят астроном Савай Джай Сингх. Известен също като „Розовия град“ заради специфичната мазилка, имитираща розов пясъчник върху по-голямата част от сградите му, направена в чест на Уелския принц, дошъл на посещение тук през 1876 г. Градът е разделен на 6 квартала, отделени от главните улици с широчина 34 метра. Всички улици, както и Базарът следват посока от изток на запад и от север на юг. Източната порта на града се нарича Suraj (Слънце) Pol, докато западната носи името Chand (Луна) Pol. Джайпур е оформен във вид на осемгнездна мандала, известна като „Питхапада“, а магазинчетата му са разположени в групи от по 9 с по една напречна улица за всяка планета (числото 9 символизира 9-те планети на древния асторологичен зодиак). Една от големите забележителности на розовия град е Хава Махал (Hawa Mahal) или Дворецът на ветровете. Проектиран във формата на короната на Кришна, той включва Градския дворец и покоите на Харема намахараджата.

След това продължавате към внушителната крепост Амър, разположена на един от бреговете на езерото Маота, отразяващо като в огледало блясъка и достолепието на забележителната архитектура – уникално съчетание на два стила – хиндуиски и мюсюлмански. Пътят до крепостта е доста уникален, тъй като се случва на гърба на слон. Основите на удивителната крепост са положени през 1592 г., но в сегашния си вид тя датира от началото на 18 век. В крепостта се намират храма на Кали, Залата на победата, Диван-и-Ам – залата на публичните изслушвания, двореца на огледалата Шиш Махал и залата на славата на Джаг Мандир. Един от основните акценти в Амбър Форт са сложните дърворезби по стените и таваните.

След това се връщате в Джайпур, за да разгледате водния дворец Джал Махал – архитектурен пример на стила Раджпут (често срещана в Раджастан) в грандиозерн размер. Дворецът, построен с червен пясъчник, е пет етажна сграда, от които четири остават под вода, когато езерото е пълно и само най-горният може да се види. Изкуственото езеро Ман сагар, в средата на което се издига Джал Махал, е изградено през 1610 г. от Раджа Ман Сингх, тогавашният началник на Амер, в отговор на остърия недостиг на вода в района през предишния век. Нощувка вДжайпур.

Ден 5 ДжайпурДелхи /Полудневен тур/

След закуска отпътувате с кола за Делхи. На пристигане в столицата – настаняване в хотел 4* и кратка обиколка на Делхи с разглеждане на Акшардам. В източната част на предградията, храмът „Акшардхам“ на Гуджарати Хинду Суаминахаян е построен през 2005 г. и омагьосва със своята пищност. Майстирите използвали древни техники, за да издълбаят в бледочервения пясъчник сложни релефи, включително 20 000 божества, светци и митични създания. Централният елемент е златната статуя на Bhagwan Shri Swaminarayan с височина 3 метра. Оставете ви достатъчно време да се разходите и разгледате целия комплекс и дградините. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 6 Делхи /Целодневен тур/

Закуска, след което се отправяте на вълнуваща обиколка на Делхи!Мистерии, магия, хаос. Добре дошли в Делхи, градът на духовете и 25 милиона души. Подобно източен Рим, столицата на Индия е пълна с мощите на изгубени империи. Поредица от армии са щурмували през Индо-Гангската равнина и са отпечатали своята идентичност върху града, преди да изчезне в развалини и гибел както завоевателите, които са ги предхождали. Модерен Делхи е хаотичен гоблен от средновековни крепостни съоръжения, мавзолеи на Моголски императори, прашни пазари, градоустройство от колониалната епоха и мега молове. Националната столична територия Делхи има площ от 1 483 км? и е разположена на река Ямуна, десен приток на река Ганг. Основните говорими езици са хинди и урду. Град Делхи възниква през 6 век пр.н.е., но се превръща във водещ регионален център по времето на Делхийския султанат (13-16 век). През 1639 година Шах Джахан построява днешния Стар град, който от 1649 до 1857 година служи за столица на Моголската империя. С нарастването на британското влияние в Индия Делхи постепенно губи политическото си значение за сметка на Калкута, но през 1911 година властите обявяват връщането на столицата в Делхи и през 20-те години е изграден новият град Ню Делхи. Ню Делхи остава столица на Индия и след като страната става независима през 1947 година. Разглеждане на най-ярките забележителности: Кубаб Минар, Бахайския храм, Радж Гхат, Индия Гейт, Парламентът, Джама Маджиди др. Разходка с рикша в старияград.Нощувка в Делхи.

Ден 7 Делхи- Доха – София /Полет/

След закуска – трансфер до летището и полет за Доха (09:45-11:45 ч.) и връзка със следващ за София (16:45-21:15 ч.).

*****************************************************


ХОТЕЛИ


Делхи - FOUR POINTS BY SHERATON NEW DELHI AIRPORT **** /www.marriott.com/
Агра - DOUBLETREE BY HILTON AGRA ****+ /https://doubletree3.hilton.com/
Джайпур - GOLDEN TULIP JAIPUR ****+ /https://essential-jaipur.goldentulip.com/
Делхи - CROWNE PLAZA ROHINI ****+ /www.ihg.com/



ЦЕНИ


Двойна стая - € 1225

Тройна стая - € 1129

Единична стая - € 1415


*****************************************************

Цените са на човек в евро за индивидуално пътуване в период по Ваше жение!

Датата на тръгване е по ваше желание при условие, че е налична съответната цена по полетите!

*****************************************************


Важно: Всички цени се потвърждават в момента на резервация.

*****************************************************

Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане


*****************************************************

Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*****************************************************

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Допълнителна информация

При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти