Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Ледения остров за Белите нощи: Исландия 2020

Номер на оферта

/

159985

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Рейкявик – София, полет с прекачване на Австрийските авиолинии

включен багаж: дамска чанта или чанта за лаптоп

включен багаж: 1 брой салонен багаж с размери 55/40/23 см до 8 кг

включен багаж: 1 брой чекиран куфар/чанта до 23 кг

Летищни такси

Всички трансфери летище - хотел – летище

Транспорт по горепосочения маршрут в Исландия с минибус/автобус

Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване

Екскурзовод в Исландия с превод на български

6 нощувки, както следва:
2 нощувки със закуски в хотел*** в района на Рейкявик/Selfoss , хотел Ork 3*+ или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел*** в района на Скогарфос, х-л Skogar 3* или подобен
1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Ледниковата лагуна, хотел Jokull или подобен
1 нощувка със закуска в хотел*** в Егилстадир, х-л Icelandair Herad, 3*+ или подобен
1 нощувка със закуска в хотел ***/**** в Myvatn, хотел Fosshotel 4* или подобен

Входна такса за Северната Лагуна

Входна такса с включени хавлии за комплекса Синята лагуна

Пътни такси за всички пътувания по маршрута

Цената не включва

Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро /за лица над 65 г. има доплащане/: 16 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Фотосафари на китове в Хусавик, 3-4 часа: в порядъка на 115 евро = 196 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Амфибия на Ледниковата Лагуна: 59 евро = 116 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Вечери и обяди: ориентировъчна стойност: 40-50-60 Е на човек
/не се организират предварително/

Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

Програма на пътуването

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

Ледения остров за Белите нощи: Исландия 2020 - обслужване на български език

8 дни / 6 нощувки

----------------------------------------------------

ДАТА: 10.07.2020 – 17.07.2020 - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

-----------------------------------------------------

ПРОМОЦИОНАЛНИ цени за ранно записване до 03.02.2020:

Възрастен в двойна стая: 2 530 евро / 4 954 лв

Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло: 2 328 евро / 4 558 лв

Възрастен в единична стая: 3 046 евро /5 964 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 2 245 евро / 4 396 лв

!!Забележка: Наличето на тройни стаи е на запитване!



СТАНДАРТНИ цени за записване след 03.02.2020:

Възрастен в двойна стая: 2 660 евро / 5 208 лв

Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло: 2 458 евро / 4 813 лв

Възрастен в единична стая: 3 176 евро / 6 219 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 2 375 евро / 4 650 лв

!!Забележка: Наличето на тройни стаи е на запитване!

================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

ПРОГРАМА:

Много, много отдавна, преди в Исландия да изригне най-мощният вулкан в рамките на историческото време, норвежките викинги открили и населили Ледения остров.
Не отхвърляйте пътуването до Исландия за неопределеното бъдеще! Ледниците се топят... въпреки конференциите за затоплянето на климата. А туристите стават все повече и повече. В близкото бъдеще Северът на Европа няма да бъде същият...


1 ден: полет до Исландия, Рейкявик
Сбор на летище София, Терминал 2 в 16.30 ч. Полет в 18.35 ч. до Виена с прекачване до Рейкявик, Исландия в 21.25 ч. Пристигане в 23.35 ч., и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка

2 ден: разглеждане на Рейкявик, Синята Лагуна
Закуска. Разглеждане на най-северната столица в света - Рейкявик. Ще видим сградата Хьофди където се е провела историческата среща между Михаил Горбачов и Роналд Рейгън, сложила край на Студената война, Кметството, Парламента, лутеранската Катедрала - Халгримскиркя, проектирана в съвременен стил, скулптурната композиция Солфар, градското езеро Тьорнин, концертната зала Harpa, знаменитата сграда Perlan – Перлата във формата на цвете. В горната й част има площадка за наблюдение с великолепна гледка към Рейкявик, кафене и въртящ се ресторант. Свободно време за обяд и разходка в града. Следобед отпътуване за Синята Лагуна /включен в цената входен билет и ползване на хавлия/. Морската вода се просмуква през лавата, вследствие на което дълбоко под земята се образуват цели резервоари, където водата се нагрява до 240 градуса. Това е позволило построяването на геотермална централа, която използва природните ресурси в полза на хората. Тя достига 200 м широчина и няколко километра дължина. Средната температура на водата е 37 градуса, като леко се понижава само при ветровито време. Молекулите на силиция пречупват светлината и това е причината за млечносиния цвят на водата. Синята лагуна е най-популярното туристическо място в Исландия.
Вечерта връщане в хотела. Нощувка

3 ден: Златният пръстен – Водопада Гълфос, Долината на гейзерите, Националния парк Тингветлир, водопадите Скогафос и Селяландсфос
Закуска. Днешният ден е посветен на Златния пръстен – „визитната картичка” на Исландия. Очакват ви най-важните исландски забележителности: Националния парк Тингветлир, където на брега на красиво езеро в 930 г. е основан най-старият демократичен парламент в света, ще видите и разлома Силфра - мястото на разминаване на северо-американската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка! В долината на Гейзерите ще се доближим до Geysir - най-известния гейзер и причина за единствената исландска дума, еднаква на всички езици, тъй като дава собственото си име на всички горещи извори на планетата. Geysir е загубил предишната си активност, но в близост се намира Строхкур – активен гейзер, на чието шоу ще се насладим. Маршрутът продължава към Златния водопад Гълфос. Водата на ледниковата река Хвита пада от височина 32 м в тесен каньон. Продължаваме на югоизток към още два величествени водопада: Селяландсфос и Скогафос. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден: Южна Исландия - Ледниковата лагуна Йокулсарлон, ледника Ватнайокул
Закуска. Екскурзия до южните брегове на Исландия. Те ще ви очароват с цветущи поля, водопади, черни пясъчни плажове, рибарски селища. Ще видите причудливите скали Рейнисдрангар, в Рейнисфяра ще се разходим по черния пясъчен плаж, ще се любуваме на пещерите и ятата птици, които гнездят в тях, на проблясващите в далечината ледници Мирдалсьокул и Ейяфятлайокул. Ще посетим националния парк Скафтафетл с водопада Свартифос и вулкана Гримсвотн, изхвърлил в 1998 г. стълб пара, висок 10 километра! След обяд ни очаква близка среща с айсбергите от Ледниковата лагуна. Тя се намира в подножието на южния език на най-големия ледник в Европа Ватнайокул. Ледникът бавно слиза към океана и се топи. Преди 50 години ледникът достигнал брега и откъсващите се от него айсберги започнали да отплуват в океана. Възможност за разходка на амфибия между големите сини и бели ледени блокове, които бавно се придвижват към откритото море. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: Източна Исландия - Егилстадир
Закуска. Днес ще се запознаем с долините и фиордите на Източна Исландия – стръмни склонове, заснежени планински брегове. По пътя ще посетим музея на минералите в Stodvarfjordur, а в района на селцето Djupivogur ще наблюдаваме птичи колонии. Настаняване в хотел в Егилстадир. В неговите околности се намира езерото Lagarfljot, където според легендата живее чудовище, подобно на Неси. Може да се организира екскурзия с корабче. Нощувка.

6 ден: Централна и Северна Исландия, водопада Детифос, Хусавик, китово сафари, Северната Лагуна
Закуска. Продължаваме пътуването през централните планини на Исландия, където човешкото въображение е вдъхновено от представата за всемирното земно начало: девствени пейзажи с причудливи образувания от лед, вулкани и усещането за тишина във величествената пустош. При подходяща синоптична прогноза ще посетим Детифос, най-мощният водопад в Европа. Ще пътуваме покрай живописните заливи на Северна Исландия, за да стигнем град Хусавик, където по желание ще се включим в морско сафари за наблюдение на китове. Световният фонд на дивата природа посочва Исландия на едно от първите места в Топ 10 за фотосафари на китове. Денят ще завърши на езерото Миватн, където за 1 час ще се отпуснем в прегръдките на геотермалната вода на Северната Лагуна /температурата на водата е +40 градуса, входът е включен в цената/. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден: Северна Исландия - Акурейри, водопада Годафос, езерото Миватн
Закуска. Обиколка на живописния район на езерото Миватн, известно с популациите на водни птици и сюрреалистичните пейзажи от вулканична лава. Разглеждане на псевдократерите Skutustadir и образуванията от лава Dimmuborgir, спирка на серните ями и езерата с кипяща тиня. Ще преминем проходите за една запомняща се фотопауза на водопада Годафос – „Водопадът на боговете”. Запознанство с град Акурейри, втори по големина след Рейкявик, наречен столицата на Северна Исландия и фиорда Скагафиордур. Следобяд отпътуване за Кеплавик. Трансфер до летището.

8 ден: полет за България
Полет за Мюнхен в 1.05 и прекачване за София в 9.25 ч. Пристигане в София в 12.15 ч. местно време.

==================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия за резервации:
Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 26 дни преди дата на заминаване

Условия за анулация/прекратяване на договора:
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
*от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
*от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
*под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Лято в чужбина - Исландия |  Лято в чужбина - Рейкявик

Избрани оферти