Оферта номер: 218936

Истанбул и Принцови острови ОТ СОФИЯ

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Истанбул и Екскурзии в Турция.

Дати и цена
Цената включва
*транспорт с автобус 4*, лицензиран за международни превози;
*две нощувки със закуски в централен хотел 2/3* в Истанбул;
*медицинска застраховка на стойност 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
*водач от туристическата агенция ;
*Бонус - посещение на Египетския пазар;
*Бонус - посещение на Принцови острови - Бонусът важи за резервации, направени до един месец преди датата на тръгване;
*Бонус - посещение на Гигантския Аквариум Sea Life (включва транспорт, не включва входната такса).
Цената не включва
*панорамна обиколка на Истанбул – цена 23,60 лв (12 евро) при група над 15 човека и 35,40 лв. (18 евро) при група под 15 човека. Цената включва транспорт и екскурзовод, без входни такси;

*разходка с кораб по Босфора – цена 39,30 лв. (20 евро) при група над 15 човека и 49,20 лв. (25 евро) при група под 15 човека. Цената включва транспорт и екскурзовод;

*посещение с екскурзовод на новия султански дворец Долмабахче сарай - цена 59 лв. (30 евро) при група над 15 човека и 69 лв. (35 евро) при група под 15 човека. Цената включва транспорт, екскурзовод, входни такси;

*посещение с екскурзовод на църквата "Св. София" – 49,20 лв. (25 евро) при група над 15 човека и 59 лв. (30 евро) при група под 15 човека. Цената включва транспорт, екскурзовод и входни такси;

*eкскурзия „Нощен Истанбул“ - цена 39,30 лв. (20 eвро) при група над 15 човека и 49,20 лв. (25 евро) при група под 15 човека. Цената включва транспорт, екскурзовод и входни такси, включително виртуален полет над Истанбул;

*екскурзия до Принцови острови - цена 19,70 лв (10 евро) на човек;
*вечеря в ресторант с традиционна турска програма на кораб по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise - 39 евро;

доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
разходи от личен характер.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Цена на човек в двойна стая : 139 лв. при ранни записвания , месец преди отпътуване
Стандартна цена: 149лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 23:00ч. за Вашето вълнуващо пътуване до Истанбул - градът на два континента, столица на три империи, перлата на Ориента.
Пристигане около 08:30 ч.
Слагаме началото на това пътуване в Истанбул с обзорна обиколка на града с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия, Топкапъ сарай, църквата “Света София” и Долмабахче сарай се дава информация без да се посещават.
Попълнете първите си впечатления от Вашето пътуване в Истанбул, като минете по въжения мост над Босфора в азиатската част на града, за да посетим на местността Чамлъджа, където ще имате на разположение около 30 мин. за по едно турско кафе или страхотни селфита на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. Похвалете се на всички - Вие сте на екскурзия в Истанбул!
Следва връщане в европейската част и съвременния център на града – Таксим. Минава се покрай Златният рог. Посещава се възстановената българска желязна църква “Св. Стефан”, превърнала се в символ на българите християни в Истанбул. Настаняване в хотела.
Свободно време за почивка в Истанбул – из града или в хотела.
Първата вечер от Вашата екскурзия в Истанбул посветете на обиколката „Нощен Истанбул“. През Галатския мост ще се отправим към новата, европейска част на града и района на небостъргачите. Насладете се на един различен Истанбул – вижте модерния и съвременен град: небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа се извисява на 64 етажа със 174 апартамента. Вътре има и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. През последните 7-8 години в квартал "Левент" в Истанбул са построени общо 69 небостъргача – символ на турския прогрес и икономически възход.
Нощната разходка ще Ви отведе до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Покачете адреналина, като се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над мегаполиса. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Подобаващ край на първия ден от Вашата екскурзия в Истанбул.
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска и интересно начало на втория ден от Вашата екскурзия в Истанбул с посещение с екскурзовод на новия султански дворец Долмабахче сарай на Босфора.
„Долмабахче“ означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което било затрупано, за да се построи прекрасният дворец. След няколко пожара султан Абдулмечит І, който намирал стария дворец Топкапъ за старомоден, издигнал там днешния Долмабахче в турско–ренесансов стил. Възползвайте се от Вашия престой в Истанбул, за да видите официалната резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използва при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване.
Програмата ни за 24.08.2018 г. включва през този ден възможност за посещение с екскурзовод на църквата "Св. София". Църквата на Божията премъдрост - „Св. София" е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския Изток и Християнския Запад, както и едно от най-важните доказателства за хуманност – със сигурност единствено тя в продължение на 1400 г. е служила както на християнския, така и на ислямския свят.
Следобед получавате БОНУС от ТА - посещение на Принцови острови!
!Бонусът важи за резервации, направени до един месец преди датата на тръгване.
Тръгване от хотела и трансфер до пристанището, откъдето с корабче, за около 1,45 часа, през Мраморно море се стига до Буюк Ада – най-големият от Принцовите острови. Непременно ги посетете, ако сте на екскурзия в Истанбул! Представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели и Буюк Ада. Насладете се на разходка с файтон за 45 минути или 1,10 ч. Файтоните са четириместни. Цялата екскурзия трае около 5-6 часа.
Завършете втория си ден в Истанбул с вечеря в ресторант с традиционна турска програма на кораб по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise!
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Продължете Вашата екскурзия в Истанбул с „Круиз по Босфора” - пътуването продължава час и половина и е незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали. БОНУС за Вас ще бъде посещението на Египетския пазар.
Продължаваме с бонусите от ТА: посещение на гигантския аквариум – Sea Life. Разходете се между над 20 хиляди вида морски обитатели, включително и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, и с 80-метров подводен тунел със 270? панорама, аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ. Завършете Вашата екскурзия в Истанбул подобаващо - напазарувайте от стотиците световноизвестни марки и магазин IKEA. Какво е едно пътуване в Истанбул без шопинг?
Пристигане в България – късно вечерта.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Истанбул
Транспорт - Истанбул Заведения - Истанбул Хотели - Истанбул Пазаруване - Истанбул Събития - Истанбул Забележителности - Истанбул
Фестивал на лалето в Истанбул 2018: карта на парковете с лалета
Аромати, които винаги ще те пренасят в Истанбул
7 легендарни стълбища по света и у нас