Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Истанбул с Принцови Острови - без нощен преход

Номер на оферта

/

232817

Дати & цени

25 април 2024 г. - Цена от 359 лв.

Цената включва

• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Истанбул;
• Посещение на Outlet Via Port Venecia;
• Посещение на Принцови острови – Бонус;
• Посещение на Мол ,,Florya”;
• Панорамна туристическа обиколка на Истанбул – европейска част с местен лицензиран екскурзовод на български език;
• Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с местен лицензиран екскурзовод на български език;
• Посещение на църквата ,,Свети Стефан’’;
• Посещение на град Одрин;
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
• Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
• Вечеря на яхта (организира се на място) - 50 € /при минимум 10 туристи/;
• Разходка с корабче – 20 € /при минимум 20 туристи/;
• Посещение на WATERGARDEN ISTANBUL и Панорамна обиколка на нощен Истанбул - 18 € /при минимум 20 туристи/;
• Вечерна екскурзия до площад Таксим и кафенето Пиер Лоти - 15 € /при минимум 20 туристи/;
• Аквариум ,,Aqua Florya Mall” - 650 TL;
• Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
- Света София – безплатно;
• Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

Истанбул с Принцови Острови - Без Нощен Преход

4 дни / 3 нощувки

ДАТИ: 22.02.2024 СТОП
04.04.2024 2 места
11.04.2024 Потвърдена
18.04.2024 Ограничени места
25.04.2024 Потвърдена

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Промоционална цена до 10.02.2024: 359 лв.
Стандартна цена: 369 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 22.02.2024 СофияХасково – Капитан Андреево – Истанбул
Отпътуване от гр.София в 5:00 ч., по маршрут СофияПловдивХасково – Свилeнград – Истанбул.
Пристигане след обяд в Истанбул – единственият в света град на два континента – мегаполис с уникална визия и неповторим дух, град на големи контрасти, любима дестинация на милиони туристи от всички континенти. Програмата започва с посещение на новия търговски център Outlet Via Port Venecia. На разположение на многобройните посетители са гондолиерите, приканващи ги за романтична разходка с красива гондола по „Канале Гранде”, по време на която мислено да се пренесат в магнетична Венеция, на площад „Сан Марко” или моста „Риалто” и с удоволствие да пазаруват в предпочитани от тях магазини с намаления на световноизвестни марки или да седнат на чаша кафе или турски чай, поднесен с ароматен турски сладкиш, а защо не и да опитат някой от специалитетите на местната турска кухня в изискан ресторант на територията на търговския център. Но каквато и да е причината да са там, си струва. Дори това да е само разходка край водния поток.
Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечерта по желание срещу допълнително заплащане вечеря на яхта с богата атракционна програма, ориенталски танци, бейли денс и традиционен турски фолклор. Нощувка.

2 ден 23.02.2024 Истанбул – Принцови острови
Закуска. Отпътуване с ферибот за Принцови острови – архипелаг от девет острова в Мраморно море. Посещение на най-големия остров Буюк Ада – любимото място на Кемал Ататюрк, където е канил и посрещал своите гости. Обстановката на острова е идилична и спокойна, тук времето е спряло. Моторните превозни средства са забранени. Изключение се прави само за полиция, пожарна и бърза помощ. Местните хора и туристите се придвижват пеша, с колела, с файтони или магарета. Разходката е изключително приятна и релаксираща и обикновено приключва с обяд в някоя от местните таверни край пристанището. Връщане обратно в Истанбул.
Посещение на най-големия МОЛ с аквариум в Истанбул ,,Aqua Florya Mall” – търговски и развлекателен център, разположен на площ от 45 000 кв.м и предназначен за клиенти с най-изтънчен вкус. Тук има 64 аквариума с 6800 куб.м. вода, респектиращи със своите размери и разнообразие на морски обитатели с представители на повече от 1 500 вида от Червено, Черно и Мраморно море, Егейско море, Суецкия и Панамския канал. На територията на търговския център са разположени 145 магазина на световноизвестни марки, 11 кина, зони за деца, в които се предлагат интерактивни игри и други развлечения, изложбени площи, обширни тераси с изглед към морето и прекрасни алеи за разходка. Връщане в хотела. Свободно време.
Вечерта по желание срещу допълнително заплащане вечерна екскурзия до площад Таксим и кафенето Пиер Лоти. Пиер Лоти е псевдоним на френския автор живял и творил в Истанбул през 19 век. Той посещавал често едно кафене, което се намира на върха на хълм с гледка към Златния рог. Така това кафене носи неговото име, а мебелировката е запазена в стил от 19 век. Ще имате възможността да се насладите на ароматно турско кафе или класически турски чай, гледайки невероятния мегаполис от високо. Следва посещение на площад Таксим – сърцето на Истанбул. Тук ще имаме възможността да се потопим в нощният живот на Истанбул като се разходим по пешеходния булевард Истиклял, известен със своите магазини и ресторанти. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден 24.02.2024 Истанбул
Закуска. В 08:00 ч. се отправяме към желязната църква "Свети Стефан". Тя е осветена на 8 септември 1898 г. от Екзарх Йосиф. Тогава сградата, заедно с обзавеждането и струват на Българската държава около 1 млн. златни лева. Уникалната постройка от метал, проектирана от арменския архитект Ховсеп Азнавур, е била изработена в Австрия от металургичната фирма "Вагнер", а елементите на конструкцията са пренесени с железница и са тежали около 500 тона. Били са сглобени на място. Дължината на църквата е 32,5 м, а ширината - 12,5 м. Отпътуване до пристанището за разходка с корабче по Босфора /по желание срещу допълнително заплащане/. Обиколката започва с преминаване покрай европейския бряг на Босфора, великолепните султански дворци „Долмабахче” и „Чираан” до крепостта „Румели Хисар” и един от символите на града - „Девическата кула”. По време на пътуването се виждат и къщите, в които са снимани част от прословутите турски сериали. Продължителността на тура е около 1 час и 30 мин. Пешеходна разходка в Историческия център: Хиподрума с Колоната на Константин Велики, Египетския обелиск, Змиевидната колона и Фонтана на Вилхелм II. Посещение на Синята джамия – уникална с шестте си минарета и на църквата „Света София” – бивш православен храм, впоследствие джамия, днес музей. Свободно време за шопинг в лабиринтите на най-големия покрит базар – ориенталския „Капалъчаршъ”.
Връщане в хотела с градски транспорт . Свободно време за почивка. По желание /срещу допълнително заплащане/ в 17:00 ч. посещение на квартал Аташехир в азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN ?STANBUL с уникалното светлинно шоу на пеещите фонтани. Басейнът с площ от 5000 кв.м е най-големият SHOW POOL в Европа. Вечерна панорамна обиколка на Истанбул. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден 25.02.2024 ИстанбулОдрин - София
Закуска. В 8.00 ч. отпътуване към  Одрин. Кратка разходка и шопинг в града на Пехливаните. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
• Настаняване на дете до 11,99 г. в стая с двама възрастни - минус 45 лв.

Доплащане:
• Настаняване в единична стая – плюс 135 лв.
Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
Полезна информация
Необходими документи:
• Паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
• За Република Турция няма визови изисквания.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  22 септември - 2023 - Турция |  22 септември - 2023 - Истанбул

Избрани оферти