Начало / Екскурзии / Екскурзии - София

Южен Судан и земята на легендарните пастири

Номер на оферта

/

238576

Дати & цени

Цената включва

7 нощувки в обикновени хотели в стаи със собствен
санитарен възел
храна според описанието (З-закуска,О-обяд,В-вечеря)
местен англоговорещ гид
наземен транспорт и летищни трансфери
водач от Пенгуин Травъл при мин 8 души
регистрационни и входни такси

Цената не включва

виза
лични разходи
бакшиши
разрешение за снимане (около 200 USD)

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Южен Судан без съмнение е една от най-трудните за посещение страни в света, дори и за най-смелите пътешественици. Тук няма да намерите традиционните „забележителности". В голяма част от страната дори няма да намерите и „традиционни пътища”. Това, което ще откриете обаче са древни културни ритуали, множество цветни местни племена и естествена природна красота. Страната получава своята независимост от Судан през 2011, което я прави най-новата държава в света и все още е изключително рядко посещавана от чуждестранни туристи.

По време на този тур ще разгледаме бързорастящата столица Джуба и Суд – най-голямото блато в Африка. Най-запомнящите се моменти обаче ще бъдат тези, прекарани с местните племена Динка – легендарните пастири на Южен Судан. Те са известни със своя отличителен пасторален начин на живот и специалното отнишение към своите животни. Ще прекараме няколко дни с тях и ще видим отблизо как тази връзка се проявява в тяхното ежедневие, в културата, в езика и дори жестовете им.

Ден 1. Пристигане
Пристигане в Джуба и трансфер до хотела за нощувка. (Panorama Portico Hotel)

Ден 2. Джуба – Бор
Днес се отправяме на север по течението на Нил към Бор. Бор e рибарско селище, разположено на Бели Нил, което през 60-те години на 19-ти век е превърнато в депо за износ на слонова кост, както и пазар на роби. Бор е и административен център на племената Динка. Те са пастири, които придвижват стадата си към крайречни пасища по време на сухия сезон (от декември до април) и обратно до постоянните си селища в саваната по време на дъждовния период, където отглеждат и храната си – предимно просо. Голяма част от хората от Динка племената вече са приели християнството и са в процес на промяна или отхвърляне на древните си религиозни обичаи, за да се адаптират към християнските традиции. Нощувка в хотел в Бор (Panorama Palace Hotel).

Ден 3. Бор-Суд
Днес ще посетим Суд, известно и като Бахър ал Джабал. Това е най-голямото блато в Южен Судан, формирано от разлива на Бели Нил. Името му произлиза от арабското Садд, което означава “бариера” или „препятсвие”. Размерът му е около 30 000 кв.км, а по време на дъждовния сезон може да достигне и до 130 000 кв.км. (Panorama Palace Hotel)

Ден 4. Бор - Джуба
Днес се връщаме обратно в Джуба. Свободно време и нощувка в града (Panorama Portico Hotel).

Ден 5. Джуба – Торит
Днес се отправяме на изток - към провинция Източна Екватория. Ще прекараме нощта в най-големия град в региона - Торит, разположен в непосредствена близост до границата с Уганда.

Ден 6. Торит (племената Джийе,Топоса, Дидинга )
Днес ще прекараме цял ден с хората от племената, населяващи региона около Торит - Джийе,Топоса, Дидинга. Племето Джийе са едни от най-отличителните в региона, заради множеството си пиърсинги и белези по лицето, както и специфичното си облекло. Техните села са едни от най-големите в Африка. Нощувка в Торит.

Ден 7. Торит - Джуба
Днес се връщаме обратно в Джуба за обиколка на града. Градът се намира на източния бряг на Бели Нил в близост до Суд - най-голямото блато в Южен Судан. Турът включва посещение на Президентския дворец, мавзолея на Джон Гаранг и други. Нощувка в Джуба. (Panorama Portico Hotel)

Ден 8. Отпътуване
Закуска в хотела и трансфер до летището.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - София |  Екскурзии - България |  Екскурзии - София |  Екзотична почивка 2024 - България |  Екзотична почивка 2024 - София

Избрани оферти