Начало / Екскурзии / Екскурзии - Акаба

Йордания – Хашемитското кралство с полет от Варна - 6НВ

Номер на оферта

/

228157

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет Варна – Акаба – Варна с чартърен полет на авиокомпания ЮРЪПИЪН ЕЪР ЧАРТЪР с включен багаж и летищни такси;
*3 нощувки със закуски и вечери в Аман;
*1 нощувка със закуска и вечеря в пустинята Вади Рум;
*2 нощувки със закуски и вечери в Акаба;
*Екскурзовод на руски/български език по целия маршрут;
*Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
*Всички трансфери по програмата;
*Всички екскурзии по програмата;
*Входни такси за обектите по програмата;
*Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
*Медицинска застраховка асистънс ЗАД Евроинс, с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

*Такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се на място) – общо 30$ на човек за целия престой;
*Разходи от личен характер;
*Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни;

Програма на пътуването

Йордания – Хашемитското кралство с полет от Варна - 6НВ

Цена на човек в двойна стая:
21.10 - 27.10.2023- 1645лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

-1-ви ден 21.10.2023 ВарнаАкаба
Заминаване от летище Варна в 10:00ч. за Акаба. Кацане на международно летище Крал Хюсеин – Акаба в 12:50ч. Посрещане от представител на местната агенция. Трансфер до хотела в Акаба. Вечеря и нощувка в Акаба.

-2-ри ден 22.10.2023 Акаба – Керак – Мадаба – Небо – Аман
Закуска. Заминаване по пътя на кралете за посещение на замъка на кръстоносците Керак (столица на библейското царство Моав в древността) – построен от тамплиерите в средата на 12 век по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. В популярната култура замъкът Керак е забележителен с представянето му във филма на Ридли Скот от 2005г. „Небесно царство“. Отпътуване за Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка от 6 век, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясно време могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на манастирска църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви мозайки. По време на посещението си в Йордания през 2000г. покойният папа Йоан Павел II произнася проповед там, на която са присъствали около 20 000 вярващи. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство – Аман. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Аман.

-3-ти ден 23.10.2023 Аман – Джераш - Аджлун – Аман
Закуска. Отпътуване за Джераш. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Сега мястото е общопризнато като един от най-добре запазените римски провинциални градове в света. Заминаване за Аджлун. Разглеждане на ислямския замък Аджлун, построен високо, на хълм, от който може да се наблюдава красивата долина на река Йордан. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.

-4-ти ден 24.10.2023 Обиколка на град Аман – пустинни замъци – Аман
Закуска. Туристическа програма в Аман: Цитаделата, Археологическия музей, храма на Херкулес, византийската базилика, двореца на Омаядите, римския театър. Програма с пустинни замъци: Омаяд, Каср Амра, Каср Хар ана и Каср Азрак. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.

-5-ти ден 25.10.2023 Аман – Мъртво море – Вади Рум
Закуска. Заминаване за Мъртво море - свободно време за плаж. Отпътуване за пустинята Вади Рум, известна още като Лунната долина. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава и представя една уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Огромни планини от пясъчник и гранит излизат, отвесни, от широки червеникави пясъчни долини до височини от 1700 метра и повече. Вади Рум е бил обитаван от много човешки култури от праисторически времена, като много култури - включително набатейците - оставят своя отпечатък под формата на петроглифи, надписи и храмове. Бедуинските племена все още живеят сред планините и техните големи шатри от козя козина са специална особеност на пейзажа. Двучасово сафари с джипове (включено в цената) - по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски, както и на чудните форми на скалите в региона. Настаняване в пустинята Вади Рум в луксозен кемп. Традиционна вечеря в ресторант с невероятен изглед към пустинята. Нощувка във Вади Рум.

-6-ти ден 26.10.2023 Вади Рум - Петра - Акаба
Закуска. Заминаване за Петра. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г. пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), кралските скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите, Византийската църква с красивата цветна мозайка и Храмът на крилатия лъв. Отпътуване за Акаба. Вечеря и нощувка.

-7-ми ден 27.10.2023 АкабаВарна
Закуска. Трансфер до летището и отпътуване за България в 10:00ч. Кацане във Варна в 14:00ч.

============================================================

-Забележка:
*Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 човека;
*Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;

-Условия за записване:
*Копие от международен паспорт;
*Депозит на човек - 400 лв.;
*Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;

-Необходими документи:
*Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
*За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
*Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;

-В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
*Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
*Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на - екскурзията;
*При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

-Допълнителна информация:
*Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;
*Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Застраховка „Отмяна от пътуване“: Георграфски свят ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Акаба |  Екскурзии - Йордания |  Екскурзии - Акаба |  Есен 2023 - Йордания |  Есен 2023 - Акаба

Избрани оферти