Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Израел и Йордания - обиколна екскурзия - 6 нощувки - полет от София!

Номер на оферта

/

229432

Дати & цени

21 ноември 2021 г. - Цена от 1999 лв.

Цената включва

самолетен билет с вкл. летищни такси с авиокомпания Юръпиън еър чартър;
1 бр. чекиран багаж до 20 кг и 1 бр. салонен багаж до 7 кг;
всички трансфери по програмата;
6 нощувки със закуски и вечери в хотели 3 и 4* по програмата;
1 обяд в Петра;
екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;
сертификат за хаджийство;
входни такси за обектите по програмата;
транспорт с автобус;
водач-придружител;
йорданска туристическа виза;
такси при преминаване на границата;
медицинска застраховка с общо покритие 10 000 EUR.

Цената не включва

застраховка "Отмяна на пътуване";
бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (8 USD на турист на ден);
сафари с джипове във Вади Рум (с доплащане в България);
PCR и/или други тестове, в случай че са необходими;
разходи от личен характер.

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ В ЙОРДАНИЯ И ИЗРАЕЛ

Обиколна програма с чартърен полет от София

7 дни /6 нощувки със закуски и вечери

Екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма

МАРШРУТ: СофияАкаба – Малката Петра – Петра – АманКапернаум – Табха – Планината на блаженствата – ТиберияКана – Назарет – Хайфа – Кесария – Тел Авив/Яфо – ВитлеемЙерусалим – река Йордан/Каср ал Яхуд – Кумран – Мъртво море

ДАТИ:
17.10.2021 – 23.10.2021
21.11.2021 – 27.11.2021

ЦЕНА на човек в двойна стая: 1999 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден: СофияАкаба – Малката Петра – Петра
Заминаване за Акаба, Йордания с директен чартърен полет от летище София в 07:15 ч. Пристигане в 10:00 ч. на летище крал Хюсейн в Акаба. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Петра (125 км). Посещение на Малката Петра(съкровищницата Ал Барид) – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автентична, отколкото в Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

2 ден: Петра – Аман
Закуска. Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – най-известната забележителност на Близкия Изток, наричана често „осмото чудо“ на света. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като древна столица на набатеите и най-важния пункт от древните търговски маршрути и пътя на тамяна. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Обяд. Отпътуване за Аман (235 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка в Аман.

3 ден: АманКапернаум – Табха – Планината на блаженствата – Тиберия
Закуска. Преминаване в Израел. Заминаване в посока Галилейското езеро (185 км). Посещение на Капернаум – споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от 4 век. Отпътуване към Планината на Блаженствата - мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Панорамна гледка към Голанските възвишения. Настаняване в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

4 ден: ТиберияКана – Назарет – Хайфа – Кесария – Тел Авив/Яфо – Витлеем Закуска. Отпътуване за Назарет. По пътя преминаване през Кана Галилейска, мястото на първото чудо на Иисус Христос, когато превръща водата във вино. Посещение на Назарет: разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където св. Архангел Гавраил се е явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън), германския квартал и залива на Хайфа. Отпътуване за Тел Авив. По пътя спирка при римския акведукт на античния град Кесария. Панорамна обиколка на Тел Авив: площад „Дизенгоф“, площад „Ицхак Рабин“, крайбрежния булевард. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден: ВитлеемЙерусалим
Ранно посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Закуска. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), символичния Кръстен Път (Via Dolorosa) – това e улицата, по която в древен Йерусалим Иисус Христос е носел кръста към мястото на Неговото разпятие – Голгота, храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, “Стената на плача”, храмовия хълм с “Купола на скалата. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Витлеем – река Йордан/Каср ал Яхуд – Кумран – Мъртво море – Акаба
Закуска. Отпътуване за река Йордан (70 км). Панорамна гледка към местността Кумран - мястото, където са намерени свитъците от Мъртво море – най-ранните ръкописи на Стария завет. Посещение на местността Каср ал Яхуд на река Йордан – мястото на Христовото кръщение(възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Отпътуване за Йордания и Мъртво море през граничен пункт Аленби. Кратък престой на брега на Мъртво море - най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Продължаване към Акаба (330 км). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ден: АкабаСофия
Закуска. Стаите се освобождават до 11:00 часа, като багажа се оставя за съхранение в хотела. Свободно време. Възможност за факултативни екскурзии:

1) Екскурзия до Ваду Рум с обяд - уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. Екскурзията включва трансфер от Акаба и обратно (70 км в една посока), обяд, двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона (с доплащане 128 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 15 участника).

2) Eкскурзия природния резерват Дана и замъка Монтреал. Отпътуване за резервата Дана – най-големият и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети. Продължаване към замъка Монтреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Екскурзията е с доплащане 128 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 15 участника).

Трансфер до летището. 19:00 ч. - 22:15 ч. – полет АкабаСофия.

=============================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

- 1 нощувка в Петра - хотел Petra Panorama 4* или подобен.

- 1 нощувкa в Аман - хотел Mena Tyche 4* или подобен.

- 1 нощувка в Тибериас - хотел Bali 3* или подобен

- 2 нощувки във Витлеем – хотел Eman Regency 3* или подобен

- 1 нощувка в Акаба - хотел City Tower 4* или подобен

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка - на запитване

Информация за превозвача:

Авиокомпания: “Юръпиън Еър Чартър” ЕАД

Адрес: София, ул. „Павел Красов“ 35

Лиценз: BG-06

Тип самолет: AIRBUS 320 или Boeing McDonell Douglas – MD82

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Условия за записване:

Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

Депозит в размер на 15% от сумата на човек.

Доплащане до 30 дни преди заминаването.

Местна Валута: Израелски шекел и Йордански динар

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

- ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 90 дни преди датата на пътуването;

- ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 91 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50 лв.;

- ако прекратяването е от 90 до 36 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на организираното пътуване в лева;

- ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева;

*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите на България и Йордания. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ:

Дата на полет - от - излита - до - каца

17.10.2021 София 7:15 ч. Акаба 10:00 ч.

21.11.2021 Акаба 19:00 ч. София 22:15 ч.

Забележка: цените са изчислени при валутен курс 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Екзотична почивка 2021 - Израел |  Екзотична почивка 2021 - Тел Авив

Избрани оферти