Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Израел - класически гранд тур - 7 нощувки - директен полет от София

Номер на оферта

/

235612

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България ер с включен багаж и летищни такси;
2 нощувки със закуска и вечеря в района на Негев, хотел 3*;
3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
1 нощувка със закуска и вечеря в Нетания, хотел 3*;
екскурзовод на български език по целия маршрут;
луксозен автобус с безплатен WI-FI;
саунд система със слушалки по време на туровете;
всички трансфери по програмата;
всички екскурзии по програмата;
входни такси за обектите по програмата;
Сертфикат за хаджийство;
водач, придружаващ групата по време на целия престой;
медицинска застраховка асистънс с покритие 10000 евро.

Цената не включва

Бакшиши/Такса обслужване - 40 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място)
застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид 19 (информация за нея - в офиса ни)
разходи от личен характер
допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на мястo
обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро, заплащат се на място
корабче по Галилейското езеро – 10 евро
нощен Йерусалим – 25 евро

Програма на пътуването

ИЗРАЕЛ – КЛАСИЧЕСКИ ГРАНД ТУР

МАРШРУТ: СофияТел Авив – Беер Шева/Негев – Мамшит – Мъртво море – МасадаКумран – Каср Ал Яхуд – Йерихон – ЙерусалимВитлеем – Ейн Карем – Мегидон/Армагедон – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан - Тиберия – Сафед – Акра – Хайфа – Кесария – НетанияТел Авив/Яфо – Лод

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски и вечери

ДАТИ: 21.10 – 28.10.2021 и 25.11 – 02.12.2021

ЦЕНА на човек в двойна стая: от 1998 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Примерни хотели по програмата:

Местонахождение - Хотел - Брой нощи

Регион на Негев - Inbar 3* https://www.inbar-hotel.co.il/?lang=en или подобен - 2

Витлеем - Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен - 3

Тиберия - Astoria 3* https://www.astoria.co.il/ или подобен - 1

Нетания - Margoa 3* http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен - 1

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН: СофияТел Авив – Беер Шева/Негев

Заминаване от летище София с полет на България ер в 18:00ч. Пристигане на летище Бен Гурион в 20:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Трансфер до Беер Шева. Вечеря и нощувка в региона на Беер Шева/Негев.

2 ДЕН: Беер Шева/Негев – Мамшит – Мъртво море/Ейн Бокек – Негев

Закуска. Посещение на национален парк Мамшит – темата е „Пътят на тамяна“. Основан е през 1 век пр. Хр. като търговски пункт между Петра и Газа. По времето на набатейското царство Мамшит (познат в древността като Мампсис от мозаичната карта в Мадаба) е бил едно от най-важните места от маршрута на керваните по пътя на тамяна, минаващ от Южна Арабия през Петра и Идумейските планини, Арава, Маале Акрабим, Беер Шева, до Хеврон или до Йерусалим и до средиземноморските страни, доставяйки не само тамян, мирта и тамян, но и стоки от Индия по време на периодите, когато северният път е бил блокиран от военни конфликти. Градът обхваща 40 000 м2 и е най-малкият, но най-добре реставриран град в пустинята Негев. Някога луксозните къщи се отличавали с необичайна архитектура, която не се среща в нито един друг град в Набатейското царство. Най-голямото съкровище, откривано някога в Израел, е от Мамшит - 10500 сребърни монети, колекция от древногръцки текстове върху папирус и други предмети, показателни за богатите хора. Днес Мамшит е под егидата на ЮНЕСКО. Заминаване за Мъртво море/Ейн Бокек. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка в Кибуц в пустинята Негев(запознаване с дейността на Кибуца).

3 ДЕН: Негев – МасадаКумран – Каср Ал Яхуд – Йерихон – ЙерусалимВитлеем

Закуска. Посещение на национален парк Масада. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Содом и Ейн Геди. Заминаване за Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи на Стария завет, изписани на иврит. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан – възможност за ритуално потапяне в свещените води. Заминаване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим и Витлеем. Вечеря и нощувка във Витлеем.

4 ДЕН: ВитлеемЙерусалим

Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица: Портата Яфо, Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря и нощувка във Витлеем.

5 ДЕН: Йерусалим – Ейн Карем

Закуска. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града: пещерата „Възнесение” и параклисът Отче наш; Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика наречена Църквата на народите, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; храмът с гроба на Света Богородица. Мемориалът на Холо Коста – Яд Вашем. Посещение на Ейн Карем. Новият Йерусалим: Кнесета. Вечеря и нощувка във Витлеем.

6 ДЕН: Витлеем – Мегидон/Армагедон – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан - Тиберия

Закуска. Заминаване за Галилея. По-пътя спирка в Мегидон, познат още като Амагедон от Откровението на св. ап. Йоан Богослов, мястото на последната битка между доброто и злото - поглед към Израелската долина. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Минаване през Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Христос, когато превръща водата във вино. Обиколка в района на Галилейското езеро: Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Спасителя в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Посещение на планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. При възможност - гледка от Голанските възвишения. Вечеря и нощувка в Тиберия.

7 ДЕН: Тиберия – Сафед – Акра – Хайфа – Кесария – Нетания

Закуска. Посещение на град Сафед, познат още като Цфат – център на кабалистиката и свещено за еврейската религия място. През 1102 г. кръстоносците построяват тук крепост, която през 1188 г. е завладяна от Саладин. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век: цитаделата на хоспиталиерите, старият град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море: Бахайските градини и залива на Хайфа. Заминаване за Нетания. По пътя спирка за фотопауза на Римският акведукт в Кесария. Вечеря и нощувка в курортния град Нетания.

8 ДЕН: Тел Авив/Яфо – Лод - Летище Бен Гурион – София

Закуска. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Посещение на гр. Лод(древният град Лида Палестинска) – посещение на църквата с гроба на Свети Георги. Заминаване за летище „Бен Гурион“. Полет за София в 21:20 ч. Пристигане в София в 23:55 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
FB 571 София 18:00 Тел Авив 20:30
FB 572 Тел Авив 21:20 София 23:55

Условия за записване:
копие от международен паспорт
депозит от 200 лева на човек
доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

Необходими документи:
международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
В Израел към този момент българските граждани влизат с ваксинационен сертификат или отрицателен COVID тест, който се дублира на летището в Тел Авив. Тъй като тези изисквания са динамични и се променят във времето, моля, следете нашият сайт и програма и не се колебайте да питате за всичко, което ви интересува.

Срокове за анулации и неустойки:
от деня, следващ деня на подписване на договора до 50 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв;
между 49-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
между 30-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 75% от стойността на екскурзията;
при по-малко от 15 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Забележка:

*цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи

*посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването

*цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.65 лв.

*При не събиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Екзотична почивка 2024 - Израел |  Екзотична почивка 2024 - Тел Авив

Избрани оферти