Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ – ВЕНЕЦИЯ – РИМ – ФЛОРЕНЦИЯ – САМОЛЕТ – ТРЕТИ МАРТ

Номер на оферта

/

230530

Дати & цени

Цената включва

-САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
-ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
-1 БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ;
-1 БРОЙ ЧЕКИРАН БАГАЖ;
-ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
-СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
-ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
-ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

-ТРАНСФЕРИТЕ ЛЕТИЩЕ/ХОТЕЛ В ПЪРВИЯ ДЕН И ХОТЕЛ/ЛЕТИЩЕ В ОСМИЯ ДЕН
-ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
-МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
-СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (2-3 EUR НА ЧОВЕК);
-ГРАДСКА ТАКСА;
-ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕРИЯ УФИЦИ;
-РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;

Програма на пътуването

Екскурзията е седемдневна и включва 2 нощувки в областта на Венеция (Лидо ди Йезоло или Тревизо), 2 нощувки в Рим, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме и 1 нощувка във Флоренция, разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Венеция, Верона, Рим, Флоренция и Пиза. Настаняването е в хотели 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Луфтханза”, „Алиталия“, Австрийски авиолинии или друга авиокомпания с прекачване. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

ПРОГРАМА

01.03.2020 - Отпътуване от летище София за Венеция с прекачване в Рим, Мюнхен, Франкфурт или Виена. Пристигане на летище Марко Поло. Настаняване в хотела в Лидо ди Йезоло или Тревизо. Нощувка.
02.03.2020 - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта - настаняване в хотел в района на Лидо ди Йезоло или Тревизо. Нощувка.
03.03.2020 - Закуска. Отпътуване за Рим през Верона. Разглеждане на Верона (Арена ди Верона, къщата на Жулиета, пл. „Бра”, пл. „Ербе”). Късно вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.
04.03.2020 - Закуска. Разглеждане на Рим: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Свети Петър” (всички туристи са задължени да ползват слушалки в базиликата – цена около 1,50 – 2 евро на човек – заплащат се на място). Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.
05.03.2020 - Закуска. Разглеждане на Рим: пл. “Испания”, фонтана Треви, Пантеона (входната такса е около 3 евро и не е включена в цената) и пл. “Навона”. Ползва се метро. На обяд - отпътуване за Монтекатини Терме. По пътя – едночасов престой в Пиза в Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в района на Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.
06.03.2020 - Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: базиликата „Санта Мария Новела” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 33 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 20 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. Местата за посещение на галерията Уфици са ограничени и групата може да е от максимум 25 човека. Записваме до изчерпване на местата. Нощувка във Флоренция (централен хотел).
07.03.2020 - Закуска. Отпътуване за София със самолет с прекачване в Рим, Мюнхен, Франкфурт или Виена.

ЦЕНА: 1399 лв.


Цена за трети възрастен в двойна стая – 1325 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни – 1199 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен – 1299 лв.
Доплащане за индивидуална стая – 285 лв.

Забележка: при тази програма цената не включва трансферите летище/хотел в първия ден и хотел/летище в седмия ден, както и трансфера до хотела във Флоренция в седмия ден от програмата.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; във Флоренция – 3,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 4,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена на тази екскурзия.
Възможно е през 2020 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  3 Март 2024 - Италия |  3 Март 2024 - Рим

Избрани оферти